bir yıllık ciddi ilişkim var ama ailem evlenmemi istemiyor ne karar vermeliyim bilmiyorum ?

sevgilimle evlilik yolunda giden bir ilişkimiz var. fakat ailem bana laik olmadığını ve önümde kariyer yolunda çok işim olduğunu kendi kendimin önünü kestiğimi söylüyorlar. kaba bir tabir ile iş çıkarma deniyor yani. sevgilimi seviyorum daha önce ilişkilerim oldu ama böyle sevmedim ve sevilmedim. ama ailem böyle davranırsa nasıl bu yola girebilir ve nasıl sağlıklı bir evlilik yasayabiliriz bilmiyorum napmalıyım hiç bir fikrim yok çıkmazdayim. severek ayrılma durum tam olarak bu oluyor sanırım bunu yaşamak istemiyorum. ayrıldıktan sonra sevgilimin başka birisiyle hayat kurması fikri bile beni çok yaralıyor. evlenirsekte aileler tarafından mutsuz oluruz diyede korkuyorum. kafayı yemeden nasıl işin içinden çıkabilirim ne yöne gitmeliyim???

1. *Layık (otomatik klavye üzgünüm )

6 kasım 2020 19:30

2. Süslü ailenin böyle düşünmesinin bir sebebi var mı? Yanlış bir hareketini vs mi gördüler yani. Sebep olarak ne gösteriyorlar? Benim de erkek arkadaşımın ailesi beni istemiyor mesela ve inan bu da çok yaralayıcı bir durum.

6 kasım 2020 19:34

3. Anon 2 süslüm yani genel olarak iyiler aslında tamda sevdikleri tipte bir damat adayı birşey olsa direk bunu söylerler kötü bir çocuk şuyu var diye ama daha çok söyledikleri sen yapacak çok işin var. Daha gençsin evlilik için erken diyorlar bu arada yaşım 24

6 kasım 2020 19:39

4. Ailen senin paranı çok seviyor galiba süslü. Onlar evlenmicek ki çok dahil etmişsin bence

6 kasım 2020 19:40

5. Dengeyi kurmak çok önemli süslüm. Ailenizle iliskiniz nasil? Kararlariniza çok müdahele ediyorlar mi? Sizin kariyer/ hayat tercihlerinizle farkli fikirleri  var mi? Dedikleri ne acidan dogru ya da yanlis? Kariyerinizde niye önünü kesiyor? Iliskiniz evlilik yerine siz kariyer anlaminda yol almasi adina evliligi erteleyemez misiniz? Aileniz sevgilinizin size layik olmadigi konusunda gercekten hakli mi? Bu cümleleri kendinize sorun süslüm. Ailenizin düsüncelerini etraflica inceleyip kendi zihinsel süzgecinden gecirin. Onlarin da kendine ait deneyimleri sizin de kendinize ait deneyimleriniz var sonuçta.

6 kasım 2020 19:41

6. Suslum gercekten cok gencsin daha ya :(

6 kasım 2020 19:44

7. 1 yillik iliski oldugu icin olabilir mi? Evcilik oynamaya gerek yok arkadaslar. Ailenize ipleri vermeyin ama boyle cocuk islerine de girerseniz koz verirsiniz onlara. Once evlenme isi yerine birlikte eve cikin. Ailenize birey oldugunuzu kanitlayin, iliskinizin 2 yil virajini saglikli sekilde gectigini gorun ve sonra isterseniz evlenin.

6 kasım 2020 19:47

8. Çocuk değilsiniz ve gideceğiniz yolu kendiniz seçebilirsiniz. Aileler böyle her şeye karıştıkları için arada olan çifte oluyor. Bizde direkt beni istememe olayı olduğu için sizinki daha yumuşak geldi bana ama yine de hoş değil. Sevgilinin haberi yoksa söyleme bunları ona şimdilik çünkü cidden çok üzücü

6 kasım 2020 19:48

9. Anon 4 Ailem dediğim annem aslında sadece (yanısıra teyzem ve diğer akrabalar) kötü bir evlilik geçirdi annem bu yüzden fazla güveni yok insanlara özellikle erkeklere bu yüzden de layık olmaz gibi sözleri ve tabi biraz paylaşamama durumu da var. Ama onu yanlız birakmicam derken de sevdiğim adamı kaybedicem. Yani basit bir şekilde anlatmak gerekirse ya o ya ben anlamına gelen dolaylı söylenen küçük bahaneler.

6 kasım 2020 19:49

10. Anon 2 sevgilime henüz hiç bişey söyleyip belli etmedim. Normalde herşeyi konuşur birlikte hallederiz ama bunu anlatamam ağırınada gider kendimle savaş içindeyim. Henüz karara varamiyorum

6 kasım 2020 19:51