big5 eleme gecesi kritiğiiiii ve eski b5 çalışanının big5 ifşaları?

izleyenler varsa big5'ın hazırlık kampının eleme gecesini ve twitterda dönen big5 ifşalarını konuşalım mı bir tur? ben bir ihtimal de olsa şirket bu kadar da amatör değildir ve sızdırılan liste doğru değildir diyordum ama cidden bu kadar amatör bir ekipmiş dkjsfhdkjsfhs rezzzzil isimler kalmış. ikinci sezonda her aday gruba yalnızca bir main vocal düşecek ve lead vocal bile olmayacak gibi dkfkdfsj siz ne düşünüyorsunuz, hadi sohbete

1. (link: https://x.com/ozgurunfiltered/status/2001069282390638922 eski big5 çalışanının da iddiaları burada)

21 aralık 2025 00:12

2. twitterı olmayanlar için yalvarırım ss atın :')

eleme gecesi tam bir fiyaskoydu. bugün bir suedayı, bir zoktayı elediler, başka ne diyeyim bilmiyorum. zelal beni ağlattı, keşke biri kalkıp sarılsa diye bekledim üstüne bir de elediler. ece, kübra, lal ve zelal benim big5'ımın ilk 4'üydü...

21 aralık 2025 00:17

3. Bence ilk 5 belli, fatime, lara, cybelle, tuğçe kesin. Ayıp olmasın diye birde berili seçerler.

21 aralık 2025 00:29

4. a1 senin için amme hizmet ve özet tweetlerden en şaşırdıklarımı aşağıya kopyalıyorum:

1- Universal’in Big5’a rakip olmak için Dream Academy (Katseye’ın çıktığı yarışma) lisansı aldığı ve Hypers da onlara aday kalmasın diye Universal bünyesinden Lara ve Belinay’ı hızlıca kendi bünyesine almış, piyasadan herkesi toplamış.

4- Sude, Lal, Ecem ve Damla gibi kişilerin kontratlı olduğunu, Damla’nın Tolga’nın isteğiyle alındığını ama sonra influencer olarak devam etmesine karar verildiğini söylüyor. (Nisa da anlaşmalıymış. eğer doğruysa bazı taşlar oturuyor.)

5- Mina’nın bahsedemeyeceği bir sorundan dolayı elendiğini ve izleyicide Mina baskısı artması için beklettiklerini söylüyor. Programda olmadığı arada da hazırlanmış ayrıca.

7- Görevler için kızlara stok bölümler sayesinde 3 hafta gibi süreler verildiğini söylüyor.

8- Esin’in gruba alınmasının gerçekten sürpriz olduğunu söylüyor.

9- Besti’nin solo çıkış yapmama sebebi yarışmaya gelecek olmasıymış. Zeynep Bastık’ın Şehrazat’tan aldığı bir şarkının onun EP’sine verildiği ama sonra yarışma için yandığını belirtmiş.

10- Sueda ve Hilal’in gelişinin tamamen planlı olduğu ve Hilal’in Sony Music’ten getirildiğini söylüyor.

tiktok'ta da bunlara paralel şeyler söyleyen bir kullanıcının zeynep yılmazçelik'in de grupta olacağını ama ailesinin sorun çıkardığını bu yüzden gruba giremediğini yazmıştı.

21 aralık 2025 00:39

5. zelal beni de ağlattı. bu ülke gerçekten fırsat eşitsizliği ülkesi. bu kızcağıza en büyük engeli ailesi koyuyorken bu kız diğer adayların arasında nasıl saçını özgüvenle savurup dans edebilsin ki? bir yanda küçüklüğünden beri spor ve dansla iç içe yetiştirilmiş ve her türlü de maddi kaynak ayrıldığı belli olan lara bir yanda da bu kız. doğduğun ev kaderindir gerçeğini bir kez daha iliklerine kadar hissettik.

21 aralık 2025 00:46

6. nisa, elvin, tuğçe, nazlı ve belki rengin son 15'e kalmamalıydı diye düşünüyorum. onlar yerine ece nur, ece (sesi iyi değil ama dansı tuğçeden çok daha estetik bence), naz lal, miray gibi isimler kalabilirdi. sibel'in de duyduğumuz kısımlarda -ki genelde ya autotune ya da koro ile kapatıyorlar sesini- sesi iyi değil ama hem güzellik/visual hem de danstan dolayı daha ilk bölümden ilk 15'e hatta ilk 5'e bile kalacağı kesin gibi. beril ve eser dışında all-rounder diyebileceğim aday pek yok ama bu sefer kesinlikle vokallere ağırlık vermeleri gerekirken yine en önemli öncelikleri dans gibi görünüyor.

21 aralık 2025 00:48

7. ben de big5'ın içinde fatime, cybelle, damla ve beril'in net olduğunu düşünüyorum. tuğçe'den emin değilim. onu boydan ötürü almazlar gibi çünkü cepte olan fatime ve cybelle'le boyları uyumlanmayacak. eser'de de grubu dağıtacak bir vibe var kjfksdfj o yüzden onu alırlar mı emin değilim.

esra, lal ve ecenur ve ece ertuğrul'a ise aşırı şok oldum. ece ertuğrul net main dancer olmalıydı ama fatime ve cybelle cepte olduğu ve hepsinden çok daha iyi bir dansçı olduğu için onu elemek zorunda kaldılar. ecenur ise beni cidden üzdü. o kızdan da zelal gibi çok güzel başarı hikayesi çıkardı.

21 aralık 2025 00:52

8. ss ben de katılıyorum, dediğin gibi fati, cybelle, damla ve beril baya bi ilerleyecek yarışmada, zaten fiziksel yapıları da tutuyor. ama umarım bu hataya düşmezler çünkü fati-cybelle-damlanın sesleri gerçekten iyi değil, grubun bütün vokal ağırlığını tek kişi taşıyamaz diye düşünüyorum. bunlar dışında muhtemelen lara da baya ilerler.

eser konusunda da katılıyorum, son röportajı da çok hoşuma gitmedi. evet, bu yarışmaya katılan bütün kızlar ünlü olmak istiyordur ama bu kadar tak tak tak söylenmesi biraz itici geliyor. :d yine de hem vokal hem dansta iyi diyebileceğim iki kişiden biri. ece nur beni de çok üzdü, burs parasıyla mikrofon alıp kullanamamış. zelal'e de çok üzüldüm ki ilk 15'imde olan bir isim değildi ama umarım eğitim almaya devam edebilir. yedeklerden geçen sezondan bestiyi getirecekler diye dedikodu var ki muhtemelen doğrudur, baya bir dans eğitimi alıyor vb ama o kızı da kız grubuna yakıştıramıyorum. biz bu kadar konuşuyoruz ediyoruz ama genel olarak büyük bir sürpriz olmazsa zaten başından beri favori olan adaylarını görürüz yeni grupta.

21 aralık 2025 01:03

9. a4, evet nerede problematik isim varsa hepsi ilk 15'e kalmış. özellikle miray elvin'in kalmasına ağzından köpükler çıkararak sinirlendiğine yemin edebilirim ama kanıtlayamam sdkfjdksfhj elvin üyesi olmadığı manifest grubunu bile dağıtır o uyumsuzluğuyla lol. nasıl 15'te şaşkınım.

nisa ve sude'ye ben de çok şaşırdım. biri liderlikle kafayı bozmuş alfa bir kişilik diğeri de egosundan önünü göremeyen biri. karakterden alınmazlar diyordum ama belli ki karakterler umurlarında bile değil.

21 aralık 2025 01:05

10. a4, ah evet lara'yı unutmuşum big5'ın içinde. o kızın da lead vocal olarak gruba alınma ihtimali çok yüksek ama sürpriz de olabilir gibi. bence fatime'nin sesi aşırı kötü değil ama damla'nın sesi kurtarılamayacak gibi allah affetsin. çok kötü. cybelle'in de aşağı kalır yanı yok cidden ve cybelle'de star ışığı mtar ışığı diyorlar ama bu kızı tuhaf bulan bir ben miyim :(

ayyy a4 evettt ben de eser'in aynı röportajını çok itici bulmuştum :d sanki tek hedefi salt ünlü olmak ve ilginin merkezi olmak gibi, çok tatsız bir cümleydi :d bu kızda bir de aşırı bir rekabetçi ruh var. beril'le aynı grupta çıkış yapsalar hırsından her şeye taşkınlık çıkarır gibi. o yüzden bilemiyorum ben de.

ve ecenur, üzümlü kekimiz... o kız benim de big5'ımdaydı. çok bizden biri gibiydi ve kızda gerçekten kız grubu materyali vardı. stres yönetimi dışında hiçbir falsosunu da görmemiştik halbuki. sesi de mükemmel olmasa da gelişmeye çok açıktı. yazık oldu :( ama tolga akış kayıtlarını gönder mönder bir şey dedi yoksa arkada pazarlıklar mı döndü çoktan acaba

21 aralık 2025 01:24