1. Süslü çok heyecanlı. Biz de geçen bahar yapmıştık halen her anını anıp duruyoruz. Çok keyifliydi öncelikle iyi eğlenceler diliyorum.
1)Biz mart sonu gitmiştik zaman zaman yağmura yakalandık. Yağmurluk almıştık yanımıza ama biz yağmur altında da gezmeye devam edince yeterli gelmedi. uuzn poşet yağmurluklardan aramıştık. Hatta spor ayakkabılarımız da çok ıslandı. Onlar için de yağmurluk olsa fena olmazdı. Ve şemsiye de gerekmişti. Bu mevsimde nasıl bilemem ama yine de söyleyeyim.
2) yanımıza küçük termosumuzu almıştık çok işe yaradı. Sabah otelden sıcak su alıp gün içinde istediğimiz yerde kahve çay içebilmiştik.
3) otobüste uzun süreler geçecek bir de gümrükte bekleme vb. var o yüzden kulaklık boyun yastığı iyi bir müzik listesi podcast olsa iyi olur.
4) aşı kartını mutlaka bastırıp pasaportun içine koyun. Gerçi şu an hepsi istiyor mu bilmiyorum. Çünkü bazı gümrüklerde rehber işlemleri hallediyor sizin yerinize kolaylık olur. Kodla vb uğraşmayın.
5)çok fazla gereksiz eşya götürmeyin. Her gün başka bir yerde toplanması zor olur. Ve tek büyük valiz götürmeyin parça parça daha iyi. Çünkü bazı otellerde asansör yoktu.
6) ohrid Gölü st naum manastırı blagay tekkesi dubrovnik ve kotor bizim en sevdiğimiz yerler olmuştu eğer ekstra tur ileyse buralara mutlaka gidin.
7) ohridden inci alın (gerçek inci değiller gölden çıkan bir balığın pulları ile yapılıyor) Boşnak böreği kesin tadın. Yoğurtlu daha da güzel. İlk aklıma gelenler bunlar.