eşime aşırı kızgınım ve bir türlü sakinleşemiyorum?

eşimle bir haftadır bir konu nedeniyle sorun yaşıyoruz. kızmasında ya da rahatsız olmasında haklı. ve çok rahatsızsan yapmayalım dedikçe yapmak zorundayız vs diye geri adım atıyor. 2 dk sonra tekrar dırdıra başlıyor. niye böyle niye şöyle neden böyle yapılıyor... artık her gün bunları dinlemekten o kadar sıkıldım ve gerildim ki dün artık ağlamaya başladım sinirimden. ağlama tamam ben sakin olacağım vs dedi. sonra yine dırdıra devam etti. ya bu kadar sürekli ben konuşsam dayanabilir miydin diyorum. yok dayanamazdım ama bu konuyu başkasına anlatamam, bizi kötü gösterir. ancak sana dert yanabiliyorum diyor. tamam da sürekli sürekli dert yanıyorsun diyorum. e ne yapayım içimde tutamıyorum gerginken diyor. en son bugün işe geldim mesajlarına cevap vermedim sinirimden. aradı niye kızıyorsun diyor. ya tamam da insan 5 dk şikayet etmeden duramaz mı ya. aynı şeyi ben yapsam yer yerinden oynar abartıyorsun olur. sonra ben kızınca da seni çok seviyorum sen benim her şeyimsin en iyi arkadaşımsın diye gönül almaya çalışıyor. ama bıktım yani bu kadar dırdır yapmasından. odadan çıkıyorum peşimden geliyor sakinleştirmek için. artık şu an eve bile gelmek istemiyorum dedim. benim yüzümden değil mi dedi. sakinleşmem lazım dedim kapattım konuyu. bıktım bıktım 1 haftam zehir oldu. ve aynı konuyla ilgili önümde bir hafta daha var. ve ben aşırı sabırlı bir insanım normalde. çileden çıktım. yeter deyince bile fazla dayanamıyor dırdır ediyor. en sonunda tamam yapmayacağız lanet olsun dedim yok olmaz ayıp olur diyor. e o zaman sus be adam diye çığlık atasım geldi. nasıl sakinleşeceğim nasıl susturacağım bu adamı bu konuda ya? konu çok özel bir şey o yüzden açık açık yazamıyorum ve konudan bağımsız değerlendirin artık bu davranışları olayı.

1. Sadece bu konu benim moralimden daha mı önemli diyin. Bu konuyu kafaya taktıkça benim moralimi bozuyorsun de. Aramızı bozuyor artık bu konuya verdiğin önem de

13 mayıs 2022 11:23

2. ikinizin de sakin olduğu bir vakitte bu konuyu detaylıca konuşun. bir o sinirli, bir siz sinirli iken bir sonuca varamazsınız zaten.

13 mayıs 2022 11:30

3. Bazı insanlar sürekli o olay hakkında konusarak ya da sizin dediğiniz gibi dırdır yaparak sakinleştiriyor kendini. Ben tam tersiyim mesela. Çözemeyeceğim bir olay yaşandıysa konusmayı bırak düşünmek bile istemiyorum ama eşim biraz sizin eşiniz gibi sürekli gündeme getirir o durumu. Ben senelerce ugrastım bu huyuyla ve her seferinde yaptığının beni inanılmaz strese soktugunu, psikolojimi alt üst ettiğini anlattım, sıkılmadan 10 sene boyunca yaptım. Şu an daha sağlıklı bir yerdeyiz. Hatta bir yöntem bulduk, oturup yazıyor bütün duygularını bir deftere. Okutmak isterse okuyorum üzerine konusuyoruz sakince. Ama bir defa yapıyoruz bu konusmayı. Sürekli peşimde papağan gibi dolaşmıyor. Bu arada yöntem saçma görünebilir kabul ediyorum ama bizde işe yaradı.

13 mayıs 2022 11:33

4. Ben de eşiniz gibiyim bi şeyi yapana kadar hatta yaptıktan sonra da söylenip dururum. Eşim de sağolsun cok iyi tolere eder sürekli dalgaya vurup benim de kafamı dağıtır.

Konuyu bilmediğim için böyle bir şey yapın diyemiyorum ama ortamı dengelemeye çalışın elinizden geldiği kadar

13 mayıs 2022 11:51

5. ben olabildiğince alttan alıp tamam bak haklısın yapabileceğimiz şeyler şunlar yapamayacağımız şeyler şunlar diye anlatıyorum. ya da konuşup içini boşaltmasını bekliyorum. tam bitti konu kapandı derken başa sarıyor. ki ben sinirliyken konuşamam susarım ki kızgınlıkla ağzımdan yanlış bir şey çıkmasın diye. ama bazen o kadar çok konuşuyor ki bu sefer en uç şekildeki örneklerle cevap veriyorum ama öyle yapamayız diyor bir süre susuyor. benden ne yapmamı istiyorsun diyorum sen üzülme sakin ol diyor. e tamam da sen bu kadar gergin ve sürekli aynı şeyi konuşurken ben nasıl sakin kalıp üzülmeyeyim. bu konudan bağımsız çok sinirlenince ben kendimi yazarak ifade ediyorum evde mektup yazıyorum onu okuyor bazen öyle anlıyor ne kadar sinirlendirip üzdüğünü beni. en olmadı yazıp sinirlerimi ne kadar harap ettiğini anlatacağım. ben sakinleşince de doğru şekilde iletişim kurabiliriz.

13 mayıs 2022 11:59

6. burcu ıkızler mı benım kocam da boyle bende cok gerılıyorum hala cozum bulamadım

13 mayıs 2022 12:17

7. anonim 9 bende ilk okuyunca aklıma o geldi, vazgeçmek ayıp olur vs yazılınca

13 mayıs 2022 13:36

8. son anonimler hayal gücünüz sinirimi silip keyfimi yerine getirdi ya hahahahha

13 mayıs 2022 13:51

9. sevindim o zaman biraz da gülelim :) hayat çok kısa her şey gibi bu da geçecek :)

13 mayıs 2022 13:56

10. konuşuyor çünkü kafasında konu kapanmamış? çözülmemiş bu olay. siz oturup sakince konuşup çözmeden de durulmayacak gibi geliyor. benim erkek arkadaşım da bir ara beni çileden çıkarttı bu konuşmasıyla aldım karşıma oturttum. duvara a4 kağıtları yapıştırdım elime kalem aldım olay diyagramı yapıp bütün olayı anlattım. beklentilerimi ve onun beklentilerini yazdım. bildiğiniz ilkokul çocuğuna ders anlatır gibi bütün olayı konuştuk ve öyle çözdük. daha sonra sustu unuttu gitti.

13 mayıs 2022 15:24