balkan turu yapmış olan süslüler deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? mutlaka yanımıza almamız gereken şeyler neler? bavulumu hazırlamama ?

yardım eder misiniz? süslüler arkadaşlarımla balkanlar turuna katılacağız. gidiş-dönüş uçakla, ülkeler arası gezmeler otobüsle üsküp'te 1 gece, ohrid'de 2 gece, işkodra'da 1 gece, tribinje'de 1 gece, saraybosna'da 1 gece, belgrad'da 1 gece olmak üzere toplam 7 gece kalacağız hava 19-22 derece arası parçalı bulutlu ve yağmurlu gösteriyor, yanıma neler almalıyım? kot ceket, şemsiye, gözlük, şampuan, saç kremi, tarak, iç çamaşırı, pijama, makyaj malzemeleri aklıma gelenler. kaç t-shirt kaç triko kazak alayım sizce? şunu mutlaka al dediğiniz veya şunu mutlaka orada dene dediğiniz şeyler de varsa lütfen söyler misiniz? önerilerinizi heyecanla bekliyorumm

1. Süslü çok heyecanlı. Biz de geçen bahar yapmıştık halen her anını anıp duruyoruz. Çok keyifliydi öncelikle iyi eğlenceler diliyorum.

1)Biz mart sonu gitmiştik zaman zaman yağmura yakalandık. Yağmurluk almıştık yanımıza ama biz yağmur altında da gezmeye devam edince yeterli gelmedi. uuzn poşet yağmurluklardan aramıştık. Hatta spor ayakkabılarımız da çok ıslandı. Onlar için de yağmurluk olsa fena olmazdı. Ve şemsiye de gerekmişti. Bu mevsimde nasıl bilemem ama yine de söyleyeyim.

2) yanımıza küçük termosumuzu almıştık çok işe yaradı. Sabah otelden sıcak su alıp gün içinde istediğimiz yerde kahve çay içebilmiştik.

3) otobüste uzun süreler geçecek bir de gümrükte bekleme vb. var o yüzden kulaklık boyun yastığı iyi bir müzik listesi podcast olsa iyi olur.

4) aşı kartını mutlaka bastırıp pasaportun içine koyun. Gerçi şu an hepsi istiyor mu bilmiyorum. Çünkü bazı gümrüklerde rehber işlemleri hallediyor sizin yerinize kolaylık olur. Kodla vb uğraşmayın.

5)çok fazla gereksiz eşya götürmeyin. Her gün başka bir yerde toplanması zor olur. Ve tek büyük valiz götürmeyin parça parça daha iyi. Çünkü bazı otellerde asansör yoktu.

6) ohrid Gölü st naum manastırı blagay tekkesi dubrovnik ve kotor bizim en sevdiğimiz yerler olmuştu eğer ekstra tur ileyse buralara mutlaka gidin.

7) ohridden inci alın (gerçek inci değiller gölden çıkan bir balığın pulları ile yapılıyor) Boşnak böreği kesin tadın. Yoğurtlu daha da güzel. İlk aklıma gelenler bunlar.

2 ekim 2022 12:52

2. Ayy süslüm uzun uzun yazmışsın Okurken ben de çok heyecanlandım şimdi hahsjsjs çok teşekkür ederim tavsiyelerin için💕

2 ekim 2022 16:42

3. Daha yeni geldim Balkan turundan. Yağmur bol olur bu aylarda yağmurluk çok kurtarıcı. Bavulla değil sırt çantası ile gitmenizi şiddetle tavsiye ederim çünkü bavulla bir yerden bir yere gitmek çok zor oluyor ve otobüslerde bavul için ayrıca taşıma parası istiyor muavin bilet paranızdan hariç olarak. Kayıtsız falan tamamen keyfi bir şekilde aldıkları bir para. Minimum kıyafet almakta yarar var.

Ülkeler arası otobüsle geçerken maalesef bir tek biz Türk vatandaşlarına niye geldin kaç gün kalıcan dönüş biletini göster falan sorup ediyorlar. Can sıkıcı. Ama ülkeden ülkeye geçip duracağınız için araba kiralayarak gitmeniz mümkün değil. Mecbur çekeceksiniz artık. Uçak biletlerinizin ekran görüntüsünü alın.

İnternet paketi çok önemli her yerde Wi-Fi yok yurt dışına çıkmadan ayarlamanızı tavsiye ederim.

Aşı kartı soran eden yok kesinlikle.

Üsküpte pek bir şey yok keşke orada konaklamak yerine belgradda iki gece kalsaymışsınız Belgrad çok çok güzel bence. Nikola tesla müzesini gezmenizi, kalemegdan şehir parkında turlamanızı ve akşam güzel barlarında takılmanızı tavsiye ederim.

Ohri'de yediğim pizzaların tadı hala damağımda. Çokça mekan var pizza yapan zaten.

Bosna'da börekler lezzetli, cevapi güzel. Onun dışında İstanbul'da bulamayacağınız bir şey yok bence yemek ve alışveriş anlamında. Yerli birası sarajevska gayet güzel ve ucuz. Konzum isimli marketlerden alabilirsiniz tatmanızı tavsiye ederim. Şehirde çok fazla tarih var. Katedralin orada yerli rehberler oluyor belli saatlerde. Kaldığınız yere sorarsanız bilirler muhtemelen. Yerli rehber iki saat gibi bir sürede yürüyerek şehrin bütün önemli noktalarını gezdiriyor ve tarihini anlatıyor sizlere. Kesinlikle çok keyifli ve aydınlatıcı. Turun sonunda da gönlünüzden ne koparsa veriyorsunuz ücret olarak.

2 ekim 2022 20:59

4. Süslüm çok teşekkür ederim uzun uzun açıklamışsın. Ben sanırım doğrı ifade edememişim kendimi biz turla gideceğiz. Yine de açıklamaların ve tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Özellikle birayı not aldım ahshshsj🤤

3 ekim 2022 00:21