1. Yönetim planına bak. Apartmanın anayasasıdır. Mesken tapusu da zırva bir tanım, kat irtifakı ya da kat mülkiyeti tapusu doğru tanım. Kat irtifakı projesi tamamlanmamış, iskanı verilmemiş anlamına gelirken kat mülkiyeti de projesine uygun, her türlü izni alınmış iskanlı bina anlamına gelir. Bina apartmandaki 11 kişiye satılmış ne demek :) sen en iyisi bir avukata git, şartları varsa dava yoluyla tahliye edilir. Googledan zor.
- süslü
#soru
#diğer
- linki kopyala
- şikayet et
apartman altında tüpçü açılabilir mi?
google'a yazdım ama tam anlayamadım bu işlerden de pek anlamam mesken tapusu varsa kat maliklerinin onayı gerekiyor diyor. mesken tapusu anladığım kadarıyla binanın tapusu oluyor ama bina apartmandaki 11 kişiye satılmış 11 kişi ortak mı neymiş. neyse bu bizim altımızdaki tüpçü de burada kiracı. buraya tüpçü dükkanı açılmadan önce kimseden onay falan alınmamış dükkan sahibi kafasına göre vermiş kiraya hatta önce sucu açılacak diye söylemişler sanırım tepki çekmemek için sonra baktık tüpçü oldu. canımızdan endişe ediyoruz binadakilerin ne kadar umrunda bilmiyorum ama nereye şikayet edebilirim etsem sonuç alabilir miyim ya da ne yapmamız lazım?
cevapla
anonim