bir oda arkadaşı ve temizlik sorunu?

1. Süslüler, üniversite 3. Sınıf öğrencisiyim ve bu yurttaki 4. Senem. Bu sene geçen seneki yurdumda kalmıyorum. Kaldığım odada mutfak ve banyonun bulunduğu ortak bir alan ve üç tane de tek kişilik yatak odası var. Odadaki diğer iki kızın bu odadaki 2. Seneleri ve yakın arkadaşlar. Benimle tanıştıkları andan itibaren şu an benim kaldığım odada geçen sene kalan kızı bana kötülediler. Çok pisti, odada ayakkabılarıyla dolaşırdı, koltuğa döktüğü yemeği silmezdi vs birçok şey anlattılar. Ben de odada ayakkabıyla dolaşılmasından rahatsız olduğumu ve onların da böyle düşünmesine çok sevindiğimi söyledim. Onların da düşüncelerinin böyle olduğunu öğrenince ertesi gün baya bi emek vererek tüm odayı tahta bezleriyle iki defa sildim. Hatta tam ben yerleri silerken bu kızlar odaya geldiler ve beni o şekilde görünce şok oldular. Sen her gün böyle yerleri silecek misin, yazık sana yorulursun falan dediler. Yani biraz temizlik avcıları Kadir muamelesi yaptılar bana. Ben de “dün ayakkabıyla odada gezmeyelim dediğimiz için sildim, her gün yerleri silecek halim yok. Lütfen bundan sonra ayakkabıyla girmeyelim odaya” dedim. Bu kızlar da o kadar emek vermişsin girmeyiz dedikten sadece iki gün sonra yine odada ayakkabıyla dolaşmaya başladılar. Aynı zamanda mutfağın olduğu ortak alanda kızlardan biri saçlarını tarıyor, düzleştiriyor ve yerler hep saç oluyor. Oda yurt görevlileri tarafından haftada bir temizlendiği için ben temizlemezsem pislikten geçilmiyor. Kendileri tenezzül bile etmiyorlar temizlik yapmaya ve kendilerini geçen seneki kızın pisliğinden illallah etmiş gibi tanıtmışlardı sanki onlar için temizlik çok önemliymiş gibi. Yine saçlarını mutfağın yanında tarayan kız, kırlentin üstüne herhangi bir bez ya da peçete sermeden tırnaklarını törpülüyordu. Ben artık onların kirlettikleri yerleri temizlemekten çok sıkıldım ve emek verip temizlediğim yeri bir kaç saat sonra pis görmek sinirlerimi bozuyor. Sizce kızlarla bu durumu konuşup, kuralları belirlemeli miyiz yoksa bir sene dişimi sıkıp sabretmeli miyim?

29 eylül 2019 23:47

2. Bence 1 sene gayet uzun bir süre.Hem şu an toy da sayılmazsınız tecrubelisiniz büyüksünüz yani.O yuzden hic cekinmeden oturup konusun derim.Ben olsam kızları karsıma alır bana ilk gun boyle boyle dediniz ama simdi yaptıgınız o gunki dediklerinize uymuyor bu isi yoluna koyalım derdim.Temizlik en onemli konulardan birisi.Resmen yurt evimiz gibi yani orda yatıp kalkıyoruz.Bu konuyu sineye cekmeyin derim.

29 eylül 2019 23:57

3. Bıkmadan usanmadan ne pislikleri varsa uyarı süslü. En sonunda sen kızacaksın diye yapmazlar. Ayrıca ortak alanı neden kendi başına temizliyorsun ki? temizlik yapılacaksa hep beraber yapılır sen baştan yanlış yapmışsın. Şimdi sizden yüz bulup pisletiyorlar nasılsa temizleyen var diye. Bir daha da asla başkasının pisliğini temizleme gerekirse sadece odanda vakit geçir.

30 eylül 2019 00:07

4. yurtta bir şeyden gerçekten rahatsızlık duyuyorsan bunu söylemelisin ki bu ses değil gürültü değil temizlik ve bahsettiğin şeyler de kabul edilir şeyler değil. bizim odamız her gün temizleniyor ama biz yine de dikkat ediyoruz bir şeylere. karşına al düzgünce konuş valla. hiç geçen yılki kızı karıştırmadan kızlar ben gerçekten çok rahatsız oluyorum beraber paylaşıyorsak odayı dikkat edelim diye.

30 eylül 2019 00:08

5. 2. Anonim ortak alanı tek başıma temizleme sebebim şu: ben odaya yerleştikten sonra kendi yatak odamda genel bir temizlik yapmıştım. Duvarları, yatağımı her yeri silmiştim. Silerken de domestos kullanmıştım ve bu kızlardan biri hafiften söylenmişti çok ağır koktu vs diye. Yerler de çok pisti. O yüzden silerken domestosla silmek istedim. O kız yine laf yapar koku bilmem ne diye kendim yaptım. Sonrakileri paylaşırız zaten diye düşünmüştüm ama zaten temizlik sırası gelmeden odaya ayakkabıyla girmeye başladılar. Zaten ben de bi daha temizlemedim ortak alanı ama şöyle de bir şey var ki mutfakta bir iş yapıyorum ve peşinden tezgahı temizliyorum, onlar bulaşıktan başka bir şeye ellerini sürmüyorlar. Zaten yeterince temizlik hastası muamelesi yaptıkları için ben de sabretmeye çalıştım ama haklısınız süslüler tatlı dille konuşmam, uyarmam lazım

30 eylül 2019 00:20

6. Süslü bu durumun tek çözümü senin gibi birileri ile odaya çıkmak oluyor. Bizim yurtta böyle temizlik bağımlısı kizlar varsi hepsi ayni odaya geçti hergun temizlik yapıyorlar. Bide bizimki kyk ve cok eski bir yurt. Bir goz oda. Evden elektrik süpürgesi getirmişler, halı seriyor lar. Ne zaman odanin önünden gecsem temizlik hakkinda konuşuyorlar. Çok pisler ve normal ler de anlaşamıyor. Sen ne kadar konuşsan yapmıyorlar. 6 yıl kyk da kaldim

30 eylül 2019 00:21

7. 4. Anonim ben temizlik bağımlısı olduğumu düşünmüyorum. Öyle olsaydı her gün dip bucak temizlik yapardım. İstediğim şeylerin gayet makul olduğunu düşünüyorum. Türk aile yapısında eve ayakkabıyla girilmez ki sadece aile yapısıyla da ilgili değil. Gününüzün çoğunu geçirdiğiniz bir ortamda toz ve dışardan gelen mikroplarla yaşamak sağlık açısından da iyi değil. Her gün odayı çamaşır suyuyla kırklamalarını istemiyorum. Hatta onlardan ekstra bir temizlik bile talep etmemiştim. Ayakkabıyla odaya girmeyip, saçlarını gelişi güzel tarayıp her yere saçmasalar yeterli

30 eylül 2019 00:29

8. Hayır süslü özü yurdu değil. Bundan önce iki yurtta daha kaldım ve ayakkabıyla odaya girmeyen çok insan tanıyorum. Sonuçta evde de bir şeyi unutup almamız gereken zamanlar oluyor. Böyle durumlarda ayakkabımla eve girmiyorum ben. Zaten ayakkabı ile odada dolaşma durumundan rahatsız olduğunu ilk kez belirten  taraf ben değildim, onlardı.

30 eylül 2019 02:37

9. Süslü ben evime de bir şey unutursam ayakkabı ile giriyorum, dışarının mikrobuna dışarda da maruz kalıyorsunuz, bağışıklık sistemi bunun için var. Açıkçası ben de sizin baya temizlik takıntılı birisi olduğunuzu anladım yazdıklarınızdan. Astımım olduğu için çamaşır suyu kokusundan çok rahatsız olurum ve genel temizlikte hem solunum yollları hem de çevre için oldukça zararlı bir kimyasal. Benim bulunduğum ortak alan çamaşır suyuyla silinse buna tepki gösterirdim. Siz de saçlarını taraması, törpü gibi konularda uyarıda bulunmalısınız tabi ki.

30 eylül 2019 05:59

10. 5 yıl özel yurtta kaldım ve odaya hiç bir zaman ayakkabı ile girmedik, oda arkadaşımla hep karar alıp uyguladık, odamızı kendimiz temizliyorduk. Sizin yerinizde olsam kendi yatak odam için ayrı bir terlik alır onu kendi yatak odamda giyerim, ortak alana da elimi sürmem. Mutfak temizliği için de ayrıca uyarırım, saçını gitsin kendi odasında yapsın, benim odama girerken de ayakkabınızı çıkarın lütfen derim. Kurallarınızı koyun, onlar pis diye siz de pis olmak zorunda değilsiniz

30 eylül 2019 12:23