annem gerçekten beni sevmiyor olabilir mi?

hiç abartmadan, ekleme yapmadan ne olduysa apaçık yazıyorum bu arada. anneme en ufak, önemsiz, kısacık bir cevabı olan bir soru sorduğumda dahi bağırarak cevap veriyor ama böyle nefret dolu bir şekilde bağırıyor, sanki ondan çok büyük bir şey istemişim gibi. cevabı evet-hayır olan sorularda bile böyle, tek kelime cevap vermek yerine bağırarak ya da sesini yükselterek on saat söyleniyor. zaten psikolojisinin normal olmadığının farkındayım ama kendi akrabalarına karşı asla böyle değil. mesela benim yaşımda bir kız yeğeni var ve onun en saçma sapan konuşmalarını bile dinler, telefonda iki saat sohbet eder. diğer kız yeğenlerine karşı da böyle. ben bir şey anlattığımda dinlerken suratıma bakmaz, yalandan bir iki kelime cevap verir. beden diliyle öyle kötü hissettiriyor ki hemen odama kaçıyorum zaten. babamla geçinemedikleri için evdeki huzursuzluğu bana yansıttığını düşündüm hep ama artık beni sevmediğini düşünüyorum.

1. Bazen evde çok yalnız hissediyorum salona gidiyorum annemle bir dizi film izleyeyim konuşayım diye, iki dk sonra elinde telefon başka odaya gidiyor ve iki saat bahsettiğim kişilerle konuşuyor. O kadar sık oluyor ki bu.

24 ağustos 2023 01:30

2. Bir de çocukken dahi bana sarıldığını öptüğünü filan hatırlamıyorum, ondan çekinirdim hep.

24 ağustos 2023 01:37

3. Sevmiyor evet, benimki de sevmiyor bariz belli de ediyor

24 ağustos 2023 02:10

4. Hatta şimdi aklıma geldi geçenlerde ağlıyordum odamda, içeriden umursamaz bir tavırla seslendi niye ağlıyorsun diye, ben de bir şey yok dedim o an. Sonra "o zaman sessiz ağla dinlemek zorunda mıyım" diye bağırdı ve babam şoka girdi "öyle mi sorulur sen annesi değil misin" filan dedi. Babam da farkında sanırım acıyor bana:(

24 ağustos 2023 02:18

5. Annelik ve kutsallık güzellemesi yapan ılık totolular gelmeden seni anladığımı söylemek istedim. Buna çare yok benim annem ve babamda beni sevmedi hiç. İnsanın kalbinde hep sızlayan bir yara olarak duruyor. Kendi hayatını kurup uzaklaşmak bile çare değil. Gözlerinin dolması kimsesiz hissetmek her an seninle kalıyor. Kısa çöpü çekmişiz. Bazen yok olmak istiyorum. Yıllardır ben aşamadım ama yalnız değilsin demek istedim. Bu yaşamayanın anlayabileceği bir durum değil maalesef.

24 ağustos 2023 03:09

6. Bazı anneler çocuklarını kabullenemiyor malesef. Anneannem de annemi sevmezdi. Evinde kalmak zorunda kaldık bir dönem bizi sokağa attı, öyle bir sevgisizlik..

başka kardeşiniz var mı? Onlara karşı da mı böyle?

Oturup konusmayı deneyebilirsiniz belki diyeceğim ama genelde Bu tip insanlar anlamazlar konusmaktan

24 ağustos 2023 03:16

7. Sen de ona kötü davran. Bakalım tepkisi ne olacak

24 ağustos 2023 03:39

8. A5 erkek kardeşime böyle davranmıyor. Ben dışarıdaysam bana yemek ayırmaz mesela, geldiğimde aç kalırım ama o dışarıdaysa ayırır. Geleceği saatten önce arar tam geldiğinde yemek hazır olsun diye. Ne isterse de yapar. Ben ne yaparsam yapayım asla memnun olmaz, özellikle ufacık bir kusur arar bulur ve beni ağlatana kadar üzerime gelir. Bazen ona demediğim şeyleri babama demişim gibi anlattığı da oluyor, ben sana öyle bir şey der miyim diyince de yalancısın diye kendini yerden yere vuruyor. Daha çok şey var da işte...

24 ağustos 2023 05:36

9. A4 evet tam anlamıyla 'kimsesiz' hissediyorum ben de, ayrık otu gibiyim sanki. çocukken bile nine gibiydim gerçekten, şımarıp nazlanacağım kimse yoktu. Sevgilim de garipsiyor sanırım beni, arada ufak ufak konusunu açmaya çalışıyor ama anlatsam da anlamaz ki.

24 ağustos 2023 05:41

10. benim annem de böyleydi. 30 yaşındayım hala böyle. o evden kurtul kendi kendine yeteceksin merak etme. sevmeyecekleri çocukları dünyaya getirmeseler keşke... sarılmak istedim sana süslüm, hiç üzülme canını sıkma. bi yazı okumuştum şöyleydi "belli bir yaşa geldiğinizde çocukluğunuzda ihtiyaç duyduğunuz sevgi dolu ebeveyn siz olacaksınız. kendi kedinizi iyileştireceksiniz". o kadar kalbimi kırıyor ki bazı şeyler, keşke böyle olmasaydı..

24 ağustos 2023 08:24