burnumu yaptırmak istemiyorum ama toplumun güzellik algısına da direnemiyorum artık?

süslülerim benim burnum hafif kemerli bir burun. yani öyle fındık burunlu şirin bir kız değilim. kendimi böyle beğeniyorum ve bence burnum bana yakışıyor. doğal burunlu kadınları da hep karizmatik bulmuşumdur. bu nedenle burun estetiği için hiçbir nedenim yok. çevremdeki bütün kadınlar burnunu yaptırdı (kız kardeşim dahil). kendimi ne kadar beğenirsem beğeneyim bazen onların minnak tatlı burunlarını ve yüzlerindeki simetriyi görünce tribe girip doktor araştırıyorum. bu arada bıçak altına yatmaktan da korkan biriyim. yani resmen güzellik algım bozuluyor, bunu hissediyorum artık. bu duruma nasıl engel olabilirim? siz de yaşıyor musunuz bunu?

1. benim kemersiz ama gülünce eğilen mimikli bir burnum var. zamanında yakın arkadaşlarım da dahil olmak üzere herkes o kadar dalga geçti ki artık kimse bir şey demeden ben burnuma laf etmeye başlıyorum amacım ilk onlar söyleyip yüzüme vurmasın, ben zaten burnumla barışığım imajı çizmek için. ama çok mutsuzum gülümseyemiyorum bile burnum eğilicek diye keşke yaptırsam diyorum ama burun yaptırmak sadece burunla da bitmiyor dudak şeklini değiştiriyor insanın aynada baktığımda kendime garip bi bengü görmek istemiyorum

27 haziran 2020 01:20

2. Yan profilden tek fotom var onu da ameliyat olursam nasıl olacak diye şopladımm ve artık yok. Kahrolsun greek nose genleri :((

27 haziran 2020 01:25

3. Buna çok katılıyorum ya. Hatta Artık kemerli büyük burunları vs beğenmeye başladım herkes en küçük kusurda burnunu yaptırdığı için her yerde(gizlinot: Özellikle internette) fındık burun görmekten ciğerim soldu. İnsanlara empoze edilen burnun büyükse, dudağın inceyse şöyleysen böyleysen çirkinsindir algısından yıldım. Bence bir insan "ben böyle de güzelim ama daha küçük bir burunun yüzüme yakışacağını ve daha güzel olacağımı düşünüyorum" demeli ama herkes "burnumda minnacık bi kemer var kendimden nefret ediyorum hemen ameliyat olmalıyım kimse beni böyle sevmez" modunda artık. Çok da üzülüyorum bunun küçücük yaşta kızların zihinlerine işlenmesine ileride eline para geçince direkt estetiğe yatırmayacak 3 4 kişi kaldı ve bu onların suçu değil bunu onlara kabul ettirenlerin suçu. Benim de burnum önden düzgün yandan kemerli ve "çirkin" çünkü hem küçükken ciddi anlamda hasar aldı hem de genlerim kötü yani :d ameliyat olmayı sağlık açısından gerektirmedikçe düşünmüyorum ama bazen ben bile ileride kendimi sorguluyorum küçük bi burunla kendimi daha iyi hisseder miyim diye 2 yıl önce çok takıktım çünkü ve o zamanki fotoğraflarımdan bile belli yandan asla fotoğraf çektirmemişim, sırf burnum yüzünden kendimi çirkin hissediyorum diye kendime özenmemişim bile. Çok yüklenmişim kendime o zamanki halimle konuşabilsem sal derdim ya sal gitsin her şey bi burun mu yani. Uzun uzun yazdım valla kusura bakmayın çok doluyum bu konuda.

27 haziran 2020 01:41

4. Sorunuza cevap değil özür dilerim ama ben la casa de papeldeki nairobiyi çok karizmatik buluyorum. Burnunun şoplanmış halini paylaşıp ne güzel olmuş falan yazıyorlar görmüşsünüzdür belki, bana hiç güzel gelmiyor o şoplu hali

27 haziran 2020 02:08

5. yaptırma bence. sadece görüntü değişse neyse de zamanla burun ucu düşüyor, devamlı burun akıntısı problemi olabiliyor, doktor kemeri düzeltirken ucunu yamuk yapabiliyor, bazen burun deliklerinin biri küçük biri büyük veya burun kanatlarının biri aşağıda biri yukarıda oluyor. en iyi doktorlar bile %100 başarı gösteremiyor. dolayısıyla kendi burnunun sana yakıştığını düşünüyorsan boşver değmez.

27 haziran 2020 03:13

6. Süslü kendinize şu soruyu sorun, burnunuzu gerçekten beğeniyor musunuz/beğenmiyor musunuz yoksa gördükleriniz mi sizi etkiliyor?

Şu an instagram’daki filtreler bile kafayı yemiş durumda. Deniyorum mesela burnum inceliyor, dudaklarım şişiyor, gözlerim çekikleşiyor dünyanın en güzel kızı oluyorum. Filtresiz haline geçiyorum hemen özellikle ve o an kendimi aşırı çirkin hissediyorum. Ki normalde ortalama bulurum çok güzel bulmasam da çirkin olduğumu da düşünmem. O filtreli hale baktığımda güzel ama keşfette karşıma çıkan her kadın gibi olduğumu fark ediyorum. Estetiğe asla karşı bir insan değilimdir insan kendini daha iyi hissedecekse yaptırmalı bence çünkü bu bedenle yaşayan biziz. Ama ‘kendimizi’ mi daha iyi hissetmek için yaptıracağız bunun ayrımına varmamız lazım. Yoksa genel güzellik algısına uymuş olmak için mi estetik yaptıracağız? güzellik algıları da yıllar içinde değişen şeyler, hatta tam bir algı operasyonu aslında. Bize medya tarafından kemikli burunların ‘güzel’ olduğu işlenseydi onu güzel bulacaktık. Bir şekilde idealize edilen kişilerde daha fazla kemikli burun görseydik daha güzel gelmeye başlayacaktı. kim k’ın kıvrımlı poposu buna en büyük örnek. Squat kaç senedir bu kadar hayatımızda mesela? Şu an yan komşumuz bile squat yapıyor. kim k ve klanı güzellik algısına baştan yarattı resmen. Ama daha ne kadar ellerinde tutabilirler bir de böyle bie durum var. Yarın tamamen başka bir şey bize empoze edilmeye başlanabilir de. Ve o kadar usul usul olur ki bu farkına varmadan ‘a aslında böyle daha güzelmiş’ deriz. Eğer çevresel nedenlerle düşünüyorsanız bu konu üzerine tekrar düşünmenizi öneririm. Tanık olduğum kadarıyla zor bir süreç ve yüzde yüz memnun kalma garantiniz yok, dönüşü olmayan bir pişmanlık olabilir sizin için iyice düşünün derim.

27 haziran 2020 03:39

7. kac yaşındasınız bilmiyorum ama ben 22ye kadar istiyordum burun estetiği. burnum bence önden güzel, yandan epey büyük ve kemikli. nefes problemim de var, bahanem hazırdı yani. ama gerçekten artık istemiyorum. hala yandan fotoğraf çekilmem, hala flört ettiğim insanların yanına oturmam:d ama aşmaya çalışıyorum ve gerçekten eskiden 70% umursuyorsam su an 30% falan. ameliyat olmak istemiyorum çünkü birileri bana burnun büyük diyene kadar ben fark dahi etmemiştim. demek ki toplum dayatması. o zaman ihtiyacım da uok. zaten tek kusurum degil, her kusurumda koşa koşa doktora da gitmek istemiyorum. boyle şeyler cok normalleşti, herkeste görüyorum artık estetik. evet cok yakışan da var. ama bana emek/fayda olarak karlı gelmiyor. bir kere neticesi kesin degil. yani önceden göremiyorsun neye benzeyeceğini, kotu de olabilir. öte yandan kendimi kabul etmemde önemli bir adımdı, kendimi cok daha iyi hissediyorum. ama ileride ciddi bir problem haline gelir, özgüvenimi zedeler, hayatımı kotu etkiler o zaman tekrar düşünürüm. şimdilik istemiyorum :)

27 haziran 2020 10:59