almanya’da kadın doğum uzmanına gitmek?

süslüler merhaba, yaklaşık bir ay önce almanya’ya geldim yüksek lisans için. buraya at11 belgesiyle geldim, daha sonrasında buradaki sigorta şirketlerinden birine gittim belgemi onaylatmak için. bana bir belge göndereceklerini söylediler, henüz gelmedi. fakat benim sorum şu yönde, türkiye’deyken pcos teşhisi konulmuştu ve doktor 3 ay doğum kontrol hapı kullanmamı söylemişti, ikinci kutum bitti. üçüncüden sonra ne yapacağımı bilmiyorum, burada nasıl randevu alacağım? bildiğim kadarıyla öyle pat diye doktora gidilmiyormuş, kendime bir doktor bulmam gerekiyormuş (aile hekimi gibi) ama emin değilim. bu konuda tecrübesi olan var mı?

1. Süslü öncelikle hoşgeldin, başarılar.

Kadın doğum uzmanına pat diye randevu alarak gidebilirsin. Uzmanlık gerektiren bir durum olduğu için aile hekimine gitmene gerek yok. Gitsen de kadın doğum uzmanına git diyerek seni yollayacaktır zaten. Bulunduğun şehirde kadın doğum uzmanı araştır seç ve randevu alarak git. Zaten telefonda sana hangi sigorta diye soracak. Yabancı Öğrenci olduğunu söyle. At11 dersen anlamıyorlar. Örneğin at11 belgeni AOk'ya onaylattıysan aok demelisin. Aok'tan sana verilecek olan belge ile doktora gitmen gerekiyor o belge hala gelmediyse bulunduğun şehirdeki herhangi bir aok ofisine gidebilirsin. Geçmiş olsun.

Ha dersen ki bu kadar Şeyle uğraşmak çok zor ben açıkçası kullandığım ilaçları Türkiye'den yanımda getiriyorum veya gelecek olan birinden riCa ederek getirtiyorum. Her ilaç yenileme de doktora gitmek çok zahmetli çünkü. AT 11 belgesi acil durumlar dışında olan durumları kapsamıyor zaten.

10 aralık 2021 11:17

2. Çok teşekkür ederim süslü detaylı açıklaman için. Evet aok'a gittim onaylattım. Yani kadın doğum uzmanına gidersem para mı ödemek zorunda kalacağım acil durum olmadığı için? Ben at11 türkiye'deki gibi işler zannetmiştim. Doğum kontrol hapını burada ödüyor mu devlet onu da bilmiyorum gerçi sanmıyorum ama gidip de doktora para vermek istemiyorum açıkçası, zaten param kısıtlı..

10 aralık 2021 11:30

3. süslü doktora para ödemezsin ama usg paralı onu söyliyim. i̇ster misin diye soruyorlar zaten. İlacı ise bilmiyorum süslü bazen karşılıyorlar bazen karşılamıyorlar. Her halükarda bi 5 Euro hep ödüyordum ben karşılansa bile.

10 aralık 2021 11:43

4. Aynen ilaca para öderim yapcak bişey yok, ama usg'ye tekrar gireceğimi zannetmiyorum sağol süslü :D mesela hormon testi de mi paralı?

10 aralık 2021 12:25

5. İlk olarak uyarmak istedim Türk bir kliniğe falan gitmeyin derdimi daha iyi anlatırım diye . Ben onu yaptım ve ücretsiz olan işlemler için (smear testi, ultrason gibi) para alarak yaptılar.

Hormon testi paralı mı bilmiyorum ama genelde işler şöyle yürüyor: eğer bir sorundan/şikayetinizden dolayı bir işlem yapılıyorsa para alınmıyor. Yani şikayet ederek şöyle sorun oldu vs diyerek açıklayın kendinizi ki para ödeme riski düşük olsun.

Geçmiş olsun

10 aralık 2021 12:34

6. @anon4 aa çok teşekkür ederim bu bilgi için. Küçük bir şehirdeyim türk kliniği var mıdır bilmiyorum, ama ingilizce olsa yeter bana.

10 aralık 2021 12:45

7. A4 maalesef muayene dışında her şey ücretli. Ultrason hormon testi ne olursa. Ücretsiz olduğunu kim söyledi? Bir kaç defa farklı doktora gittim hepsinde de usg ücreti €50'ydu.

10 aralık 2021 14:41

8. Ücretsiz olduğunu biri söylemedi, muayeneler de ücretli sandım, değilmiş. Ben sadece Türkiye'deki gibi her şeyi kapsıyor zannetmiştim

10 aralık 2021 15:25