ayrıldıktan hemen sonra başkasıyla ilişkiye başlamak doğru mu?

bu konu hakkında sizin yorumunuzu merak ediyorum süslüler. şöyle ki, birçok arkadaşım ayrılıklarının üstünden kısa bir zaman geçmiş olsa da hemen yeni birileriyle tanışıp sevgili oluyorlar. gece olunca eski sevgililerini düşünüp ağlıyorlar ama gündüz yeni sevgilileriyle ne kadar mutlu olduklarını gösteriyorlar... hatta çok yakın bir arkadaşım eski sevgilisine geri döndü onunla sevgili oldu ama diğer eski sevgilisinin acısını da hala yaşıyor.  bendeki sorun şu ki ben de şu an yeni bir ayrılık yaşadım ama kimseyle konuşmak içimden gelmiyor. gülmeyin ama su bardağına ne kadar duygu besleyebilirsem diğer adamlara da onu hissedebilirim gibi düşünüyorum. aklımda sürekli eski sevgilim var. delirdim iyice inanın. bu soruyu kötü amaçlı sormuyorum demek istediğim içimizden gelmese bile yeni birini hayatımıza almak bize iyi gelir mi? ne kadar canımız yansa da birileriyle konuşup görüşürsek süreci hızlandırabilir miyiz? ne düşünüyorsunuz?

1. Karşınızdakine dürüst olduğunuz sürece ne şekilde kendinizi iyi hissediyorsanız öyle davrananilirsiniz bence

2 kasım 2020 12:32

2. arkadaşların yeni sevgililerini yara bandı olarak kullanıyor.

ben de toksik bir ilişkiden çıktıktan sonra yeni bir ilişki arayışında değildim ama nasipmiş ki oldu. hoş onunla da ayrıldık ama eski sevgilime dair hiçbir his kalmamıştı içimde. eğer ki olsaydı yeni bir ilişkiye başlamazdım, böyle durumlarda empati yapabilmek önemli.

2 kasım 2020 12:36

3. Ortada bir yas varsa o yasanmali. Yasanmadan her sey normal gibi davranmak sadece kendini kandirmak olur. Tabii iliski dedigin 2 aylik, cok da anlamli olmayan bir seyse belki kisi icin yas sureci olmaz, o zaman baska insanlara bakilabilir. Boyle kostur kostur sevgili bulmak kendini kandirmaktir ve duygulari ziyan etmektir.

2 kasım 2020 12:38

4. bu hayatım boyunca benim başa çıkma mekanizmam oldu. ayrılık sonrası tek gecelik ilişkiler ve hop yeni bir flört dönemine atlama. doğru mudur değil midir kendimden başkası için eleştiremem ama ben tek bir yararını görmedim, sağlıklı değildi.

2 kasım 2020 12:38

5. Ben şu an yeni biriyle tanışıp konuşursam eski sevgilime ihanet etmiş gibi hissedeceğimi düşünüyorum. Büyük ihtimalle kendisi böyle düşünmüyor belki de çoktan yeni biriyle tanışmıştır ama ben yapamıyorum süslüler. Arkadaşım da dün "bu alemin tek enayisi sen misin" gibi bir cümle kurunca ne yalan söyleyeyim acaba mı dedim ama işte. içimden gelmiyor, başkasını düşününce bile midem bulanıyor. Sanırım dediğiniz gibi kendime biraz zaman tanımam gerek.

2 kasım 2020 12:48

6. Bunu ben de denedim, eski sevgilimin üzerinden cok zaman geçmesine rağmen acısı dinmeyince yoluma bakmam lazım diyip başkasıyla görüşmeye başlamıştım. Sonra adam yatakta arkamda uyurken ben eski sevgilimle resimlerimize bakarken buldum kendimi.. acımı derinlestirmekten başka bi ise yaramadı. Sonra o adamla da görüşmedim bi daha zaten.

Not: kimseyi yara bandı olarak kullanmadım bence Igrenc bir şey kimse yapmamalı, adamla birbirimizden sevgililik beklentimiz yoktu, takilmaydi sadece.

2 kasım 2020 13:07

7. o uzuntunun icinde bir de baskasiyla mi ugrasicam? bana eziyet gibi geliyor.

2 kasım 2020 13:15

8. 4 senelik ilişkiden 2 ay önce kötü bi sekilde ciktim, hoş şuan zaten mevcut durumda online harici sevgili bulabilecek durumda değilim sosyal yaşamdaki olumsuzluklar sebebiyle ama ciddi bişey için henüz hazir değilim cünkü biliyorum ki herseyi eski sevgilimle kıyaslarım ve karsimdaki cok cok iyi birisi olsa bile mahvedebilirim. bence biraz geçmişi unutup sonra yola bakmakta fayda var. ama uzun vadeli bakılmıyorsa sevgili bulunabilir elbette

2 kasım 2020 13:52

9. Yorumlarınız için çok teşekkürler süslüler.

2 kasım 2020 14:32

10. Ayrıldıktan hemen sonra başkasıyla ilişkiye başlamak yanlış