elektrik elektronik mühendisliği hakkında bilgi verir misiniz?

nasıl bi bölüm zorluğundan yakınıyor herkes iş imkanı vs nasıl?

1. evet zor. iş imkanı oldukça geniş ama kendini geliştirmeye bakar

4 mayıs 2020 21:31

2. Bence sevilmeden okunacak bir bölüm değil eem. Severseniz eğlenceli geliyor ama sevmezseniz eziyet gibi geliyor, en azından ben böyle düşünüyorum. İş imkanları da her meslekte olduğu gibi kendinizi geliştirmenizle orantılı. Elektronik kısmının daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Bu yıl tercih yapacaksınız sanırım, otomasyon mühendisliğini düşünüyor musunuz bence onu da bir araştırın :)

4 mayıs 2020 21:36

3. açıkçası kont. otomasyon da sadece ismini duyduğum bi bölüm. ve açıkçası bu bölümleri sevmenin ölçütü nedir onu kavrayamıyorum hiç görmediğim bir şey hayatımda sonuçta...

4 mayıs 2020 21:43

4. süslü sağlık bölümleri beni yukarda bahsettiğin engellerden daha çok korkutuyo desem? yok yani ben kesinlikle sağlıkçı veya doktor olamam...

4 mayıs 2020 21:46

5. Hedeflediğiniz üniversitelerin 3. 4. Sınıf derslerine internetten bakabilirsiniz, genelde 1. 2. Sınıf dersleri temel oluyor asıl bölüm dersleri 3 ve 4te başlıyor. YouTube'da bazı derslerin anlatımları mevcut oluyor farklı derslerden rastgele birkaç videoyu açıp göz atın isterseniz fikir edinmek için. Bitirme projeleri de oluyor bunları da incelemenizi öneririm

4 mayıs 2020 21:51

6. erkekleri yavşak süslü fkskdksjd ben endüstri okuyorum, bana ve arkadaşlarıma en az 1 eeci yavşamıştır fksjdjsjz

4 mayıs 2020 22:08

7. Eşim elektrik elektronik mühendisi. Okurken bölümünü pek sevmezmiş, yukarıda bir anonimin dediği gibi sürekli soyut şeylerle uğraşmak pek hoşuna gitmezmiş. Buna rağmen uzatmadan mezun oldu. Şu an Türkiye'nin büyük enerji şirketlerinden birinde yönetici pozisyonunda. Mezun olduktan sonra iş bulması çok zor olmadı ama bu durumun onun yöneticiliğe çok yatkın olması ve mülakat gibi stresli ortamlarda bile kendini iyi ifade edebilmesi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu arada enerji sektöründe pek çok şirketin kadın mühendisleri oldukça desteklediğini ve bazı branşlarda özellikle kadın mühendis istihdamı yaptığını da belirteyim.

eşimin yanısıra kardeş olan iki kuzenim de elektrik elektronik mühendisliği mezunu. Büyük kardeş ODTÜ mezunu olduğu için daha mezun olmadan işler onu buldu 🤓 Küçük kardeş daha küçük bir üniversiteden mezun oldu, alanında iş bulamadı, şu an bir mağazada müdür olarak çalışıyor.

4 mayıs 2020 22:08

8. Okuduğun üniversiteye bağlı. Bunu şu an üretim mühendisi olarak çalışan bir eem mezunu olarak söylüyorum. Öbür türlü işler ciddi Anlamda iç karartıcı.

Bir de fizik matematik seviyorum ben bu bölümü severek okurum deme mezun olunca amelenin bi tık üstü oluyorsun. V yaka tişört bile giyemiyorum yakam açılacak diye. Beğendiğim elbiseleri, etekleri alamıyorum nerede giyeceğim diyorum.

5 mayıs 2020 02:39

9. Zor bölüm, çok severek okudum ben. Yetmedi yüksek lisans da yaptım. Kadın olmanın en zor olduğu bölümlerden biri yalnız. Sürekli kendinizi ispatlamanız gerekiyormuş gibi davranacak herkes. 10 yıl olmuş mezun olalı, şimdiki aklım olsa çok daha başka bölüm okurdum sanırım.

5 mayıs 2020 10:06

10. (link: https://youtu.be/OachmS1dm_s Bu) isler boyle suslucum. Muhendis olacaksan aklinda olsun.

5 mayıs 2020 10:20