diaformin ve dropia met birbirine muadil mi?

öncelikle merhaba süslüler, herkese sağlıklı günler diliyorum. bugün eczaneye gidip annemin şeker ilacını aldım. normalde diaformin isimli ilacı kullanıyordu fakat eczacı bu sefer dropia met isimli ilacı verdi. internetten baktığımda birbirine muadil olarak çıkmıyorlar. ikisinde de metformin etken maddesi var ama dropia met isimli ilaçta pioglitazon isimli etken madde de bulunuyor. aranızda eczacı ya da doktor varsa yardımcı olursa çok sevinirim. kullanmasında bir sakınca olur mu acaba?

1. Kullandırtma. Eczaneyi ara yarın kafasına göre iş mi olur çırakla ilacı yollasın

1 nisan 2020 19:43

2. İlacı reçeteyle aldıysanız, sistem doktorun yazdığı ilaçtan farklı , o ilaca muadil olmayan bir ilacının satışına zaten izin vermiyor. Reçeteyle mi aldınız?

1 nisan 2020 19:47

3. Şu an hastaneye gidemediğimiz için eski reçeteye göre aldım süslüler. E nabıza girip reçetesine baktım doktor dropia met isimli ilacı yazmış reçetede. Farklı ilaç veren ilk eczacıymış. Doktor bunu yazdığına göre şu an bunu kullanmasında sakınca olmaz sanırım değil mi? Teşekkür ederim cevaplarınız için.

2 nisan 2020 00:39

4. İlaç geçişi sorun olur mu anlamında sormuştum süslü. Çünkü bazı ilaçlarda ilaç değiştirmeden önce doz falan ayarlanıp doktor kontrolünde değiştiriliyor. Kullanmasında sıkıntı yok sanırım, teşekkür ederim :)

2 nisan 2020 01:04