diyette pilav/ makarna yerine ne tüketiyorsunuz ?

beyaz ekmek yerine tambuğday ya da wasa kullanıyorum. pilav yerine de karabuğday haşlayıp onu yiyorum. başka alternatif var mı ne yiyebilirim

1. Ben direkt pilav makarna yiyorum bazen ama yağsız ve az koyuyorum yanında bol yeşillik ve proteinle ama glutensiz bakliyat makarnaları da doyurucu ve besin değeri daha iyi yüksek protein oranına sahip olanlar var

Basmati ve siyah pirinç de iyi alternatif siyah pirinci neden bilmiyorum ama ben sindiremiyorum bütün olarak çıkıyor o yüzden doymama rağmen pek kalori almamış oluyorum rahatsizlik da vermiyor hatta kabızlık varsa ona iyi geliyor ki genelde bende var

wasa alternatifi olarak da ikeada benzer yapıda şeyler var ben onları daha çok seviyorum

5 eylül 2025 15:01

2. Bir de uzak doğu mutfağı seviyorsanız ben sushi yaparken karnıbahardan pirinc gibi yapıp o şekilde yaoiyorum sağlıklı ve düşük kalorili carbli oluyor normal sarmayı öyle yapan da duydum

Ayrıca noodle için konjac eriştesi düşük kalorili ve carbli onu da çok yapmisligim var ama biraz şişkinlik yapıyor

5 eylül 2025 15:03

3. Lahanadan bazen lazanya yapıyorum tadı çok güzel oluyor benim açımdan normal lazanyayi aratmıyor

5 eylül 2025 15:04

4. miktarını abartmadığım sürece proteinin yanında pilav/makarna tüketiyorum valla ben. aksinin sürdürülebilir olmadığını düşünüyorum.

5 eylül 2025 15:04

5. Ekmek yerine mercimek ekmeği ya da tahin ekmeği yapıyorum

Tahin ekmeği tarifinin aynısı tatlandırıcı (elma suyu konsantresi de olabilir ama denemedim) ve kakao ile çikolatalı muffin gibi de oluyor

5 eylül 2025 15:05

6. siyah pirinç , kinoa, karabugday makarnası ( kendimiz yapıyoruz) ekmeği de her şeyden yapabilirsiniz. karabugdaydan pratik oldu bazen nohut unu da katıyorum.

sağlık için yapmak durumundayım. pilav kan sekerini en hızlı yükselttiği bulunmus ekmekten patatesten falan da. listede vardı birkaç sasırdıgım sey.

5 eylül 2025 15:41

7. makarnayi da pilavi da pisirip sogutuyorum. nisasta yapisi degisip glikemik indeski dusuyor. isitinca  tabi ki porsiyon kontrolu de onemli.

5 eylül 2025 15:45

8. Aslında evet bu şekilde sürdürülebilir değil. Ve uzun süre sürdürmeyeceğim zaten. En azından biraz kilo verene kadar kesmek istiyorum. Sonrasında az az yerim yine. Daha yeni başladım çünkü diyete

5 eylül 2025 15:56

9. A5 mantıklı bir şey yapıyorsunuz ama saatlerce 8-12 saat buzdolabında bekletip yemiyosabiz düşmüyor diye biliyorum

6 eylül 2025 22:49