araba kullanma korkusu yaşayıp bunu yenebilen var mı?

merhaba süslüler, yaklaşık 4 yıl önce ehliyet aldım 1 yıl önce de araba. oldum olası araba kullanmaktan trafiğe çıkmaktan o kadar korkuyorum ki. direksiyonun başına geçince panik atak geçiriyor gibi oluyorum. pandemiyi bahane edip kendi arabamı da hiç kullanmadım ama artık bunu çözmem lazım. kısa mesafe ya da birileriyle kullandım ama tek başıma arabaya binmeye bile korkuyorum. bu tarz bir durum yaşayıp atlatan var mı? üstüne bir de kadın şöför olayıyla uğraşmak zorunda kalıyorum. izmirdeyim burası da son yıllarda istanbul dan farksız yoğun trafik yola atlayan insanlar çok korkuyorum bana yardım edin.

1. Antidepresan sayesinde araba anksiyetem çok çok azaldı siz de psikolojik yardım alabilirsiniz

25 eylül 2021 15:53

2. Süslü ben de izmirdeyim arabalari alıp önlü arkali gidelim niye garip kullaniyorlar diye birsey demezler en azından:)

Saka bir yana ben de sene basinsa aldim ehliyeti ilk zamanlar cok fazla korkuyordum ama sürdükçe alistim. İşe sık sık gidiyorum, ayni güzergahta kullandikca guvenin daha da artiyor. Onun disinda ben tek kullanirken daha iyi kullaniyorum yanimda birisi olunca heyecan yaptigimi farkettim. Kisa guzergah da olsa tek cikmaya calisin. Ben ilac tavsiyesine katilmiyorum surekli bunu kullanamazsiniz. Olmadi tekrar ders alin hocayla birlikte pratik yapmak da iyi gelebilir.

25 eylül 2021 16:00

3. Süslü ben de izmirdeyim aynı durumdayım. Ara sokaklar ve yokuşlardan çekiniyorum en çok.

25 eylül 2021 16:01

4. Ay anonim 2 çok tatlısın mantıklı buldum. İlaç kullanırsam bu beni daha çok gerer dikkatim azalırsa diye. Anonim 3 hiç sorma önü görünmeyen dik bir yokuşa denk gelip arabayı sen sür diye bıraktım arkadaşa bir defa. Bir de insanlar sinyal vermiyor yayalar çocuklar yola atlıyor iyice geriliyorum. Bende psikolojik destek mi alsam diye düşünüyorum ama korkularınla yüzleş aşamadına gelecekse bana faydalı olmaz gibi. O yüzden tecrübelerinizi duymak istedim.

25 eylül 2021 16:05

5. arabaya ilk oturunca heyecanlanmak normal aslında süslüm. sakin olup, kurallara uyarak sürersen bir sorun olmaz. ayrıca araba kullanırken, karşındaki kişilerin de birer acemi olduklarını düşün. sen hata yapmıyorum desen de, onlar hatalı sürüş yapabilirler. kimseye uyma.

25 eylül 2021 16:41

6. Ben de arabamı yeni aldım. Birkaç kez başkasıyla çıktım. Dün tek başıma çıktım. 4 luleri yaktım. Ayak uydurmakta evet zorlanıyorum. Bir servis şoförü 4 luleri yakmama rağmen küfür etti. Zorlanıyorum çok hızlı ilerliyor trafik nasıl ayak uydurucam ben de bilmiyorum.

25 eylül 2021 16:48

7. Tek başına çıkmaya cesaret etmen bile anonim 5 en zoru bunu yapmak benim için.

25 eylül 2021 17:09

8. Süslü bu kadar korkmanizin sebebi araca daha hakim olamamaniz zaten. Su an aksi bir durumda ne yaparim diye dusunuyorsunuz, tecrube azligindan da kafanizda birsey belirmiyor. Belirsizlik insani korkutuyor. O yuzden yogun trafikten önce nispeten bos yollarda pratik yapın. İnanin kullaniminiz arttikca korkulariniz da azalacak. Ne tarafta oturuyorsunuz yakinlarinizda pazar yeri varsa bile bos gunlerinde icerisinde pratik yapabilirsiniz. Bornovada benim calistigim bir yer vardi. Genelde bos bir arka yol. Orada bol bol git gel yapmıştım. Gaziemir tarafinda yine bu tarz yerlere gidip sürüyordum.

25 eylül 2021 17:10

9. Ama işte yavaş olmam ve diğer sürücülerin davranışlari beni çok etkiledi. Ben de izmirdeyim, karşıyakadayim sabah erkenden çıktım ama dediğim gibi küfür etti bir sürücü sanirim boş vir yerde calismam gerek benim de trafiğe tek başıma çıkarken ben de çok istemiyordum. Ama sonuçta dedim çok heyecanlandım birşey yapamasam en kötü kenara geçer dururum dedim yavaş yavaş gittim ilk kez çıktığım için ara sokakda diğer şeyler otomatik kendiniz ayarliyorsunuz. Beni de trafik ve diğer sürücülerin tavırları etkiledi. Sanki hepsi doğduğunda ogrendi hiç anlayışlı değiller.

25 eylül 2021 17:26

10. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim süslüler. Yaknız olmadığımı hissettim yapabileceğime inandım. Tekrardan biraz ders alıp sonra boş yollarda tek başıma sürmeye çalışacağım sanırım. Birilerine zarar vermekten korkuyorum dediğiniz gibi. Ya da yolcuyken sürekli kafamda kuruyorum şuan ben olsam bu reaksiyonu verebilir miydim geç mi kalırdım vs diye.

25 eylül 2021 17:28