anneler ve ısrarla kaş aldırtmamaları?

süslüler az önce bir soruda görünce aklıma geldi. ne bu annelerimizin kaş aldırmama huyu? hepimiz yaşamışızdır kaşlarımı aldıracağım deyince sanki çok kötü bir şey söylemişiz gibi aslaaa sakın diye çıkışırlar. düzgün de olsa tek parça gibi dursa bile fark etmez çoğu annede bu takıntı var. sizce neden?

1. görüyorum ve artıyorum, kol kılı. bence aldırınca kötü yola düşeceğiz sanıyorlar

24 mayıs 2020 23:47

2. belli bir yaştan sonra kaş gerçekten küsüyor ve ergenlikte incecik alınan kaşlar öyle alınmaya devam edilirse maalesef öyle kalıyor.bence sebebi bu

24 mayıs 2020 23:47

3. Tamamen elalem ne der korkusu. Ben şanslı biriyim modern bir ailede büyüdüm ama ben bile annemden bir defasında "boyu büyümeden şeyi büyümüş derler" diye bir laf duydum. O şey ne hala bilmiyorum gerçi.

24 mayıs 2020 23:54

4. Anonim2 dediğinizde haklılık payı var ama mesela ama şöyle bir olaya da şahit olmuştum: Komşumuzun kızıyla aynı yaştaydık ve kızın kaşları yekpare gibiydi ve aşırı kalındı. Okulunda herkes dalga geçiyordu kızla ve kız çok üzülüyordu annesi bunları bilmesine rağmen kaşlarını aldırmıyordu. Birkaç büyüğümden de evlenene kadar kaş aldırmadığını duydum mesela anneleri izin vermediği için.

25 mayıs 2020 00:03

5. benim kalın ve birleşik kaşlarım vardı sağ olsun annem 8. sınıfa kadar almama izin vermedi kaşlarımı senelerce dalga geçtiler... 8. sınıfa geçtiğim yaz aldım cımbızı elime yoldum da yoldum. şimdi hala o zaman kötü aldığım için boşluk izi var kaşlarımın iç kısımlarında. ama burada anneme asla hak veremem. ben ilk istediğimde oturup kendi istediği gibi alsaydı ya da bir kuaföre götürüp aldırtsaydı böyle olmazdı. kol kılı olayına hiç giremiyorum bile...

25 mayıs 2020 00:24

6. 21 yaşındayım hala kaşlarımı alınca azarlıyor "böyle güzel değil ne gerek var" diye

25 mayıs 2020 00:32

7. süslüler dinle alakalı denmiş, benim ailemin dinle hiçbir bağı yok, onu geçiyorum kendi adıma. benim orta okulda bıyıklarım vardı. bakın erkeklerin yoktu benim vardı :d almama bir süre müsade etmemişti annem. hala bir çocuğun iyisin ama bıyıkların var deyişi aklımda. böyle yaralar açmaya gerek yok bence. üstte bir süslü de demiş, ben su an 24 yaşındayım kaşlarımın uçlarından aldım, boyunu kısalttım yani. ben diyene kadar anlamadı. anne bak ben aldım nasıl olmuş dedim, çok kötü olmuş dokunma kaşını inceltiyorsun dedi :dddd 18ime girer girmez beni lazer epilasyona götürdü zorla, bacaklarımı falan hallettik. şimdi yazın kollarımı jiletle alıyorum diye "tavuk götü gibi olmuş, çok çirkin, alma" diyor :d ya bence kendileri de farkında degil, bile isteye yapmıyorlar ama zamanında kendilerine denilen şeyleri söylüyorlar. onların zamanında kol kılı ya da kas almak ayıplanıyordu bence. sebebi kendilerinde de yer etmesi/travma yaratması. ama ben kesinlikle kıllarımın bana orta okul çağında travma yarattığını düşünüyorum. benim el parmaklarımda bile kil var. düşünün bıyıklarım nasıldı. bir arkadaşımın annesi almıştı ilk kez, "gel alayım ben x'inkini hep alıyorum" demişti :(

25 mayıs 2020 10:18

8. Gerizekalı oldukları için. İsteyen linçlesin buyrun başka bi açıklaması yok