benim gibi olan var mı, dizi izlemeyi zaman kaybı olarak gören?

dizi izleyemiyorum süslüler. zaman kaybı olarak görüyorum sanırım oturup izlerken sanki yaşayacağım hayattan çalıyormuşum gibi geliyor. ki eskiden hiç böyle bir şey hissetmezdim oturup sezonlarca izlerdim. şimdiyse bir dizinin iki bölümünü izledim diyelim zorla, üçüncüde sürekli kaç dakika kalmış diye bakarken buluyorum kendimi. dizileri sevmediğimden de değil. ama özellikle açıp bulmak oturup izlemek kötü hissettiriyor. film konusunda böyle değilim, çok sık sinemaya giderim ve haftada birkaç film izlediğim olur moduma göre.  şu an sosyal izolasyondayım, hem netflix’im hem de bein connect’im var. ama televizyonun arkadan boş boş ses yapması bile o uygulamarı açıp izlemekten tercih edilesi geliyor. aslında tam zaman kaybı olarak görmek de değil ama kendimi kötü hissrdiyorum izlerken. bitmeyecek bir şeyle boşuna uğraşıyormuşum gibi.

1. Dizi izlemediğin zamanları neyle değerlendiriyorsun?

19 mart 2020 23:22

2. Zaman kaybı mi yoksa kaliteli zaman mı olduğunu siz ve izledikleriniz belirler açıkçası.

19 mart 2020 23:24

3. Değerlendirmiyorum a1 zaten problem orada. Oturup izlemeye odaklanamıyorum bir türlü ve neden izlerken kötü hissettiğimi anlamlandırmaya çalışıyorum. Boş boş şeyler yapmak bile oturup bir bölüm dizi izlemekten çekici geliyor.

@ailurophile popüler ve beğenilen çoğu dizinin ilk 3-5 dakikasını izlemişimdir. Maalesef hepsinde aynı şey oluyor. Filmlerde bu suçluluğu hissetmiyorum.

19 mart 2020 23:32

4. Açıkçası sizin gibiyim ve diziye ayrılacak zamanı öğretici bir videoyla ya da kitapla ya da ders çalışmayla geçirmekten yanayım.

19 mart 2020 23:33

5. süslü ben de böyle oldum sonradan. dizi, film izleyemiyorum. sadece araştırıp 'bundan bir fayda sağlarım' diye aklıma yatarsa ayda yılda bir film izleyebiliyorum. onun dışında kurgu kitap da okuyamaz oldum.

19 mart 2020 23:45

6. ya ben de böyleyim ya sorsan ne yapıyorum hiç. çok ilginç bir psikoloji, memnun değilim.

20 mart 2020 00:10

7. Ben de dizi izleyemiyorum, açıyorum bir iki bölüm izliyorum sonrası asla yok devamını getiremiyorum. Yıllardır film de izleyemiyorum, eskiden çok severdim ama artık asla odaklanıp da izleyemiyorum. Dizileri zaten sevemedim hiçbir zaman, muhabbet oluyor dizi izlemiyorum diyorum havalara bak sanki atomu parçalıyor diyorlar. Hayır yani ne alaka. Eskiden kitap okurdum bunun yerine ama artık sosyal medya bağımlısıyım ve bu beni kahrediyor..

20 mart 2020 00:33

8. bir an ben yazdım gibi geldi. netflix ve beinconnect'ine kadar aynı. normalde altyazıyı kaçırıyorum diye oje sürerken asla yabancı dizi izleyemezdim şimdi o kadar vaktimi yiyor hissi var ki verimimi %50 düşürse de arkada dizi açarak ders çalışıyorum.

20 mart 2020 01:17

9. A5 cok dogru bir noktadan yaklasmissiniz. Illa ki yapmam gereken bir sey yok su an ama icten ice kurgusal ve bana bir sey katmayacak (gizlinot: kime gore neye gore tabii bu) bir diziye saatlerimi ayirmaktansa kendim icin yararli bir sey yapmaliyim diye dusunuyorum sanirim. Ama onu da yapmiyorum zamanimi bombos geciriyorum. Sinav zamanlarimda bu izlemekten kacinma hissi daha da artiyor ders calismadigim icin.

Ama cok gariptir turk dizilerini izliyorum. Oturup basina dikkatle takip etmiyorum ama baska bir seyle ilgilenirken arkada seslerini dinliyorum. Kendimi tek bir seye odaklama durumundab rahatsizlik duyuyorum.

Keske ben de dizi izlememekten kalan vaktimi kendim icin daha yararli seylere harcayabilseydim... ve evet atomu parcalamiyoruz ben de isterdim hic sikilmadan saatlerce bir diziyi izleyebilmeyi ve onun hakkinda konusabilmeyi. Ama yok, olmuyor.

20 mart 2020 01:26

10. ben bunu amerikan dizilerinde yaşıyorum bölümler en az bir saat olduğu için. Animeye alışkınlığıma bağlamıştım bunu da sanırım bu his bende de var

20 mart 2020 04:52