ayak fobisi olan süslüler merak ediyorum?

bana çok tuhaf geliyor. fobisi olan süslüler neden iğrenç buluyor. normalde korktuğumuz, huylandığımız şeyler fobi oluyor ya. vücudun bir parçası sonuçta ayak nasıl oluyor? cevaplarsanız sevinirim kızlar, merak ettim sadece

1. Benimki fobi değil ama genel olarak ayak sevmiyorum. Neden olduğunu bilmiyorum ama

2 ağustos 2018 12:48

2. Benim ki fobi değil de iğrenme gibi bir şey ajsjsjs kendi ayak tırnaklarımı keserken bile zorlanıyorum ne yazık ki :( ben her yere temas ediyor diye tiksiniyorum 🙈 başka insanın ayağı bana temas ederse de dehşete düşüyorum 😂

2 ağustos 2018 12:49

3. parmakların görüntüsü bazı insanlardaki bakımsızlığı falan hiç hiç hoşuma gitmiyor ama dünyanın en güzel ayağı bile olsa benim midem kalkıyor nedenini daha çözemedim

2 ağustos 2018 12:51

4. Kadın ayağı bir derece ama erkek ayağı cidden iğrenç geliyor bakamıyorum bile...

2 ağustos 2018 12:56

5. (link: https://www.fearof.net/fear-of-feet-phobia-podophobia/ Ayak fobisinin nedenleri) su sitede tek tek aciklanmis, ozur dilerim turkce duzgun bir kaynak bulamadigim icin bunu paylasiyorum. Basitce, psikolojik bir rahatsizlik diyebiliriz. Kisinin cocuklugunda yasadigi bir hassasiyet bu fobiye sebep olmabilmesi ile birlikte genetik olarakta aktarimi soz konusu olabilirmis. Yani anneniz ya da babaniz da sahipse bu fobiye kiside de gorulme sikligi daha yuksek olabiliyormus. Bunlarin yaninda, sislik dolu ya da acik yarali bir ayakta bu korkuya sebep olabilirmis. Bana gore soyle bir durum da soz konusu olabilir (ki kesin bu konuyla alakali bilimsel makaleler vardir eminim), kirli olabilme ihtimali yani ayaklarimiz yerle temas eden tek organimiz, gun boyu ayakkabilarin icinde oldugu icin koku da uretebiliyor aslinda ellerimiz vucudumuzun en kirli parcasi olsa bile kimsenin birbirine “ellerini yika! Kokuyor” dedigini sanmiyorum. Bir sekilde ayaklarimiz en kirli yerlerimiz gibi adlediyoruz ve ansiyete seviyesi daha yuksek olan insanlarda bu durum korku, fobi olarak ortaya cikiyor olabilir. Umarim cok sacmalamamisimdir :)

2 ağustos 2018 12:59

6. Yok yahu ne saçmalaması, teşekkür ederim uzun uzun üşenmeden açıklamışsınız. Ya temizlik konusuna ben de katılıyorum düşününce zaten o sebeple olabilir dedim ama benim merak ettiğim görüntü olarak sevmeme. Hani ayak görünce bakmamak gibi.Mesela bende dediğiniz gibi el konusunda hassasım fobi derecesinde değil ama. Şey diyorum sürekli “gün içinde nerelere dokundu acaba, elini yıkadı mı” falan.

Anonim süslüler sizlere de çok teşekkür ederim :)

2 ağustos 2018 13:07

7. Aynen süslü ben ayak görünce uzaylı görmüş gibi oluyorum. Parmaklar fln ııhhh bi garip oluyorum

2 ağustos 2018 13:09

8. Benim ayağımın üstünde Nasır gibi bir şey var sert bir deri. Bazen beyaz beyaz olur. Kötü görünür. Ayaklarımı sevmiyorum değil ama görüntüsü beni rahatsız eder. Başkasının ayakkabısı da giyemem mesela çok huylanırım.

2 ağustos 2018 13:11

9. Konuyla ilgili uzman degilim kendime gore cikarimlar yaptigimdan manasiz tespitler de yapmis olabilirim gibime gelmisti :) bakmama kisminda da belki soyle olabilir, bebekligimizde ilk olarak igrenme tepkisini verdigimiz sey annemizin memesi mesela eger emen bir bebeksek. Psikolojik bir suru cozumlemesi var bunun altinda yatan sebebin tabiki ama igrendigimiz seylere beynimiz bir sekilde bakmayi reddediyor. Yine memeyi emmeyi bir bebek uzerinden dusunecek olursak; emmeyi birakma eylemi ondan igrenerek basliyor ilk ve daha sonra bebekler meme ucunu agzina almayi birakin bir cogu annesi memesini actiginda ondan uzaklasmayi, kacmayi seciyor. Bu bir cok insanin yasadigi ilk igrenme duygusu. Bilimsel terim olarak “abject, abjection” olarak geciyor. Eger bu konularla alakali ilgiliyseniz julia kristeva-korkunun gucleri adli kitabi okumanizi oneririm. Kitapta bu durumlar oldukca derin olarak islenmis ve belki sorulariniza daha detayli cevaplar bulabilirsiniz. Sevgiler :)

2 ağustos 2018 13:17

10. (yazar: Duchess) Yaa çok teşekkür ederim kitap arıyordum zaten. Farklı bir kitap çok iyi olur alıp okurum mutlaka :)

2 ağustos 2018 13:20