erkek kedim kısırlaştırılmasına rağmen neden hâlâ kızgınlık belirtileri gösteriyor?

süslüler internetten de araştırdım ama tatmin edici cevaplar bulamadım. tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum. dün sabah kedimin kısırlaştırma operasyonu vardı. tamamen ne zaman bırakır kızgınlık emarelerini? sürekli miyavlıyorlar, koku bırakıyor, iştahı azaldı. onun için endişeleniyorum

1. Süslü kızgınlığa girdikten sonra mı kısırlaştırdın

1 aralık 2021 23:52

2. Yahu bi dur hayvandaki fazla hormon daha idrarla bile vücuttan atılmamış, bi bekle hayvanın pansumanı soğusun.

2 aralık 2021 00:03

3. 3 gün falan sürüyo hormonların düzene girmesi, koku bırakması fazla geldi bana ama, yine de Bekle biraz, hala geçmemiş olursa veterinere sor..nadir de olsa operasyon eksik/yanlış yapılmış olabiliyo. Benim kedim koku bırakmadı da 1 hafta falan daha koluma kerkindi.

2 aralık 2021 00:06

4. Benimki de hala her yere işiyor aylardır

Kısır ama

2 aralık 2021 00:27

5. İlk bir kaç gün idrarları çok yoğun kokuyor hormonlu yaptıkları için. Benim kedimde davranış bozukluğu da vardı, kısırlaştırdıktan sonra da bulduğu her tüylü polarımsı şeye kerkinmeye devam ediyordu. Kot bayoun kullandıktan sonra düzeldi. Birkaç hafta gözlemleyin, kerkinme durumu devam ederse hekiminiz zaten önerir diye tahmin ediyorum ya da siz iyi gelir mi diye ilacı sorabilirsiniz

2 aralık 2021 00:59

6. yani daha dün olduysa normal ama bizimki 11 eylülde kısırlaştırıldı. affedersiniz ama hala kolumuzu bacağımızı bulduğu yerde s*kmeye çalışıyor. iki gün önce veterinere sorduk normal dedi çünkü vücuttaki testosteron hormonunun atılması uzun sürüyor hatta bazen böbrek bezlerinden mi ne salgılanmaya devam edebiliyormuş. başka bir veterinere de göstermeyi düşünüyorum ameliyatın başarısız olmuş olma ihtimali varsa

2 aralık 2021 11:58

7. cevaplarınız için teşekkür ederim süslüler. sabah veteriner ile görüştüm. bir ya da bir buçuk ay bu belirtilerin devam etmesi normalmiş.

2 aralık 2021 14:04

8. Süslüm benim kedim de yıllar geçmesine rağmen ara ara kızgınlık belirtisi gösterir. Veterinerimiz erkek kedilerde kısırlaştırma yapılsa bile böbreküstü bezlerinin hormonlarla benzer birşey salgıladığını ve onun da kızgınlıkla eşdeğer belirtiler gösterdiğini söylemişti. Ne kadar doğru bilmem ama bizimki için söylediği buydu.

2 aralık 2021 22:44