elimdeki a4 kağıt çıktısını nasıl bilgisayarda dosya haline getirebilirim?

lutfen yargilamayin arastirdim fakat cevabini bulamadim. yatay gecis yapacagim universite (sakarya) online basvuru aliyormus. su an okudugum (marmara) ise bana belgeleri online yollayamayacagini soyledi. mecburen haftaya 15 saat yol cekip belgeleri almaya gidecegim. ama belgeleri aldigimda online basvuru yapabilmek icin nasil dosya haline getiricem hic bilmiyorum. tarayip bilgisayarda dosya haline getiren bir makine falan var mi bu kagitlari? ayrica sakarya tek tek istedigi belgeleri yazmis, ama marmara cogunu tek kagitta verecekmis. ornegin daha once yatay gecis yapmadi belgesini ogrenci belgesinin icinde bir yere yazip veriyorlarmis. bu sorun olur mu sakarya icin? ariyorum ariyorum acmiyor ogrenci isleri sagolsunlar. su an isteyim calisirken bunlarla ugrasiyorum ve yapamayacagim diye korkuyorum acikcasi. zaten maddi problemlerden birakiyorum istanbulu bide boyle isler zorlasinca cok moralim bozuldu. ogrenci isleri asla yardimci olmuyor hicbir konuda. siz yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

1. süslücüğüm, tararken tarayıcıdan formatı pdf ya da istediğiniz formatı seçerek döküme edebilirsiniz.

30 temmuz 2019 16:13

2. Isyerinizde fotokopi makinasi var mi? Fotokopilerde scan etme ozelligi de oluyor. Oraya belgeleri koyup aynen fotokopi ceker gibi tek tek taratip kendinize mail atabileceginizi dusunuyorum. Eger isyerinde boyle bir makine yoksa yine merkezi yerlerdeki (mesela besiktas) buyuk fotokopiciler bu islemi yapiyor. Mail adresinize gelecegi icin dogrudan universiteye gonderebilirsiniz.

30 temmuz 2019 16:19

3. anonim 1'e katilmakla beraber sayfalarin hepsini beraber tararsaniz, bilgisayar zaten tek dosya halinde hazirliyor dokumani. Tek tek taratirsaniz tek sayfa halinde düser ama.

30 temmuz 2019 16:20

4. Yakınınızda scanner yoksa telefonunuza microsoft office lens indirin. Kamerayla çekiyorsunuz, pdf’e çeviriyor. Kendinize mail atabiliyorsunuz.

30 temmuz 2019 16:26

5. Ben ordu'da yasiyorum. Burda bir tane fotokopici var dogru duzgun. Oraya sorayim o zaman kagidi dosyaya cevirebiliyorlar mi. Eger ceviremiyorlarsa istanbula gittigimde bulabilirim herhalde bu isi yapabilen buyuk bir fotokopici. Kagidi belgeye donusturme islemi beni strese sokmustu, fotokopicilere hemen bakicam musait oldugumda. Tek tek ayri tarayamazsam da bilgilerin hepsi kagitlarda yaziyor olucak sonucta, sakarya problem etmez umarim. Haftaya gidene kadar tekrar arayacagim

Ogrenci islerini ama acicaklarini hic sanmiyorum, Hepinize tesekkur ederim.

Calistigim yerde fotokopi makinesi yok maalesef, kucuk bir kafede idarelik calisiyorum suslum.

30 temmuz 2019 16:29

6. Hepinize cok tesekkur ederim. İnsallah halledebilecegim. Bu kadar yardim yorumu gelecegini dusunmemistim. Daha once bilgisayarim olmadi ve telefonum da eski o yuzden pek anlamiyorum bu islerden. Hepinize tesekkur ediyorum o kadar yardimci oldunuz ki sizi seviyorum

30 temmuz 2019 16:31

7. sakaryalılar kervanına hoş geldin süslüm

30 temmuz 2019 17:07

8. İnsallah hosbulacagim suslum cok tesekkur ederim. Cok daha rahat olucak hem ailem hem benim icin. İstanbul cok yordu.

30 temmuz 2019 17:30

9. süslü Camscanner diye bir program var playstorede hiç fotokopiciyle falan uğraşmadan telefonunla kendin tarayıp pdf haline getirebilirsin aklında bulunsun.

30 temmuz 2019 21:14

10. Cooook tesekkur ederimmm<3