ben iyi bir arkadaş değil miyim? çocukluğumdan beri çok fazla arkadaşım oldu ama sürdürülebilirlik konusunda iyi değilim?

yani mesela bir arkadaşımla 1-2 yıl yakın oluyorum sonra kopuyor. özellikle çok yakınsam kopuşlar engellenmeli falan oluyor . genelde ben engelliyorum. evet biliyorum çocukça ama o kadar üzülüyorum ki engelleyince iletişim kurmak zorunda kalmam unutulur diye düşünüyorum. bunların yanı sıra çok fazla insanla arkadaş olmaya çalıştım , arkadaşlığı devam ettirmeye çalıştım mesajlar attım reels attım ama bir türlü olmadı. ilgi çekici değilim galiba. ve birkaç kere de saygısızlığa uğradım yakın arkadaşlarım tarafından. küfür ya da aşağılama tarzında. bu tarz bir şey yaptıklarında insanlarla iletişimi devam ettiremem. onlarla da bazı konuları konuştum zaten hala devam ettiler. hatta millete yalan dedikodular söylemişler. neyse ben arkadaş olunamayacak bir tip miyim acaba aslında tarih, edebiyat ve sanatla ilgiliyim ünlü dedikodusu falan da yaparım jdjjd yani her telden çalabiliyorum. mühendislik okudum kariyer konularında da konuşurum. neden benimle arkadaş kalmak istemiyorlar. niye sevilmiyorum. sevilen insanlar kusursuz mu?

1. Sosyalleştiğim ortamlar : üniversite ( kulübü etkinliği olan bir okul değildi sadece sınıf arkadaşlarım mevcuttu. Sınıf 60 kişilik falan. Çoğunluğu kız ., 2 staj (1,5 -2 aylık) , Almanca kursu (3 aylık) , yurt ortamı

19 ağustos 2024 15:52

2. Bir keresinde de bumble bff indirmiştim oradan da bi kız arkadaş edinmiştim. Tatlı bi kız ama yılda 1 kere anca buluşuyoruz ve 3-4 haftada bir yazışıyoruz. Ve yazıştığımızda en yakın zamanda buluşalım diyoruz ama o yakın zaman gelmiyor.

19 ağustos 2024 15:53

3. Evet anonim 2 çok haklısın. Ama çok üzülüyorum bazen bu duruma. Bir de tek çocuğum ve ailemde kuzen ilişkileri sıkı değil. Kültürel olarak aileci bir yapımız yok bu da beni ekstra yalnız hissettiriyor .

19 ağustos 2024 16:04

4. Ah ss. Sana arkadaş edinemeyen biri olarak sebep söylemeyi isterdim ama sen benden farklısın. Ben bireyselim, çok zaman ayırmayı ilgi göstermeyi sevmem, kimseye de ölüp bitmem. O yüzden erkeklerle daha iyi arkadaş olurum. Mesela 1 2 ay msj atmasam trip atmazlar, geç cvp versem sorun olmaz. Oyunda yakalarlar beni. Tel de elimde yani. Küsmezler. Benle oynamaya gelirler. Kızlar böyle değil çok ilgi istiyorlar. Sevgili gibi. Tamam benim ilgisizlik de biraz abartı olabilir ama kızlar gerçekten sevgili gibi trip atıyorlar. En son 3 kişilik bir kız grubu ile arkadaş oldum. İlkokuldan beri arkadaşlarmış. Tek kalınca hepsi birinin arkasından atıyor. Ama çok seviyorlar birbirlerini. Garip yani. Benim arkamdan attıklarını da yakaladım. Telefonunda gördüm. Bilemiyorum böyle ikiyüzlülüklerden soğurum. Hani yüzüme gelse sen öyle böylesin dese. Dinlerim küsmem ama arkadan konuşmak hoş olmuyor. Herkesi dobra olmaya biraz seda sayan olmaya davet ediyorum.. Bir de yaş ilerledikçe kızlar daha çok içe kapanıyorlar. Ya ailelerine dönüyorlar ya da mevcut arkadaş grubundan başka arkadaş edinmek istemiyorlar

19 ağustos 2024 16:05

5. İyi arkadaş bulmak zor, bulunca da eften püften şeyşer için bitirmemek gerekiyor. Saygısızlık, dedikodu ya da laf çarpmadan bahsetmiyorum ama sen aramadın, ben gelmedim, uzun süre görüşmedik falan bunlar arkadaşlığı bitirmek için neden değil. Bir de bir anda samimi olmak da iyi değil, zamanla gelişicek, iyi ve kötü zamanlarda birbirinizin yanında olucaksınız ki pekişecek o arkadaşlık. Kötü biriyse zaten en başta sinyali veriyor, o anda yakın olmayaksın anlayınca. Bir de kendi eksikliklerini, acizliklerini, korkularını söylemeyeceksin, zaman içinde o sana anlatırsa sen de anlatırsın ama insanlar bunları kullanmaya meyillidir. Benim de arkadaştan yana yüzüm çok gülmedi. Saygısızlığa gelemem. Ünidekilerle görüşmüyorum hepsi birbiribin arkasından konuştu, birbirlerinin kuyusunu kazdı, sevgililerine asıldı, evlendiler kiminin çocuğu var hala kopmadılar, mesela ben böyle bir durumun içinde olmayı kabul etmiyorum, çok yakınım dediğim 3 arkqdaşım var, diğerleri de toplasan 10 etmez. Sana yapılan ilk saygısızlıkta sınır çizmeli ve bundan hoşlanmadım demelisin, taviz tavizi doğurur. 3 kere buluşmaya 1 saat geç gelen arkadaşıma bundan rahatsız olduğumu söyledim anlamazlığa vurdu. Yine toplu buluştuğumuz bir zaman ben yemek siparişimi verdim, o geç gelebilir siz de yiyin isterseniz dedim, herkes evet ya geç geliyo haber de vermiyo yiyelim dediler, geldiğinde bizim yemeklerimiz bitmişti kahve faslına geçmiştik ve çok bozuldu. Haber vermedin, herkes işten çıktı ne zaman geleceğini bilemedik dedik, tek kelime edemedi, bir daha da geç geleceği zaman haber verdi, ama ben de tek buluşmadım hiç. Aradığında da açmaz bu arada 1 hafta sonra döner, buluşacağın gün bile neredesin diye sormak için yazsan bilr cevap vermez, bir kere aynısını yaptım, onun da erken geleceği tutmuş. Oturdum yarım saat kahve içtim aradı dönmedim, sonra açtım nerdesin geldim dedi bir daha da bana cevap vermemezlik yapmadı. Bu arada bahsettiğim kırk yılda bir olur, ararım açmaz, dönmez ben de bir daha aramamazlık yapmam durumu değil. Bazı arkadaşlarım vardır ararım meşgule verir, bilirim ki yoğun çalışıyor, ertesi gün aramazsa ararım yine ama niyetini bilirim, müsait olsa arayacağını bilirim

19 ağustos 2024 16:10

6. Bir de olayları engelleyecek duruma getirmemek gerekiyot bence.

19 ağustos 2024 16:14

7. Ss iki tarafı da duymak lazım kesin bir şey söyleyebilmek için. İletişimi kestiğim bir arkadaşım var. O da arkadaşlık konusunda sıkıntı çekiyordu. Neden arkadaşı olmadığını anlamıyordu. Kendisine sorsak çok iyi biri ama bir de bana sorun. Sürekli kendi derdinden bahseder ve beni dinlemezdi. Mesajına birkaç saat sonra dönünce trip atardı. Kendi hayatım yokmuşçasına Her şeyimi ona göre ayarlamamı beklerdi. Birçok konuda beni yalan söylemekle itham ederdi. Kendisi sorunlu davranışlarının asla farkında değildi. Sen böylesindir diye demiyorum ama insanların davranışlarının farkında olmaması ve problemin kendisinden kaynaklandığı anlamaması inanılmaz yaygın bir durum. Belki de karşına düzgün insanlar çıkmamıştır

19 ağustos 2024 16:19

8. Engellemek çok ekstrem ya. Yetişkinliğe yakışmaz böyle şeyler.

19 ağustos 2024 16:21

9. Ya da Instagram'dan çıkarıp numarasını siliyorum jdjsjs Instagramı çok özel kullanıyorum 35 kişilik falan bi takipçim var

19 ağustos 2024 16:23

10. a3 sen bensin ya. Erkeklerle daha kolay arkadaş oluyorum ben de. Kadın arkadaşlarımın attıkları triplere gelemiyorum. Bireyselim ben de. Kadın arkadaşlarım da var fakat bunlarla senelerce görüşmeyiz, kimse niye aramadın bile demez. Muhabbet ya bak noldu seviyesinde devam eder 1 sene görüşmesek bile, kimse trip atmaz. Görev gibi arkadaşlıkları hiç sevmiyorum, o beni bir yere davet etti ben de onu edeyim, arayayım falan gibi. Ne bileyim ya valla darlanıyorum.

19 ağustos 2024 16:30