bir ay icinde iki kere ella kullandim?

malesef. iki hafta arayla :( reglim gecikti bes gun filan, cok yasadigim bir sey degil. test yaptim negatif cikti ama gerildim yine de. ella kullanimi adet duzensizligine yol acar mi acaba?

1. Ocak sonu ella kullandım şubat 9da regl olmam gerekiyordu mart 3 oldu hala tık yok..

3 mart 2018 23:12

2. hic incinmedim cok tesekkur ederim aksine, cok haklisiniz. cinsellik cok yeni benim icin bu yuzden bocaladigim bi donem yasiyorum.

3 mart 2018 23:17

3. Bkz. Prospektüs.

3 mart 2018 23:17

4. Son anonimim cevabınızı şimdi gördüm. Prezervatif kullanın. Allerji bahaneyse latexsiz kullanın. Erkekler bu konuda çok bencil. Siz de sadece kendi zevkiniz ve sağlığınızı düşünün bu konularda.

3 mart 2018 23:20

5. yani tamam yanlis bir sey yaptigimin farkindayim ama baskasinin iki hafta arayla ella kullanmasi sizi kibar olmaniz konusunda neden bu kadar zora sokuyor anlamadim? neyse tekrar soyleyeyim, korkudan bilincsizce hareket ettim. cok tesekkur ederim cevabiniz icin. sizce gercekten doktora gitmeli miyim peki? sanirim anlamsiz bi kilo artisi da oldu vucudumda.

3 mart 2018 23:21

6. Bence bekleyin. Normal şartlarda bile 5 gün gecikiyor. Zaten hormon dengeniz bozulmuş. Doktor da hormon verecek adet olmanız için. Başka yapabileceği bir şey yok. Genel bir muayene istiyorsanız veya gebelik şüpheniz varsa gidin tabii.

3 mart 2018 23:28

7. süslüm

eğer salıya kadar regl olmazsan doktora gidip durumunu anlatıp sana hormon testi yapmasını isteyebilirsin. zaten direkt yapacaktır.

o ella hani 21 gün boyunca doğum kontrol hapı içiliyorya, o 21 hapın tamamının tek bir hapta olduğunu düşün. bana bu şekilde anlatmıştı doktorum. şakayla karışık ya tamam hamile kalmam yüzde 1 ama eğer sıkıntılı durumum olursa alsammı dediğimde, eğer sıkıntılı bir durum yaşarsan gel, hap yerine sana iğne yapalım bir yolunu buluruz alma diye uyarmıştı. ama benim durumum farklı hormonal troid rahatsızlığım var bende direkt öyle bir hap şoka bile sokabilir.

aşırı hormon yüklenmede vücuda olabilecek bir tepkime nedir emin değilim ama ciddi bir şişme, elde ayakta uyuşukluk, ani başlayan terleme veya üşüme gibi semptomların varsa salıyı bile bekleme git derim doktora.

3 mart 2018 23:37

8. hepinize cevaplariniz icin cok tesekkur ederim ya ne kadar iyisiniz hic tanimadiginiz biri icin telaslanip yardim etmeye calisiyosunuz :(

cok sukur regl gecikmesi+kilo alimi harici bi etkisini gormedim, kilo da siskinlikten herhalde malum. doktora gitmeyi dusunuyorum yine de. cok tesekkur ederim tekrar.

3 mart 2018 23:47

9. 2 ay arayla kullandım ben de. Hayatım normal devam ediyor. Bilinçsiz zamanımdı benim de. Kendinizde tuhaflık hissederseniz doktora gitmenizi öneririm ben de. Sağlık bu sonuçta. Bende gözlemlediğim bir etkisi olmadı ama bu zararlı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Umarım bir daha gerek kalmaz çünkü prospektüste yılda en fazla 3 tane kullanabileceğimiz yazıyor.

4 mart 2018 00:22

10. guncelleme: 16 gun gecikme sonrasinda bugun regl oldum. doktora gitmedim. sukurler olsun gercekten o kadar umitsizdim ki, randevu almayi dusunuyordum tam. aylarca regl olamayacagimi filan dusunuyodum. hatta hamile oldugumu bile dusunuyodum. ayda iki kere ella kullanmak gibi korkunc bisey yaptim ve sadece 15 gun gecikme yasadim ve her sey normal sanirim ay allahima sukurler olsun

14 mart 2018 16:59