ankara emine şerife hanım öğrenci yurdu?

herkese iyi geceler. ben kyk yurt başvurusu yaptım ve burası çıktı, anladığım kadarıyla odtüye uzak bir mesafede. aynı zamanda odtü yurtlarına da başvurdum. sizce odtü bana kyk yurdu çıkmasını sorun eder mi? çünkü odtü yurdu çıkarsa büyük ihtimalle oraya gideceğim. şehir dışından gidiyorum. açıkta kalmamak için iki yolu da denemek istedim. ayrıca bu yurtta kalanlar varsa nasıl olduğuyla ilgili yorum yazarlarsa çok sevinirim. internette yurdun içi ve hatta genel olarak yurt ile ilgili bilgi yok.

1. Ben bu yurtta 3 sene kaldım, hacettepede okuyordum.

Yurt odtü'ye uzak değil. Gitmek için yurttan bir otobüse bineceksiniz, metroda ineceksiniz max 10 dk sonra, metroya binip 2 durak sonra odtü durağında ineceksiniz. Kampüsün içine giden bir şeye binince oradasınız. Başka okulun yurdu gözükse de gerçekten uzak değil.

Diğer şeylere gelirsem. Yurt yeni yapılan bir yurt 3 sene önce yapıldı. Odaları 2 ve 4 kişilik. 2 kişilik odalarda tıp, hukuk ya da yüksek lisans öğrencileri kalıyor. Bunlardan biri değilseniz 4 kişilik oda çıkmıştır. Ranzalı odalar. Her odada herkesin çalışma masası ve kitaplığı var. Dolaplar 2 kapılı ve gerçekten büyük, odanın alttan üstte kadar dolap olduğunu düşünün. Odada mini buzdolabı var. Ve odanın için klozet ve duşakabin var. Yani duşu sadece odadakiler kullanıyor.

Yurt kalabalık bir yurt. Çalışma odası en alt katta var odada çalışmak istemezseniz. Ancak alt kattaki oda kalabalık olur, yer bulamazsınız hatta vize ve final dönemlerinde.

Yurdun yemekleri her yurt gibi kötü. Kantin var ve market var ayrıca.

Aklıma gelenler bunlar.

31 ağustos 2019 23:51

2. çok teşekkürler yanıtınız için.

31 ağustos 2019 23:57

3. odtüde yurtlar puan sistemine göre çıkıyor. gelir durumunuz, başarı durumunuz vb. gibi kriterlerden bir yurt puanınız oluyor ve ona göre atanıyorsunuz. eğer seçebiliyorsanız rahatlık açısından 1. yurt ya da demirayları seçebilirsiniz. konum açısında demiraylar sorunlu olabiliyor. 1. yurt hariç çarşı yurtları da küçük odalara sahip ve kalabalık (4 kişilik ama odalar çok küçük)

hacettepe kampüsünden otobüs + metro + otostop ya da dolmuş ya da yürüyerek gelebilirsiniz. metro 7 dk sürüyor diğerleri değişiyor ama min 30 dk olur diye tahmin ediyorum. başta zor gelebilir belki ama aktarmalara alışırsınız. metro kullanacaksanız dönem içinde bilkent istasyonunu kullanabilirsiniz 9-17 arası 10 dkda bir ring kalkıyor bölümlere.

yeni okulunuz için tebrik ederim. lütfen her derse gidin ve not tutun, yeni mezun olarak size verebileceğim en iyi tavsiye bu olacaktır.

1 eylül 2019 00:03

4. çok teşekkürler yanıtınız için. puan sistemini duymuştum ben de. anne baba ayrı, şehirdışından gelmek gibi durumlar nedeniyle puanımın yüksek olacağını düşünüyorum. kyk yurdunun çıkması onlar için sorun yaratmaz umarım. en güzel yurt 19. yurtmuş bir de galiba:) ben bu yıl hazırlık okuyacağım tavsiyeleriniz olursa keyifle okurum.

1 eylül 2019 01:06

5. 19. Yurt da demirayların orada. Yeni yapıldığı için güzel evet. Bol bol dolabı var :) odalar 4 kişilik ama yatak bölümü 2+2 şeklinde. Okulun içinde kalmanız sizin için daha kolay olacaktır, umarım yurt çıkar...

Hazırlıkta çevre edinmeye bakın, özellikle farklı bölümlerden. Lisansa başladığınızda hazırlıktaki kadar zaman bulamayabilirsiniz sosyalleşme açısından.

Takip ettiğiniz birkaç topluluk olmasını öneririm. Okçuluk ya da latin dansları derslerini alabilirsiniz ilginize göre.

Akşamları devrimde oturmaya gidecekseniz mutlaka kalın giyinin, çok esiyor ve soğuk oluyor.

Gider gitmez iş bankasından hesap açın ve öğrenci kimliğinizle eşleyin. Yemekhanede büyük kolaylık sağlayacak.

Öğle yemeği için iktisat ya da beşeri kantinine gidebilirsiniz. Beşerinin kısır&tavuk kombinasyonu güzel oluyor ve tabldot da var (çabuk bitiyor).

Kahve içmek için mutlaka bilgisayar mühendisliği kantinine uğrayın.

Çarşıda makara nın makarnası ve waffle ı güzel, ziyafette de hatay dürüm, susamda mutlaka lahmacun yiyin.

Eymir gölüne gidin. (Ben mezuniyete 1 ay kala gidebilmiştim, keşke daha önceden gidebilseydim)

Ringleri öğrenmeniz size büyük kolaylık sağlayacak. Nerede olduklarına bakmak için ring.metu.edu.tr

Şimdilik aklıma bunlar geliyor. Siz de yaşayarak keşfedebilirsiniz.

1 eylül 2019 12:20

6. çok teşekkürler :) iş bankasının yemekhaneye katkısı nasıl oluyor acaba ? bir de hesabı ankarada açtırmam şart mı?

1 eylül 2019 13:04

7. Başka şubeden açılan hesabın sorun olacağını sanmam. Kartları eşlediğinizde ayrı bir bankodan giriş yapıyorsunuz. Nakit yükleyerek de geçiş yapabilirsiniz ama o bankoda sıra çok fazla oluyor. Hazırlıkta çok etkilenmeseniz de bölümde yemek yemek için süreniz kısıtlı oluyor çoğu zaman.

1 eylül 2019 14:01