bence ulkemizde renkli goz takintisi var?

asagida beyaz ten sorusunu gorunce bunu yazmak aklima geldi. beyaz tenliyseniz her turlu daha guzelsiniz tarzi seyler yazmis ama ben katılmıyorum kesinlikle renkli gozle alakali diye dusunuyorum. bebeklikten itibaren ovgulere boguluyorlar herhangi bi cocuk giyim reklamindan tutun dizilere kadar hep renkli gozlu çocuklar var. onu gectim ozel okullar reklam yapiyor onlara bile hep renkli gozlu veletleri koyuyorlar. bi kizin yuzu siradan bile olsa asiri bi kilosu falan yoksa gozu de renkliyse tanrica muamelesi goruyor. oysa bi kiz kahve gozluyse guzel denmesi icin cok guzel yuz hatlari gerekiyor ki ona ragmen siradan diyorlar. kahverengi gozleri seviyorum diyenlerin cogu da ambere calan gozleri kast ediyor asla siyahimsi koyu kahve gozler olmuyor ne hikmetse. bir de simdi biliyorsunuz fox eye trendi cikti, bizde tatarlık var gozlerim tam oyle ama bir gun kimse gozun ne guzel falan demedi hatta dalga gecen cok oldu cocukken. gecen gun instada mavi gozlu bi kiz sakaklarina bant gibi bise takmisti degisik farlarla cekik goz iluzyonu verdi herkes yorumlar övmüş kizi. illa avrupa esintisi olacak yani. siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?

1. Tanıdığım bütün renkli gözlüler kendilerine tapıyor. Bir tane bile aksine rastlamadım. Koskoca bir üniversitede öğretim görevlisi arkadaş bir story'de o gün gözlerini övecek bir şey bulamayıp bildiğiniz yeşil üzümü kullanmıştı. Güzel bir kızdı zaten de sürekli kendi gözüne iltifatlar edince güzelliği de hiç oluyordu. Başka bir arkadaş da sürekli gözlerini ortaya çıkaran fotoğraflar paylaşıyordu. Normal dümdüz uzaktan ya da boydan fotosu yok, sadece kameraya delici ya da cilveli bakışlar attığı fotoları var ve mutlaka o gözleri patlatacak bir makyaj ve efekt. Bir tane arkadaşım vardı kendisi erkek. o da ben renkli gözlüyüm tabii ki renkli gözlü bir kızla evlenmem lazım kahverengi gözlü ile evlenecek halim yok diyordu. Babadan oğula nesil bunlar. Hayır renkli gözlü olmayan kuzenim de gitti karadeniz'li çenesi sinirden her daim sıkılı birini buldu evlendi renkli gözlü çocuk doğurmak için. Renkli gözlü olmayan da bunun düşkünü.

20 temmuz 2021 14:44

2. herkes bunun farkında zaten

20 temmuz 2021 14:46

3. Anon 1 bana biraz humble bragging yapiyor gibi geldin...

20 temmuz 2021 14:49

4. Evet suslu batida da oldukca begenilen bir sey. Ozellikle mixed falansan beyaz tarafindan renkli goz aldiysan bayiliyorlar. Baban amerikali annen japon falansa iste

20 temmuz 2021 14:51

5. su an turkiyede unlu olan herkesin bittigi influencerların neredeyse hepsi kahverengi gozlu? duygu ozaslan, cansu akin, ala tokel, danla bilic, seyda erdoğan, ezgi findik, elif tastekne ilk aklima gelenler.  fahriye evcen, hande ercel gibi cok unlu kisileri saymiyorum bile. yani turkiyede de gayet begeniliyor kahverengi gozluler? hatta yesilcamdaki en en guzeller hep kahve gozlu? turkan soray, hülya kocyigit, gulsen bubikoglı, filiz akin, necla nazır...

mavi gozlu bir kadin begenildiginde "cirkin ama sirf gozu renkli diye begeniliyo" denmesini biraz gulunc buluyorum. e olabilir? bir kadinin yuzu cirkindir ama vucudu at gibidir, begenilir? burnu cirkindir ama dudaklari cok guzeldir, yine begenilir? herkes full paket 10/10 olmak zorunda degil. biri mavi gozlu diye begeniliyorsa nolmus :d bu onun gozlerini daha az guzel yapmiyor ki?

bence siz begenilmemenizin gunahini goz renginize yuklemissiniz, bu kadar takmayin :/

20 temmuz 2021 15:01

6. Beyaz tene gelince soru sorana kudurmussun demiyorsunuz da neden renkli gozde boyle bir tepki veriyorsunuz? Beni begenen de var begenmeyen de var bu kisisel bir konu degil ki. Kendimden ornek vermemin sebebi etnik bir ozelligin begenilmesi icin avrupai guzellik anlayisina da ucundan uymasi gerekmesini elestirmekti.Ben gozlemimi yaziyorum ad hominem yapmayın.Nasil korede beyaz ten takintisi varsa turkiye icin de bu var diyorum. O influencerları da nasıl yeriyorsunuz goruyoruz burda kimse onlari cok guzel buldugu icin takip etmiyor zaten. Maddi imkanlari icin takip ediyorlar. Kahve gozle unlu olunmaz veya guzel olunmaz dediğimi de hatirlamiyorum.O dediginiz insta sayfasini bende gormustum haklisiniz bu arada.

20 temmuz 2021 15:21

7. Liseyi Trabzon'da okudum renkli gözlü ya da beyaz tenli olmanın hiçbir olayı yoktu. Az görülen şey güzel geliyor heralde orada çoktu. Ben de koyu tenli renkli gözlü kadınları çok beğeniyorum.

20 temmuz 2021 16:20

8. demek ki renkli göz genel olarak daha güzel bulunuyor? tıpkı kıvrımlı vücudun düz vücuda göre daha güzel bulunması gibi, ya da küçük burnun kemerli buruna göre daha güzel bulunması gibi. bazı özellikler insanlar tarafından daha güzel bulunur. bunu neden kabullenemiyorsunuz anlamıyorum. sadece türkiye ile sınırlı derseniz, bugün kahverengi gözler için mavi-yeşil- gri tonlarda envai çeşit renkli lens üretiliyor ama renkli gözler için kahve tonlarında lens pek bulunmuyor. insanların genel beğenisi bu şekilde demek ki, eee?

20 temmuz 2021 17:08

9. victoria's secret modellerinin göz rengini değiştirince sıradanlaşıyorlarmış lol. iyi de zaten güzellik bir bütün, saç rengi, göz rengi, ten rengi uyumu.

teni soğuk alt tonlu, saçı küllü kahve birinin saçını sıcak alt tonlu bir sarıya boyadığınızda nasıl paçoz bir görüntü oluşuyorsa, alt tona renk uyumuna bakmadan bir modelin göz rengini değiştirirseniz tabii olduğundan kötü görünür :d

bence renkler tek başına bir şey ifade etmiyor. bir arada uyumlu olduklarında güzel.

20 temmuz 2021 17:39

10. offff sizin cehaletinizle başedilmez. he evet renkli göz takıntımız var. bi de renkli gozluleri boklamislar :d aynen vs modellerinin tek olayi renkli goz. bu kadar kudurduysanız gidin siz de renkli lens alın. yeterince uzun süre kullanırsanız bir süre sonra çevrenizdekiler gözünüzün kahverengi oldugunu unutup yesil gozlusunuz falan sanabilirler :d umut fakirin ekmegi belki bir gun cevreniz tarafindan begenilirsiniz. hadi  yallah

20 temmuz 2021 18:17