bir parfümün ten rengine göre kokusu kişiden kişiye değişir mi?

eşimin kuzeni bize uğradı. çok tanımıyorum kendisini. oturdu biraz, bir iş ile alakalı görüştük. neyse sonra beraber çıkıp bir şeyler yemeye karar verdik. çıkarken parfüm sıktım içeride. gelince de ayakkabılarımı giyerken parfümün çok güzel kokuyor dedi. dur getireyim sen de sık istersen dedim. yok ya sen bembeyazsın benim tenimde aynı kokmaz dedi. ten rengi ile ne alakası var dedim, annem öyle diyor dedi. ben de gidip getirdim, sen sık yine de diyip verdim. şimdi düşününce ten rengi ile kokunun ne alakası olabilir gerçekten?

1. Renkle ilgisi yok kisiden kisiye bile degisir koku. Ama siyahilerin gercekten cok agir bir kokusu var sebebi yedikleri agir baharatli yemekler mi yoksa hijyen eksikligi mi bilemiyorum. Bilimsel olarak renkle ilgisi yok dense de siyahilerin bu koku konusunu birisi aciklamali bence

29 ekim 2023 21:08

2. Bence de renkle ilgili değil tenin ph'ı mıdır başka bir şey midir bilmiyorum ama tenden tene kesinlikle değişiyor. Annemle ikiz gibiyiz, tenimiz saçımız apaynı Bende çiçek kokuları acılaşıyor, onda mis gibi kokuyor.

29 ekim 2023 21:13

3. ten rengiyle alakası var elbette. sıcak soğuk alt tonla da ilgisi var. cilt yapısıyla da ilgisi var. cildin kimyasıyla ilgili. o yüzden her parfüm herkeste bir durmuyor. baharatlı odunsu oryantal kokular genelde esmerlere, çiçeksi fresh kokular beyaz tenlilere daha çok yakışıyor denilir.

29 ekim 2023 21:13

4. Ten rengiyle nasıl bir alakası var mesela? Var demekle olmuyor aslında bilimsel olarak açıklayabilecek olan var mı?

29 ekim 2023 21:25

5. Ten renginden bağımsız söylüyorum koku kişiden kişiye değişir evet. Hatta kalıcılığı bile değişir. Ben de uzun süre kalmıyor mesela , ama başkasında daha uzun ve yoğun kalabilir.

29 ekim 2023 21:25

6. evet değişir, esmerlerin teninde beyazlara göre daha ağır bir koku oluyor onunla da parfüm birleşince daha farklı kokuyor

29 ekim 2023 21:26

7. ten rengi etkiler mi bilmiyorum ama benim de annemle sıktığım parfümler aynı yayılımı ve koku performansını göstermiyor. yukarıda da bir süslünün dediği gibi annemde çiçeksi kokular mis gibi kokuyor bende acılaşıyor.

Bir de parfümler genelde bende çok yayılım göstermiyor nedense. tenim emiyor heralde ( açık buğday - beyaz ten arasıyım) ama ne hikmetse soğan doğrasam o koku elimden 24 saat gitmez

29 ekim 2023 21:30

8. Beyaz tenli arkadaşımda tatlı naif duran parfüm esmer bir arkadaşımda pahalı ve seksi durmuştu. Bende kokusu bile kalmadı. Emicilikle ilgili olmalı

29 ekim 2023 21:33

9. Benim bildiğim ki yaklaşık on seneden fazladır meslekteyim,tenin phı etkiliyor parfümün değişmesini.zaten normal zamanda tene sıkılması uygun bir şey değil ama tamamen pazarlama böyle.

29 ekim 2023 21:33

10. Üsküdar'daki koku atölyesine gittiğimde, Vedat Ozan'a bu soruyu yöneltmiştim ve ten rengi ile alakası olmadığını söylemişti.

30 ekim 2023 19:09