el egzaması olan var mı? neden olur ve nasıl geçirdiniz?

süslüler ellerimde minicik minicik beyaz kabarcıklar çıktı baktım el egzamasıymış. yarın doktora da gideceğim ama buradan da sormak istedim. deli gibi kaşınıyor buna nasıl dayanıyorsunuz

1. Suslu bende de var sorunu takibe aliyorum nolurndoktorun soyledigini ve yazdigi kremi bana da soyler misin. Ben kasimaktan kanatiyorum boyle kirmizi lezyonlar kabartilar var elletimde bileklerimde. M furo krem suruyorum bszen kortizonli bi de hep nemlendirici

2 haziran 2022 14:38

2. Bütün ellerimi kaplayan hem sulu hem de kuru kırmızı kaşınan egzamamı 2 günde geçiren tek ilaç stafine cort %2+%0.1 krem. Doktora değil eczacıya sorarak aldım Allah bu eczacıdan da kremi bulan kişiden de razı olsun. Turuncu yazılı olan.

2 haziran 2022 14:50

3. Çok teşekkür ederim öncelikle hepinize. Benim bahsettiğim de beyaz ve sanki içi su dolu gibi görünenler evet, kırmızı yaraya benzer egzama ile alakası yok. Doktora gittikten sonra burayı güncelleyeceğim. Ayaklarımda mantar olmadığına eminim a2 süslüm, açık ayakabı giyiyorum, kimsenin ürününü kullanmıyorum, duştan sonra mutlaka kuruluyorum nemli kalmıyor vs. Ve ayağımda da herhangi bir lezyon, değişiklik, kaşınma falan yok zaten. O yüzden mantarı eledim.

Biraz araştırdım besin alerjisi ve tabi ki stres kaynaklı oluyormuş genelde bu el egzaması dedikleri şey. Evde kenacort krem vardı onu sürdüm şimdilik kaşıntıyı kesti. Ardıç katranı sabunu da çok iyi geliyormuş internetten gördüğüme göre, ilaç tedavisinin yanısıra onu da deneyeceğim. Size de bir fikir olsun diye yazdım belki işinize yarar.

2 haziran 2022 15:32

4. Ve en ilginç kısmı yazmayı unutmuşum. Sabahtan beri üç kişiyle konuştum bu konuda, üçü de ellerinin fotoğrafını attı hepsinde var :O

Eşimde var, hadi biz birlikte yiyip içiyoruz aynı iklimdeyiz etkilendik diyelim, annem bayağı uzakta şu an onda da varmış, görümcemle konuştum onda da var. Çok ilginç geldi bana.

2 haziran 2022 15:35

5. Dishidroz bulaşıcı değil. Mantar hiç değil. Bende çok stresliyken mutsuzken çıkmıştı :'(

2 haziran 2022 16:43

6. Süslü bende çocukluğumdan beri var hatta bebekken yüzümde varmış. Annemde de babamda da egzama var. Genetik etkisi büyük, ama kardeşimde yok mesela o şanslı. O yüzden tecrübeliyim. Doktorun söylediği şey suya sabuna çok dokunma. Elini yakan şeyler de egzamanı etkiler. Domates , patlıcan gibi. Sabun kullanırken içeriği temiz ve nemlendiricili olmasına dikkat et. Bana dove ve sebamed önermişti doktor. İçeriğinde alkol olan kremler de arttırabilir. O yüzden ürederm nemlendirici kullanıyorum. Dermotove kremi de ertesi güne tüm kabarcıklarımı kurutuyor, çok iyi geliyor. Sıcaklar da egzamalı artırır süslüm. Benim geçmedi bunca yıldır umarım senin geçer

2 haziran 2022 17:42

7. stres ve genetik bende de var hatta öyle artmıştı ki eldivenle yatmam gerekiyordu, onu uykumda çıkarıp kan içinde kaldığım için boksör gibi sarıyordum elerimi. doktor ona uygun dozda üre içeren krem, kaşıntı hapı ve solüsyon veriyor. benim kemiklerim gözüküyordu ama kaşınmaktan, yani erteleme bir an önce doktora gir ss... bende de mantar yoktu btw

2 haziran 2022 19:17

8. Benim de parmaklarimda var kabarcik seklinde. Genelde gunes gordukce cikiyor ama stresle de artiyor bazi donemler. Yaz gelince yine cikmaya basladi benim de

2 haziran 2022 22:16

9. Anonim 6 çok teşekkür ederim süslü umarım senin de geçer. Evde sıvı sabun olarak activex kullanıyorduk ama bitmişti bir haftadır katı sabunla idare ettik sanırım o da tetikledi çünkü ellerim çok kuruyor katı sabunla. Kenacort çok iyi geldi bugün, yarım saat içinde yatıştırdı, kaşıntıyı tamamen geçirdi. Yarın için randevu bulamadım malum istanbul ama ilk fırsatta gideceğim. Gidene kadar da bioderma atoderm krem ve nemlendirici bir sıvı sabun kullanacağım umarım faydası olur.

Yazan bütün süslülere çok geçmiş olsun diyorum, allah daha kötüsünden esirgesin.

2 haziran 2022 23:46