arnavut erkeklerin kendini ayrıcalıklı sanması?

böyle bir şey gerçekten var bence. çok önemli bir kişilik olduğunu zannedip, arnavut olduklarını belirtme ihtiyacı güdüyorlar. siz hiç rastladınız mı?

1. Evet gocmeniz biz ancak arnavut degiliz. Arnavut erkek kiz farketmiyor biraz ovuyorlar kendilerini belirtiyorlar yani gurur duyuyorlar kendileriyle. Aslinda kotu birsey degil bu orf ve adetlerine duskunler

20 ağustos 2019 02:00

2. Kızlarda da var bu ayrıca Türkleri de küçümsüyorlar bunlar.. benim gördüklerim öyleydi en azından.

20 ağustos 2019 02:10

3. Ben de arnavutum akrabalarımın %80i makedonyada ama sorulmadıkça söylemem.Akrabalarımın çoğu böyle.Biosuna bayrak koyanlara falan ben de çok gülüyorumjejsjsjsjaja.Çerkeslerde böyle

20 ağustos 2019 04:35

4. Ailem her taraftan göçmen, küçümseme ayrıcalık falan yok ama 'buralilara' karşı baya önyargılılar. Çünkü geldiklerinde çok sakin, kendi halinde, çalışkan ve eğitimli olmalarına rağmen pek hoş karsilanmamislar. İşimizi çalıyorlar, bunlar gevur gibi söylemlere çok maruz kalmışlar, ilk geldiklerinde Türkçeleri kötü diye. Bir de Arnavutlar için söyleyemem ama kültür olarak, kadin erkek rolleri olarak Türkiye'den çok farkli, çok daha eşit ve özgür. Bu yüzden de Türkiye'nin erkeklerine ekstra bir ön yargı var lol.

20 ağustos 2019 08:33

5. Bu arada ben Türkiye'de doğdum büyüdüm. Asla göçmen olduğumu söylemem karşımdaki anne baban vs nereli demezse ya da arada Ruslara benziyorsun (maalesef, ne kadar canayakin olsalar da kendilerini biraz varoş ve bayağı kıskanç buluyorum.) Veya İskandinavlara benziyorsun (keşke ama hiç benzemiyorum) gibi şeyler söyleyince yok Balkan göçmeniyim diyorum. Türk asıllı değiliz ama ben türk gibi hissediyorum, türküm derim. Ana dilim Türkçe olarak büyüdüm. Türkiye'ye geldikten sonra sadece Türkçe konuşuldu evde, yaşlılarınki baya bozuk olsa da.

20 ağustos 2019 08:40

6. nişanlım arnavut göçmeni onda yok ama ailesinde var sadece erkeklerde değil kızlarda da özellikle kendilerini çok güzel sanmaları falan beni çok etmişti hele hepsini gördüğümde bu mu yani diye şok olmuştum.

20 ağustos 2019 08:40

7. Arnavutlarin kadin-erkek rolleri daha esit ve ozgur???

Yuzyilin sakasi galiba duabrjwkbfkad

40 yillik arnavut gocmeniyim, babaannem daha yeni beni köle olarak görmeyi birakti acikcasi. Kadini en basit haliyle bir iş canavari, evin daimi hizmetlisi ve butun akrabalarin irgati olarak goruyorlar. Disardan gelin alip-verme asla yapmiyorlar ayrica, assiri titizler bu konuda.

20 ağustos 2019 09:45

8. Arnavutlar için değil diğer göçmenler için dedim suslum. Onlar baya cinsiyetçi

20 ağustos 2019 10:24

9. bir de arnavutlar için söyleyemem ama kültür olarak, kadin erkek rolleri olarak türkiye'den çok farkli, çok daha eşit ve özgür. bu yüzden de türkiye'nin erkeklerine ekstra bir ön yargı var lol.

Tam olarak bunu yazdım

20 ağustos 2019 10:25