eşimin ailesi yüzünden hayattan ve eşimden soğudum?

merhabalar kızlar. ben yaklaşık 1 yıllık evliyim. eşimle çok severek 4 yıllık ilişki sonrası evlendik. benim sorunum eşimin ailesi. eşimin anne babası, pek eğitimli sayılmaz ancak kesinlikle kötü niyetli insanlar değiller. ben ise daha eğitimli ve maddi durumu iyi bir ailede yetiştim ve bireyselliğim çok fazla. eşimin ailesi bizden farklı bir şehirde yaşıyorlar ancak kayınvalidemin ne olduğu henüz tanı konamamış bir hastalığı var ve uzun zamandır sürekli bizde gitmeli-kalmalı durumları var. bu süreçte sürekli aynı evde olduğumuz için bazı şeyler gözüme aşırı batmaya başladı. örneğin kayınvalidem yatak odasının kapısını kapatmama rağmen sürekli biz yokken girip camları vs açıyor. anne odayı dağınık bırakıyorum kapı kapalıysa lütfen girmeyin diyorum ama ben senin annenim bişey olmaz diyip duruyor. ben çamaşır yıkadıysam ertesi gün ben işteyken mutlaka onları toplayıp kaldırıyor. eşime göre de beni kızı gibi gördüğü için yaptığı şey normal. beni ise böyle şeyler rahatsız ediyor. bu arada evin yemek işi de kayınvalidemde, ki benim beklediğim evde sadece yemek yapması zaten. kayınpederim ise geçen eve aldığım bir tabloyu benden habersiz asmış mesela. tamamen iyi niyetli yapmış ama istediğim gibi olmamış. cidden artık abartıyor muyum bilmiyorum ama kendi evimde delirmek üzereyim. evlenmiş barklanmış kendi hayatını kurmuş bir kadınım güya ama resmen evin küçük kız çocuğu gibiyim. evdeki herşey kontrolümden çıkmış gibi hissediyorum. birkaç kez eşimle bu konuyu konuşmak istedim ama sürekli beni ailesine karşı soğuk olmakla, uzak durmakla suçladı. evde benim kontrolüm dışında şeyler oldukça ve sürekli ailesiyle burun buruna oldukça yakın davranamıyorum maalesef. ayrıca üstüne gittiğimde annesinin sağlık durumuyla ilgili kaygılı olduğunu ve benden destek beklediğini söylüyor. (annesinde kanser şüphesi var) ben ise artık bu durumdan dolayı çok sevdiğim eşimden bile soğumuş hissediyorum ve inanılmaz öfkeliyim. iş hayatıma olumsuz yansıyor herkes sürekli konuşmaya çalışıyor bir sorun mu var diye. durduk yere öfke ve ağlama nöbetleri geçirmeye başladım. çok sevdiğim evime artık ayakkarım geri geri giderek geliyorum evde kayınvalide kayınbabayla karşılacağım diye. bi yandan ortada hasta bir kadın var ve iyi niyetinden zerre şüphem yok. o yüzden bu düşüncelerimden dolayı vicdan azabı da yaşıyorum. sizce nasıl bir yol izlemem gerekir tavsiyeleri bekliyorum.

1. Benim için yatak odası hassas bir konu ve orada her seyim var sonuçta ve hoşuma gitmiyor bu durum hiç. O yüzden eşimin ailesi geldiğinde yatak odamın kapısını kitliyorum. Benim ailem şehir dışında çok gelip gitmiyorlar. Ama onlar geldiğinde de yatak odamın kapısını kilitliyorum. Yani ben yokken Benim yatak odamda hiç kimsenin işi yok. Ben daha kardeşimin yatak odasını bile bilmiyorum. Evine gider kalırım ama bir kere görmedim ne o varken ne o yokken. Bana çok ayıp abes farklı geliyor. O yüzden en iyisi kilitle ss. Bunda alınacak gücenecek bi şey yok

6 eylül 2024 12:02

2. Tablonun yerine kadar karar verilmesi benim de sinirimi bozardı açıkçası. Benim de eşimin ailesinin maddi ve eğitim durumu bizimkilerden kötü onlarda da bu birey olamama hali var. Çocukluğumdan beri genelde kararları verdim onlar da saygı duydular. Bu tarz şeyler bana da tuhaf geliyor ayrıca tablonun yerine de sen karar veremezsin be amca. Sınır tanımamak bu işte.

Ama şimdi eşini seviyorsan sakin kalmaya çalış süslü. Yoksa ömrü boyunca başına kalkar vay hasta annem geldi ona laf ettin bilmem ne diye. Hafif bir sakinleştirici bile alabilirsin.

6 eylül 2024 12:09

3. Köylü insanlar tatlı sözden anlamaz. Kocan seni savunacak başka yolu yok.

6 eylül 2024 12:11

4. Ben de bireyselliğime düşkünüm, yatak odama girmezler çünkü rahatsız olduğumu bilirler ama bireysel olmak bunlarla alakalı değil. Bu kadar çok teyiklenmenizin altında başka şeyler var gibi. Siz zaten bir yetişkinsiniz sizin çamaırlarınızı katlaması sizi çocuk yapmaz. Yatak odanıza girmeleri hoş değil, uyarın elbette ama çamaşırları katlaması büyük bir olay değil, iç çamaşırlarım varsa o ayrı tabii ben de istemem ama düşünün o insanla evde hiçbir şeye ellerini atmasa o da batar. Yemek yapsa ben bu kadar yap koymam diye buna takarsınız. Sorun bu kadar çok sizin evinizde olmaları. Çamaşırları tekrar yıkamak falan bunlar çok büyük tepkiler. Eşinize kendinizi rahatsız hissettiğinizi söyleyin ama cevap o seni kızı görüyor olmamalı, o kızı gibi görüyor olabilir ama kızı değilsiniz, eşinizden ayrılsanız çocuk yoksa hiçbir bağınızın olmayacağı insanlar. Eğer iyi niyetlilerse açık dille anne ya da x hanım ben bundan rahatsızlık duyuyorum, kendi annem de yatak odama girmez, annem gibi açık konuşuyorum sizinle diye açık açık konuşun. Acaba öyle mi yapsanız da değil net net söyleyeceksiniz ama eşinizin tavrı çok rahatsız edici

6 eylül 2024 12:14

5. Bence buraya bu tip soru soran kadınların en büyük problemi eşlerine karşı çok pasif bir tutum içinde olmaları. Siz eşinizin ağzına bir güzel sıçacaksınız ki o bunların önünü alsın. Zaten bir rahatsızlık varsa bunu sizin değil eşinizin gidermesi gerekiyor. Ben aynı durumda eşime dedirtirim anne odamıza girme, anne şunları yap yeter gerisine karışma gibi. Herkes kendi ailesinin önünü alacak. Ama siz aman eşim soğuk duruyorsun diyor, eşim şöyle böyle deyip her şeyi kendi içinizde yaşıyorsunuz.

Ben kendimi sizin yerinize koyduğumda, bu noktaya kadar birebir geldiğimizi varsayarak söylüyorum. Eşimi çekerim kenara burnuma elimi getirerek, bak ben şu an burdayım(doldum anlamında) ama bu durumda patlamak istemiyorum. Anneni çok seviyorum inşallah bi şeyi yoktur ama sen annenle baban evdeyken dengeyi sağlamazsan seninle aramız bozulacak. Ev sahibi değil de misafire döndüm kendi evimde. Kimseye bir şey yansıtmamaya çalışıyorum durumun hassasiyeti sebebiyle, bu işi tatlı şekilde çözecek olan sensin. Beni patlama noktasına getirtme.

Bu minvalde bir konuşma yapardım.

6 eylül 2024 12:14

6. bence ben senin annenim nolcak dendiğinde ben kendi anneme de bu şekilde davranıyorum lütfen yatak odama girmeyin diyebilmeniz lazım. ben senin annenim nolcak diyor ve siz de sus pus kenara çekiliyorsanız devam eder tabii ki aynı şeyleri yapmaya. ayrıca eşinizle de net bir şekilde konuşun. annenin sağlık probleminin farkındayım, elimden geleni de yapmaya çalışıyorum ama özel alanım çok fazla ihlal ediliyor, lütfen bir şey yap bu konuda diye.

6 eylül 2024 12:14

7. Bu arada tablo durumu da çok rahatsız edici, iyi niyetli olsa istersen asayım kızım sen karat ver yerine demeli. İyi niyetli olmayabilirler ama asıl sorun eş.

6 eylül 2024 12:15

8. (link: https://www.suslusozluk.com/soru/e%C5%9Fim-benim-ailemi-be%C4%9Fenmiyor-olabilir-mi?i=4594322 bu sorunun) kadın versiyonu da gelmiş. tahmin etmiştim daha o sorudan böyle bir şey çıkacağını. önce erkek versiyon sorup kadın olarak eşim niye böyle yapıyor denildi. şimdi kadın olarak sorup koca linçletilecek. aferin iyi denemeydi ss.

6 eylül 2024 12:16

9. A2 nin önerisi fazla agresif bence. Sizin amacınız kalp kırmadan yola koyma. Yoksa bu çeşit bir yaklaşımın bir çok çeşidi var

6 eylül 2024 12:17

10. Valla şu an annesi hastayken ağzına falan sıçma eşinin. Eminim annesinin kanser olma fikri içinde fırtınalar koparıyordur da belli etmiyordur. Bu durumda ona böyle bir tavır alırsan evliliğinin sonu parlak olmaz. O yüzden sakin kal her şey yolunda giderse ailesi gittikten sonra karşına alır ciddi bir şekilde konuşursun. Ama bence şu an zamanı değil.

6 eylül 2024 12:42