bu ritüeller işe yarıyor mu çok çaresizim bir bakın lütfen?

sevgilimden ayrıldım, ayrılan bendim. ayrılırken çok emindim ve haklıydım, hatta o da hak verdi. bilmiyorum, ilk hafta hiçbir şey anlamadım. süslendim püslendim ortalarda süzüldüm, kahkahalar, ufak günlük flörtler falan... sonra bir gün akşam aklıma geldi. o akşamdan sonra yani yaklaşık bir aydır geberiyorum. her gün ama her gün aklımda. iş yerinde orta yerde ağlama krizine girdim, herkesin ortasında ağladım. millet ailemden birine bir şey oldu sanmış, düşünün nasıl dağıldığımı. ben kendime saygımı yitirdim. evet, hiç iyi bir sevgili değildi. ama istiyorum onu, o gelsin istiyorum, o yanımda olsun istiyorum. eskisi gibi berbat bir ilişkim olsa da fark etmez, benim sevgilim olarak kalsın yeter diyorum. düştüm düşeceğim kadar, o yüzden bana aptal, cahil, salak falan demeyin. bir hayatım kalmadı, böyle hayatımı dondurdum sanki, her şey buz tuttu, hissedemiyorum. iyi olan hiçbir şey yok. ben önceki ayrılıklarımda hiç böyle olmamıştım. demek ki hiç sevmemişim diyorum. evet, beni yeterince sevmiyordu, değer vermiyordu, bile isteye öteliyordu beni, onun için 45455. plandaydım. hepsini iyi biliyorum, ara sıra birkaç saniyeliğine mantıklı düşünebildiğimde idrak ediyorum. iyi yaptın kızım diyorum, içim soğuyor ama birkaç saniyeliğine. ama sonrasında yine acı geri geliyor. ben pisliğin birini seviyorum. asla ama asla değmeyecek biri. bunu iyi biliyorum. onu sevdiğim için ben de işe yaramazın tekiyim. belki de en az onun kadar berbat biriyim. her şeyin farkındayım, o yüzden lütfen eleştirecekler yazmasın. benim bana ettiğimi hepiniz birleşseniz yapamazsınız zaten. çaresizce yol arıyorum. ritüel, meditasyon vs. deneyip de işe yaradığını gördüğünüz oldu mu? lütfen bana yardım edin. bunlardan mı medet umuyorsun demeyin, başka yolu olsa hiç sorar mıyım sizce?

1. Ben iş bulmak için neler neler denedim ama olmadı. Artık inanmıyorum böyle şeylere.

5 haziran 2022 21:07

2. süslüm aynı durumdayım. yeterince değer görmediğim için bitirdim. içim kan ağlıyor. çok ama çok etkileniyordum, hayrandım ona. ama o kadar olmaması gereken bir ilişkiydi ki. bitmemesi gerekse zaten gitmenize de izin vermezdi böyle düşünün. birlikteyken daha mutsuzdum ben, özgüvenim kalmamıştı. en azından şimdi yasımı tutup düzeleceğim diyorum sonsuza kadar yeterince değer görmeyeceğim bir yerde durmaktansa. kendim için doğru bir şey yaptım ve kendime daha çok saygı duyuyorum bu sebeple. kimse değişmez. bir aşama kaydetmişsiniz, devam edin buradan ve dayanın derim. kabullenmeyip ondan geri dönüş beklediğiniz için bu durumda olabilirsiniz.

5 haziran 2022 21:09

3. işe yarıyor ama sonuca çok bağlı kalmamanız ve gerçekten inanmanız lazım

5 haziran 2022 21:10

4. süslüler, ya böyle çok garip bir durum. ben çoğu erkekten hemen soğur, tiksinirdim.

ama bu adamdan tiksinemiyorum. yaptıkları, söyledikleri vs. asla soğutamıyor. ya tenine dokunduğumda sanki kendime dokunuyor gibiydim. kendime nasılsam ona da öyle gibiydim. içim akıyordu ona karşı. hala öyle.

acaba o mu yaptı bana büyü, ritüel diyorum ara sıra. yaptıklarını, söylediklerini, durumu gerçek çirkinliği ile anlatsam beni bir olup döversiniz, bu adam için mi ritüel arıyorsun derseniz.

ama bir şeyin doğru olması yetmiyormuş bazen. doğru diye acı bitmiyormuş. bazen yalan, yanlış, düzenbazlığı ister hala geliyormuşsun. çok daha azına razı olmak için geberir hale gelebiliyormuşsun.

5 haziran 2022 21:19

5. benim de öyle süslüm, sarılalım :( daha önceki ayrılıklarımda üzülsem de alışkanlık olduğu için üzüldüm, kişilerden soğuyordum, kahrolsam da barışmam diyordum. hala çok özlüyorum onu gurursuz bir şekilde. ama ileride bir başkası için de aynı heyecanları hissedeceğimizden eminim. yani barışmanın sonu mutluluk olsa barışalım ama 4-5 ay çok üzülüp katlanmayı tercih ederim sanki. onunlayken hep kafam doluydu, niye ilgilenmiyor diye deliriyordum.

5 haziran 2022 21:22

6. Ss bu bir yas sureci. Baslarda anlamazsin sonra bir gun gelir cok koyar ve sonra onu da atlatirsin kabullenir ve yoluna devam edersin. Hepimiz bu sureclerden iyi kotu gectik. Su asama en kotusu evet ama sabretmen gerekiyor. Agla, uzul ne yapman gerekiyorsa yap kendini cok baskilama ama su an geriye donsen yeniden baslasan butun bu sureci sifirlamis olacaksin ve bir gun yine ayrildiginda tekrar baslayacak. Rituel vs ben inanmiyorum acikcasi. Bu tip seylerin ilaci kendini mesgul etmektir. Spora baslayabilirsin, yuruyus yapabilirsin, baska ilgini ceken bir sey varsa ona baslayabilirsin.

5 haziran 2022 21:24

7. Süslü bence sen içten içe onun ayrılmak istememesini, peşinden koşmasını istemişsin, bu olmayınca da ve olmayacağını anlayınca da dağılmışsın. 1 hafta sonra anladın geri gelmeyeceğini.

5 haziran 2022 21:33

8. Okurken korktum resmen. Sizin gibi bir exim dahi olmasını istemezdim çok özür dilerim ama. Adamın dönmesine uğrasacaginiza terapi alin.

5 haziran 2022 21:49

9. an 2, beni ayakta tutan tek şey, geri dönmesinin ihtimali. geçen gün rüyamda gördüm, sabah uyanırkenki mutluluğumu anlatamam. sonra tabi gerçek olmadığını anlayınca bir kat daha derine battım. başkası ile aynısı olamaz gibi geliyor. ben hiç böyle olmamıştım. burnum düşse almazdım. gururumdan geri adım atmazdım. hala da atamıyorum, orası ayrı. ama dönsün diye de geberiyorum, yerlerdeyim, sürünüyorum.

hayatım orhan pamuk'un masumiyet müzesi romanına döndü. o varken ve o yokken diye ayırıyorum her şeyi. bir kitabı o varken okumaya başlamıştım mesela. elime aldığımda o varken nasıl mutluymuşum, haberim yokmuş diyor içimdeki ses. bir film, bir sokak, takılarım, rujum, her şey ama her şey ya. o varken giymiştim, o varken sürmüştüm diye kodlanıyor kafama.

ya geri dönecek ya geri dönecek gibi bir durumdayım. aksi ihtimali beni korkutmuyor, yok ediyor.

ben ne olacağım böyle?

5 haziran 2022 21:52

10. olabilir an6. aslında çok umursamaz, dalgacı bir tipim. ayrılığı da bir anda ortaya attım zaten. ufak bir tartışma büyüdü ve ben o hale getirdim. yani yaparken işin ciddiyetinin farkında değilmişim galiba. sonra sonra dank etti.

5 haziran 2022 21:54