bebeğini 1 tog uyku tulumu ile yatıran anneler ev 25 derece?

içinde kısa kollu zıbın var bu şekilde üşür mü annem üşür diyor aksjsjjs

1. Hayır üşümez.

4 ekim 2025 20:28

2. ya ben dümdüz giydiriyorum havaya göre bu tulumlar falan çok gerekli mi anneler soruya kaynak yaptım sanki

4 ekim 2025 20:40

3. Ensesi ve göğsü sıcaksa bir sorun yok. Eli yüzü soğuk olabilir. 2.5 tog 20 derece altına düşünce anlamlı ama tr de oralara indirmiyor kimse evi zaten.

1 yaş bebek üzerine bir şey örtmemek önerildiği için tulum anlamlı evet ama evin kaç derece olduğu önemli.

Bu arada bebeler üşümekten değil aşırı ısınmadan ve terlemeden muzdarip genelde.

4 ekim 2025 21:02

4. 21 derece oda, 1 tog tulum ve uzun kollu penye zibinla uyuyor sadece. (7 aylik)

usumez ss merak etme, usurse uyanir, aglar.

doktoru, annesi yan uyut diyen suslu aman yapma. sirt ustu uyumali. ingiltere'de 91 yilinda "back to sleep" kampanyasi basladiktan sonra abi bebek olumleri %80 azalmis. ben de bebegimi lullaby trust ve nhs yonergeleriyle uyutuyorum. (link: https://www.lullabytrust.org.uk/wp-content/uploads/2025/03/easy-read-card-turkish.pdf turkce) brosur de buldum.

tog'lu tulum olmamasi ilgincmis (ya da her markada mi yok?). muslin kumas 0.2, ince dokuma pamuk 0.5, kalin penye (2 kat tisort kumasi gibi) 1 tog civari yapiyor asagi yukari.

duydugum en net slogani birakiyorum: cold babies cry, hot babies die! cok sert ama insanin aklina kaziniyor.

4 ekim 2025 22:49

5. Ay hayır 25 derecede ben 0,5 tog ile yatırıyorum içine bi şey giydirmeden. Şu an odası gece 22,5 sabah da 21,8 filan oluyor uzun kollu zıbın üstü 1 tog giyiyor. Deliksiz uyuyor 1 yaşında. Fazla kalın giydirmeyin rahatsız olup uykusu bölünebilir

4 ekim 2025 23:05

6. Bu arada evet bebeleri kendi dönmeye başlayana kadar sırt üstü yatırmak gerekiyor. Doğduğundan beri uyku tulumu kullanıyoruz biz. Kışın daha soğuk günlerde kısa kollu zıbın üstüne LCW 1,6 tog tulum giydirdim geçen sene. 3-4 aylık filandı. Sonra sarebaby 1 tog aldım işte. Çok memnunum bu yıl da büyüğünü aldım aynısının. Bir tane de LCW veya ebebek alacağım yine 1,6 veya 1,5 tog. Daha soğuk günler için. 2,5 çok fazla Türkiye'deki evler için. 20 derece altına düşmüyor ki evlerimiz

4 ekim 2025 23:07

7. Öncelikle eviniz bebeklere göre sıcak. 22-24 derece öneriliyor uyku hijyeni için. Dereceyi düşürmelisiniz ya da giydiklerini azaltmalısınız.

25 dereceye göre 1 tog tulumla beraber içine giydirdiğiniz kısa kollu zıbın fazla geldi bana.

1 tog'u 23 dereceye kadar öneriyorlar çünkü

Takip ettiğim bir anne, 21 derecede askılı zıbınla 1 tog giydiriyor. Ben henüz o kadarına cesaret edemedim. 23 derecede askılı zıbın ve 1 tog giydiriyorum.

5 ekim 2025 02:08

8. Evet a4. Şu markalara bakabilirsin: LCW, ergopouch, owli, sarebaby. 0-3 ay ergopouch kullanmıştım. İlk ay owlinin kundak tulumunu kullanmıştım togluydu üstünü örtmüyordum o yüzden.

5 ekim 2025 07:29

9. hm'in torba tulumlarını kullandık biz. yürümeye başladığında bıraktık. (link: https://www2.hm.com/tr_tr/productpage.1165341006.html 1 tog) ve (link: https://www2.hm.com/tr_tr/productpage.1201268005.html 2.5 tog ) olanı var. çok pratik yandan açıp alt değiştirme vs de yapılabiliyor küçükken. pijama gibi ya da kollu olanları çok rahat kullanamadık.

5 ekim 2025 07:42

10. Benim bebeğim 13 aylık a1in attıgı 1 tog tulumu kullanıyorum cok memnunum hatta o bile sıcaklıyır gibi geliyor bana. Bebeğim benim gibi cok üsüyen biri olmasın diye doğdugundan beri ince giydiriyorum daha uzun rahat uyuyor bence.

5 ekim 2025 08:39