anaokulunda ingilizce öğretmenliği yapan var mı?

merhaba süslüler,  ben bir kolejin okul öncesi kademesinde ingilizce öğretmeniyim. henüz ilk ayımı yeni tamamladım ve mezun olduktan sonraki ilk iş tecrübem. sizlere sorum şu; giriş-çıkışlarda sınıf öğretmeni ve yardımcı öğretmenlere destek olmak veya çocukları tuvalete götürmek gibi işleri yapıyor musunuz? bu mesleği yapmayanlar da fikir belirtebilir, bu ilk tecrübem olduğu için fikrinizi almak istedim.

1. özelde ilkokulda çalıştım 3 sene, anaokulu da alt katımızdaydı. bizim okulda ingilizce öğretmeni de sınıf öğretmeni gibi yapıyordu bu işleri.

4 ekim 2021 20:56

2. anladım süslü teşekkür ederim cevabın için. kaç sınıf ve kaç öğretmen vardı peki?

4 ekim 2021 21:00

3. Bahçeşehir Kolejinde anaokulu kademesinde ingilizce öğretmenliği yaptım. Sınıfta sistem bilingual olduğu için iki sınıf öğretmeni oluyor. Biri ingilizce biri türkçe olmak üzere. Yani hem sınıf öğretmeni hem İngilizce öğretmeniydim ve dediğiniz her şeyi yaptım fazlasını da belki. Eğer branş öğretmeni olarak geçiyorsanız bunları yapmak sizin sorumluluğumuz değil. Ama eğer benim dediğim sistem varsa sizin sorumluluğunuz evet.

4 ekim 2021 21:08

4. Anasınıfında native pozisyonunda girerken yapmadım ama asıl ingilizce öğretmenleri yapıyordu. Ilkokul çalışırken de her iki sınıfa 1 ingilizce öğretmeni düşüyordu ve sınıf öğretmeni gibiydik zaten, o yüzden hepsini yapıyordum söylediklerinizin. Çare daha büyük yaş gruplarıyla çalışmak. Şu an lisedeyim, ve hep lisede çalışırken daha mutlu olduğumu fark ettim. Ortaokul da idare eder ama ilkokul ve ana sınıfında ister istemez biraz bakıcılık görevi üstlenmek gerekiyor, baska türlüsüne benim vicdanım da elvermiyordu açıkçası

4 ekim 2021 21:10

5. anladım süslülerim teşekkür ederim. benim çalıştığım yerde altı sınıf var ve dolayısıyla 6 sınıf öğretmeni ve 3 tane yardımcı öğretmenimiz var, biri bazı saatlerde fen-matematik derslerine giriyor. ben giriş çıkışlarda çoğunlukla destek oluyorum keyif alarak, çocukları karşılamak geçirmek sevdiğim şeyler. veya bir sınıf öğretmenin işi olduğunda çocukları sınıfta yalnız bırakamadığımız için ben geçiyorum o an yerine. fakat tuvalete götürme konusu bugün gündeme geldi müdür yardımcısı tarafından bana seslenildi (kendisinin sınıfı da var aynı zamanda zümre başkanı), ama şöyle bir durum var ben daha önce çocuk tuvalete götürmedim. temizlemesini filan yapamam yani hiç yapmadım ve o an çocuğu da tedirgin ederim belki hassas bir durum sonuçta. neyse ki bir yardımcı öğretmen geldi götürdü ama öyle olmasaydı muhtemelen m. yardımcısıyla küçük bir gerginlik yaşayacaktık, biraz tersler çünkü. bu aklıma takıldı o yüzden sordum size

4 ekim 2021 21:22

6. Ss kaç yaş grubu bilmiyorum ama bizde nursery değil kindergarten seviyesindeki yani 3 yaş ve üzeri çocuklar kendileri gidiyorlar tuvalete, biz sadece eşlik ediyoruz gözümüz üzerlerinde olsun diye. Hastalnmışsa ishalse şuysa buysa kaza olur üstü pislenir hayhay hepimiz değiştirir ıslak mendille temizleriz böyle bir durum olursa ama rutinde tuvalette asla ellemiyoruz çocukları.

4 ekim 2021 22:21

7. A3+1 ben de bahçeşehir kolejinde çift dilli anaokulunda İngilizce öğretmeniydim. Gerçi ona ingilizce öğretmenliği denmez bayağı okul öncesi öğretmeni olmuştum. Her şeylerini ben yapıyordum diyebilirim. Yardımcı öğretmenimiz yatıyordu.

4 ekim 2021 22:30

8. Ss süslü muhtemelen sadece başında durman beklenmiştir, öğretmenlerden beklenen çocuğun poposunu silmek degildir zaten

5 ekim 2021 06:19

9. Anaokulunda ingilizce öğretmeniyim. Genelde kimse yoksa/ herkes meşgulse bizden tuvalete götürmemiz isteniyor. Yok demiyoruz tabiiki. Zaten silme işini çocuklar kendileri hallediyor. Biz sadece göz kulak oluyoruz. İşte atlet+külot düzeltme işini yapıyoruz.

5 ekim 2021 20:44