doktor arkadaşlar meme ultrason raporunda bı-rads 3 yazılmış endişelenmeli miyim ?

1. Chat gpt şöyle cevap verdi

BIRADS 3, ultrason ya da mamografi raporlarında “muhtemelen iyi huylu” (benign) olarak sınıflandırılan bir durumu ifade eder. Genellikle BIRADS 3 değerlendirmesi, %98’den fazla bir ihtimalle kanser olmadığını gösterir, ancak herhangi bir değişim olup olmadığını gözlemlemek için kısa bir takip süresi (genellikle 6 ay) önerilir.

Bu durumda endişelenmenize gerek yok, ancak doktorunuzun önerdiği takip ve kontrolleri ihmal etmemeniz önemlidir.

13 ekim 2024 22:42

2. Ss benimki 5 ti, doktor kötü huylu olma ihtimali yüksek diye apar topar biyopsi yaptı sonuç iyi huylu geldi

13 ekim 2024 22:48

3. Kızlar teşekkür ederim dokuz ay önceki raporum böyleymiş o zaman doktora ulaşamayıp doktor arkadaşıma sormuştum sıkıntı yok senede bir kontrole devam demişti.

Şimdi altı ayda bir falan yazınca panik oldum küçük bebeğim var.

Yarına randevu aldım

13 ekim 2024 23:24

4. Süslü cooook geçmiş olsun ne kadar korkmussundur

13 ekim 2024 23:24

5. süslü korkmana gerek yok. 6 ayda bir meme muayenesine gitmeye devam et. ailende meme kanseri olan varsa daha sık da gidebilirsin tabii

13 ekim 2024 23:52

6. brads 3lerin %95i iyi huylu, genelde biyopsi bile istemiyoruz

13 ekim 2024 23:52

7. Süslü geçmiş olsun ben a4'e sormak istiyorum sanırım doktor. 40 yaş üstüyüm ailemde meme kanseri yok ama kontrol için mammgrafi istendi maalesef yaptıramadan çıktım aşırı acı verici bir işlemdi ağlayarak çıktım. Meme yapım sert dokulu ve küçük. Kistik yapısı var denmişti.Bir daha mamografi deneyebileceğimi de sanmıyorum. Ultrason yaptırsam yeterli olur mu?

14 ekim 2024 00:54

8. Olmaz.

14 ekim 2024 01:24

9. anonim 5 süslü yaş ilerledikçe meme dokusu değişiyor ve usg yeterli olmuyor. mammografi gerekli yani daha garanti bir tarama için

14 ekim 2024 18:48

10. süslü yapma be... asla yaptıramam oluru yok yani. aylar geçti ama o an aklıma geldikçe hala delirecek gibi oluyorum. beni bayıltmaları lazım o işlem için. acaba böyle bir şey mümkün mü hiç?

14 ekim 2024 22:09