eşimin annesi ve babasının sürekli ev ekonomimize karışması?
süslüler merhaba. biraz uzun oldu kusura bakmayın. iki yıllık evliyim. bu ekonomide evlenen her yeni evli gibi ekonomik sorunlarımız var. benim ailem zamanında yeterli birikim yatırım gibi şeyleri yapmadığı için babamın şu an sadece emekli maaşı var. zaten onlardan hiçbir şey gelmeyeceğini bilerek kız tarafının yapması gereken her şeyi kendim yaptım. beyaz eşyalarıma kadar hepsini aldım. (evlenmeden önce hepsini ödedim bitirdim) düğün, kına masrafları yapmadık sadece eşyalarımızı alırken, evimize çıkarken (depozito, emlakçı parası vb.) kartları falan patlattık. eşimin ailesi söz verdikleri şeyleri ( mobilyalarınızın yarısını biz alacağız dediler) para yok, bulamadık, alamadık gibi bahanelerle yapmadılar, en ucuz en ince altını taktılar. yoksa yoktur insanlarda diye zorlamadım, onlara bu sebepten surat asmadım hiç. biraz eşimin biraz benim bekarlık zamanından gelen borçlarla evlilik borçları birleşti ödemede sıkıntılar yaşadık. verilen sözler tutulmayınca üstümüze umduğumuzdan çok masraf kaldı açıkçası. almadıkça pahalanıyor diye bankalara yüklenip evimizi kendimiz dizdik. ben maddi olarak çok sıkan sinekten yağ çıkaran bir tip değilimdir ama bir süredir cidden çok dikkat ediyorum ama maalesef yetmiyor. eşimin ailesi biz evlendikten birkaç ay sonra fazladan olan evlerini sattı ama size evlenirken bir şey yapamadık bari şimdi yapalım demediler ancak bizim borçlar ödenmeyip iyice zora girince eşim onlardan istedi o şekilde biraz para verdiler. bizim borçlar faizi yeyip dağ gibi olunca yetersiz kaldı eşim de sağ olsun birazını coinde kaybetmiş o da ayrı bir mesele. eşimin annesi ve babası maddi her konumuzun içinde. zam zamanı geliyor kaç lira zam geldi? maaşınız ne kadar oldu? evinize toplam şu kadar para giriyor, kiranız bu kadar şu kadar para kalması lazım ee bu borçlar niye bitmiyor diye darlayıp duruyorlar. ben 30 yaşına kadar kendim kazanıp kendim yemiş biri olarak çok rahatsız oluyorum. durup durup borçlarınızı hallettiniz mi ödediniz mi diyorlar ödeyemiyoruz deyince nasıl olur şu kadar paranız var bu kadar yardım ettik deyip duruyorlar. ettikleri yardım da zaten birinin oğluna düğünde taktığı ortalama takı miktarı yani zaten çoktan yapılmış olması gereken şey. galiba bu konularda yine eşimle bir konu geçmiş eşim sinirlenip azarlamış bugün annesi beni aradı ya işte sizin borçlarınız niye bitmiyor, niye ödemediniz, senin şu kadar maaşın var evinize toplam bu kadar para giriyor niye ödeyemiyorsunuz? bir kere sorsalar gam yemem ama elli kere konuştuk kiramız belli borçlarımız, giderlerimiz belli. iki senedir tatile falan gittiğimiz yok geçenlerde başka bir şehirde akrabamız yazlığına davet etti ona gittik, paranız yoksa gitmeseydiniz bir sürü benzin parası gitti diyor, evinize geliyorum her yer getir poşeti dolu sipariş vermeyin, şunu yemeyin, bunu almayın. telefonum bozuldu diyorum şimdi telefon alma zamanı değil diyor. cidden sinir olmaya başladım yardım ettiler diye veya eşim onların çocuğu diye böyle her şeye burunlarını sokmaları normal mi sizce? iyi niyetli bir yardım çabası mı yoksa aman ödesinler de bizden istemesinler korkusu mu?