erken regl olma sebepleri ne olabilir?

öncelikle doktora git diye öneri verecekler zahmet etmesin randevu aldım. ama daha erkene bulamadım şimdi uykusuz geceler başlıyor. neredeyse ayda 2 kere adet oluyorum. sizce sebebi nedir aranızda yaşayan var mı? bir de doktora gideceğim vajinismus sorunum var kendim bile dokunamıyorum. muayene nasıl oluyor acaba? ben doktoru baştan uyarsam mı diye düşünüyorum yoksa bir dokunmadan çığlık atarsam istemsizce daha rezil olacağım gibi :( öneri verir misiniz arkadaşlar eleştirmeden?

1. süslü söyle doktora bence ona göre davranır. dün ben gittim normal koltuğa oturttu iki yanda bacak koyma yeri vardı oturup bacaklarımı o iki yere koyup açtım, biraz aşağıya kaydım ve o şekilde muayene etti doktor. onun dışında adetin hakkında hiçbir fikrim yok pekçok sebebi olabilir. dün doktor bana sordu bikaç ay olmadığın yada normalden uzun sürdüğü oldu mu diye. hormonel olabilir

27 şubat 2021 16:19

2. Süslü benzer durumu yaşadım ben de. Bi ara ayda iki kere regl oluyordum. Doktora gittim kan testi yaptı ultrasonla baktı o dönem ilişkiye girmediğim için alttan muayene olmadım. Sağlıklısın bir şeyin yok dedi. Her hangi bir doğum kontrol hapını kullanabilirsin düzene sokar eğer çok rahatsızsan dedi. Ben bir ay kullandım yan etkilerinden dolayı bıraktım açıkçası. Sonradan düzeldi mi dersen süslü 20 günün üstüne çıktı ama hala 28 demiyor. Şu anda reglm mesela 25.günde oldum.

27 şubat 2021 16:37

3. aralarında 21 gün varsa normal sayılıyor. Günleri saymaya adetinizin 1. Gününden başlamalısınız.

Bu şikayetle doktora gitmek için de adetinizin 2 veya 3. Gününü seçerseniz hormon tahlili yapılabilir.

28 şubat 2021 13:45