yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    5 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    bakır saç için igora mı inoa mı? kaç volüm oksidan?

    süslüler merhaba, kendi koyu kestane saçlarımı yıllardır market boyalarıyla bakır rengine boyuyorum. loreal 7.43 ya da schwarzkopf 7.77'yi kullanıyorum genelde, karıştırdığım da oluyor. kutudan çıkan oksidanları kullanıyorum. saçlarım yıpranmaya başladığı ve de bu boyalar çok çabuk aktığı için daha profesyonel markalara yönelmek istedim. metalik bakırlardansa daha doğal duran tarçın bakır tonlarını seviyorum. mesela şöyle bir bakır için hangi markayı önerirsiniz ve kaç vol oksidan almam gerekir? (link: https://i.pinimg.com/736x/f4/7c/19/f47c1976ed74b402b64788b7f274f7f3.jpg 1)

    1. yine emma stone'dan gidelim buradaki ton da müthiş görünüyor. (link: https://static-dailymakeover.stylecaster.com/2015/02/emma-stone-2015-oscars-red-carpet1.jpg 2)

    14 aralık 2023 02:24

    2. İgora 8.77yle boyuyorum ben %6lık kullanıyorum. Boya miktarı kadar oksidan eklediğimde attığın resimler gibi oluyor, daha az eklendiğinde biraz daha koyu oluyor 7.77 gibi, yada o an boyayacak fazla boya yoksa oksidanı biraz fazla sıkıyorum bu sefer de hafif açık turuncumsu tatlı bi bakır oluyor. Akma süresi yine aynı ama sadece akarken palettr gibi neonlaşmıyor bundan önce ben de palette kullanıyordum kokusu rahatsız edip saç diplerimi yakmaya başlayınca igoraya geçmiştim

    14 aralık 2023 08:35

    3. İgora da kullandım ve şu an inoa kullanıyorum. Saçlarım koyu kestane ve açmadan diplerini igora kullanırken %9. Bakır boyalı yerleri ise %6 oksidan kullanırdım. İnoada ise %6 kullanıyorum sadece. Bunun nedeni saçımın%50 den fazlası beyaz olması. İnoa amonyaksız bir boya ve koyu saçlarda direkt bakır rengini yoğun vermiyor bilginiz olsun. Deneyecekseniz yine beyazınız yoksa %9luk geçin. İgora kullanırsanız bence ayda 1 dip boyanıyor %6lık yeter diğerine gerek yok.

    14 aralık 2023 09:02


    4. Senelerce bakır kullanıp onunla özdeşleşmiş bir insan olarak igora 7.77 ve 8.77 birer tüp karıştırıp aynı miktarda %6 oksidan eklemenizi öneririm. Ufak bir trick olarak igoranin 0.77 bakır yoğunlaştiricisindan da bir parmak kadar eklerseniz muhteşem bakıra ulaşırsınız. Eğer ilk boyama ise başka renkten bakıra donuyorsaniz 6lik oksidan az gelebilir.

    14 aralık 2023 09:14

    5. yaa süslüler çok teşekkür ederim <3 yıllardır saçımı boyuyorum ama bilmediğim ne çok şey varmış. yıllardır her ay saçımın tamamına %30 oksidan uyguladığımı ve buna gerek olmadığını bilmiyordum :( en son saçlarım o kadar kırıldı ki kuaföre kestirmek için gittiğimde çok zorlandı taramakta, omuzlarıma kadar kesmeyi önerdi ama ben kıyamadım tabii.. ve (yazar: selenice) dediğin gibi palette kötü akıyor, özellikle her duş sonrası farklı bir ton elde ediyorum sanki, loreal bir tık daha iyiydi ama o da palette kadar yoğun bakır vermiyor.

    sanırım ilk olarak igora'yı deneyeceğim, inoa'nın 7.43 + 8.34 tonlarını da çok seviyorum bir yandan, sıkılırsam sonrasında onu da deneyebilirim. <3

    14 aralık 2023 11:20