yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    9 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    allah inancı

    Süslüler bunu tartışmak için ne kadsr uygun bir yer burası tartışılır ama kendimi çok kötü hissediyorum ne yaparsam yapayım sadece korktuğum ve çevremden öyle gördüğüm için inanıyormuşum gibi geliyor ama inanmak da istiyorum ne yapmalıyım nolur yardım edin

    1. okumalısınız. şüphe ettiğiniz şeylerin cevaplarını, farklı görüşleri..

    27 haziran 2017 23:50

    2.

    (bkz: agnostizm )

    kasmayın.

    27 haziran 2017 23:51

    3. Kuran ın Türkçe mealini okumanı öneririm. (İnanmak istediğin için). Birde bir kez dahi olsa namaz kılmayı, Allah ile konuşmayı dene.

    27 haziran 2017 23:55


    4. Ben de çok dülündüm hala düşünürüm zaman zaman kafamı bulandıran içimi ağırlaştıran sorularım oldu hep.

    Ama yukarıda söylenen çoğu şeye kayılıyorum araştırmak sormak sorgulamak herzaman en doğrusu bir kaynağa bir görüşe bağlanmayın içiniz rahatşayana hah bı cevap içime siniyor diyene kadar bakın çünkü onun illa bir cevabı var ve karşınıza çıkıyor. İnsanların ezbere ama o araştırılmaz ki ama bak bunu sprgulayamazsınlarına kullağınızı tıkayın inanacaksanız inancınız daha sağlam olur inanmayacaksanız da yine boş ezberden gitmemiş olursunuz. Sorularınız yoksa önce sorular bulun kendinize :)

    Hee ben tamam mıyım tüm sorularıma cevap buldum mu hayır ya da bu cevaplar seni dindar veya ateist mi yapıyor hayır.

    Ben rahatlıyorum cevap okudukca ve kuranı okuyup ateist olan da var soru sorarak başlayan imam gazali de var :) tabi bunlar örnek umarım sizi huzurlu edecek cevaplarınız olur sonunda :)

    İyi geceler :)

    28 haziran 2017 00:34

    5. sorgulayınca ateist olunmuyor emin ol eninde sonunda bir cevaba yaklaşacaksın. sokrates der ki sorgulanmamış hayat yaşanmaya değmez. sana kendi düşüncemi empoze edemem sal gitsin diyemem içinde hep bir soru kalacak. sana ne huzur veriyorsa onu yap. bu birilerine sorulunca cevap alınacak bir soru değil. sorgulayan da ateist olmuyor arkadaşlar felsefe bölümünde hocalarım (profesorler) müslüman olanı da var panteist olanı da. şöyle bir algı da yapılmasın yani sorgulayınca zaten islamın doğru olmadığını anlayacaksın şeyleri fasa fiso

    28 haziran 2017 00:46

    6. Hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için :) okuyorum kuranın da çoğunu okudum ve aslında tezatlarını çok araştırdığım için bu şüpheye düşmeye başladım önceden çok dindar bi insandım namazımı kılar duamı ederdim sürekli ama sonra bunlar çok boş ve anlamsız gelmeye başladı okuduklarım da bi şey ifade etmiyo artık çok ikilemde kalıyorum

    28 haziran 2017 00:50

    7. Çevrenizdekilerden daha farklı inanıyorsunuzdur belki. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklı sonuçta. Sadece kuranı okumakla kalmayın mesela, incili de tevratı da inceleyin. Hatta bence mitolojiye de bakın, felsefeye de yönelin. Dini temeli olsun olmasın, iyi insan nasıl olur sorusunun cevabı aşağı yukarı aynı. Kendinizi şartlamayın, uygun yolu bulacaksınızdır zamanla.

    28 haziran 2017 10:06


    8. ay ne guzel seyler yazmis herkes, ben de kiyamet kopuyodur diye ayirmaya gelmistim. <3

    tam olarak bugunku anlamda tanidigimiz modern insan 200.000 yildir var. bulabildikleri en eski homo erectus fosili 1.6 milyon yasinda. Islam ise 1400 yillik bir allah inanci, yani insanlik tarihinin %0.08 'ini kapsiyor. Benim ilk sorgulama noktam bu olmustu, hop burda bi tuhaflik yok mu? 1.6 milyon yildir yasayan insanlar ziyan mi oldu?

    kurani, incili, dinler tarihini, prehistorik inanclari okumak bana cok destek olmustu. bir yaraticiya inanabilmek ve bunda huzur bulmak cok guzel, ama herkese uymuyor bu durum ne yazik ki. arastirdikca okudukca rahatlayacaksiniz (ozellikle hristiyanlik dedikce bana bi gulme geliyor) evrimi, dunya tarihini, guzel sanatlari arastirdikca iciniz acilir umarim. inancliysaniz dahi, zaten kuran size oku diyor. okuyun arastirin ogrenin, bunda inanciniza ters bir sey de yok. bulduklariniz beklediginiz seyler olmayabilir ama, oku emri de ilahi.

    28 haziran 2017 11:03

    9. Ya o kadar güzel açıklamış ki herkes hepinize çok çok teşekkür ederim

    28 haziran 2017 18:50