doktordan kan tahlili nasıl istenir?

iyi geceler süslüler, sorum biraz saçma gelebilir ama hayatımda ilk defa kan tahlili yaptıracağım, hem değerlerimi merak ettiğimden hem diyetisyene gideceğim için kan tahlili yaptırmak istiyorum ama bunu direkt söylediğimde yaparlar mı bilmiyorum

1. Cevabınız için çok teşekkür ederim, malesef aile hekimi değiştirdiğim için henüz atanmadı, devlet hastahanesine gideceğim umarım yaparlar

19 mart 2021 00:53

2. Enabızdan direkt aile hekiminizi seçebilirsiniz yer olduğu sürece 1 2 gün içinde siz seçtikten sonra atanmış oluyor.

Dediğiniz şey tam olarak aile doktorunuzun işi aslında zaten. Toplum hep reçeteci doktor olarak düşündüğü için bu yanılgı oluyor malesef. Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama yaşa cinsiyete vs göre aile hekiminin belli periyotlarda sizi muayene edip kan değerlerinize bakması gerekiyor işi bu zaten. Aile hekiminize gidip ben kontrol amaçlı muayene olmak istiyorum derseniz yaşınızı cinsiyetinizin aile öykünüzün getirdiği risk faktörleri üzerine size gerekli sağlık uygulamasını yapacaktır.

Örneğin tansiyonunuzu ölçmeli. Sigara alkol uyuşturucu madde kullanımınızı sorgulamalı. Kullanıyorsanız sizi bıraktırmaya yönlendirmeli. Kan şekeri değerinize bakmalı. Tiroid hormonlarınıza anemik olup olmadığınıza vs (sık görülen hastalıklar için taramadır bunlar) bakmalı. Boy kilo oranınıza bakmalı. Cinsel aktifliğinizi sorgulayıp korunma yöntemleri hakkında size gerekirse yön göstermeli. Gibi gibi bir sürü yapılması gereken şey var.

19 mart 2021 01:11

3. Diyetisyen de kan tahlili yazabiliyor, yani diyetisyenden isteyebilirsin.

19 mart 2021 01:12

4. Devlet hastanesine gidip merhaba degerlerime baktırmak istiyorum :)) diceksiniz. Ayrıca belirtmek istedikleriniz varsa belirtin d vitamini, ferritin gibi. TSH bakarlar zaten. Bazen demire bakıp ferritine bakmıyorlar. İkisinin farklı şey olduğunu sonradan öğrendim ben de 🙂

19 mart 2021 01:28

5. aile hekimi atanmasa da o gün nöbetci hekime gidebilrsiniz. baska sağlık ocağında da misafir hasta olarak yine nöbetci hekime görünebilirsiniz

19 mart 2021 02:34

6. Artık her şehirde sağlık ocakları bakmıyor d vitaminine. Biz eskişehirdeyiz. Annem dün şehir Hastanesi'ne gitti. Randevusuz dahiliyeye girdi. Tüm değerlerine baktırdı.

Daha önce hiç kan tahlili yaptirmadiginiz söyleyin, sallamasinlar. Tüm değerlere bakılsın hazır kan alinmisken.

19 mart 2021 09:07

7. Dahiliye'ye git bence :d

19 mart 2021 10:25

8. Dahiliye bolumune gidip hic kan tahlili yaptirmadiginizi, diyetisyene gideceginizi ve gerekli tahlilleri Yaptirmak istediginizi söyleyin. Yaparlar tabiki. Bu arada hic yaptirmadiginiz icin söylüyorum. Aç karna ve sabah saatlerinde gidin. En dogru sonuc bu sekilde alınır.

19 mart 2021 10:41

9. Doktora falan da gerek yok aslında, atm gibi makineler yapsınlar, isteyen parasıyla istediği tahlili yaptırsın, sonucuna bakıp eczaneden istediği ilaci alsin

19 mart 2021 11:21