en üst katta oturmanın dezavantajlari neler sizce?

asansör olan bir binada en üst katta oturmanın dezavantajı nedir?

1. Yok donuyorum

11 aralık 2021 22:00

2. Asansör sesi takip edebiliyorum

11 aralık 2021 22:01

3. binaya bağlı olarak tavan akar kokar, rutubet olur. kışın ısınmaz, yazın soğumaz.

yeni, kaliteli malzeme kullanılarak yapılan binalarda ise bu sorunlar pek olmuyor diye duyuyorum.

11 aralık 2021 22:02

4. Güney illerinde Yazın sicak kışın soğuk olur dam ile ilgili bir sorunda güneş enerjisi patlar akar falan apartman sakinleri zararinizi karşılamak ya da onarma için üç kuruş para vermemek adına çamura yatar. Jeneratör yoksa elektrik kesintisi asansör arızaları olabilir çok yüksek katsa o da sorun.

11 aralık 2021 22:04

5. İstatistik hesaplamaları a göre hırsızlar en üst katı veya en alt katı tercih eder.

Çatı bir problem yaratırsa ilk siz etkilenirsiniz.

11 aralık 2021 22:34

6. En üst katzede olarak eksilerini anlatayım;

Asansörün motor sesi rahatsız ediyor

Binanın tüm yemek kokusu vs kapınızın önünde birikiyor

Rüzgarlı günlerde wcye koku basıyor

Ara katlara göre daha soğuk yazın daha sıcak

Elektrik kesintisinde eve çıkıp inmek azaba dönüşüyor hele elinizde eşya varsa ya da hastaneden geldiyseniz tam işkence

İlk defa en üstte oturuyorum ve biraz da mecburiyetten oldu ama güzel de bir ders oldu👍🏻

11 aralık 2021 22:37

7. Peki çatı dışındaki sorunlar en üstün bir altında yaşayınca ortadan kalkıyor mu? Yani fırtına, kuş sesi 10. Kattaki çok net geliyor da 9. Katı rahatsız etmiyor mu?

11 aralık 2021 22:38

8. Çatı sesi de gelmez bir alt kata. Çünkü üstlerinde bir kat oluyor. Bizim evimiz en üst kattaydi eskiden, güvercinler ne zaman uyanırsa o zaman uyanirdim resmen. Ama alt kat nereden duysun o sesi? Rüzgar üst katlara çıktıkça artar evet ama o çatıdan gelen tangirti yine gitmez alt kata.

11 aralık 2021 22:43

9. dayimlar 10 sene once terasli bir eve tasindi ve yeni binaydi. oturduklari ilk yildan beri yagmurda eve basan su ile nem ile ugrasiyorlar. neler neler yaptilar, ne ustalar getirdiler ama cozulemedi bir turlu. apartmanda baska daireleri de var

onlarda hicbir sorun yok. kisacasi illa eski bina olmasi da gerekmiyor. bastan yanlis yapilmissa ugrastiriyor. o yuzden en ust kat kattaki evleri ben hep riskli buluyorum.

12 aralık 2021 01:41

10. Ne kadar çok derdi varmış gerçekten de süslüler. Bu teraslı evler hep bunu mu çekiyor yani, biz de sanıyoruz ki mis gibi teras keyfi yapılıyor

12 aralık 2021 08:10