eski sevgilinizin yeni sevgilisinin sizden daha güzel olması sizi kötü hissettirir mi, görece daha çirkin olması mı kötü hissettirir?

eski sevgilinizle biten ilişkinizin hemen sonrası yeni konuştuğu biri, bir ay sonra da sevgilisi olduğunu öğrendiniz. bu kişi daha önceden ikinizin de tanıdığı biriydi. ister istemez kendinizi kıyaslamaya başladınız. eski sevgilinin yeni sevgilisi görece daha çirkinse demek ki benim karakterim, huyum suyum on para etmiyormuş, diye düşünmeye başlamaz mısınız? eğer daha güzelse insanın içi daha rahat etmez mi, beğenmedi beni, bunu değiştiremem diye. ama benim bir hatam sonucu bitmişti ilişkim ve bana daha sonraki konuşmamızda kız için “o bana hiç böyle böyle bir hata yapmayacak biri” demişti.  şimdi allah aşkına bu sorunun altına gelip de aşırı olgun, aşmış, asla eski sevgilileriyle ilgilenmeyen, komplekssiz insanlar gelip de beni yargılamasınlar. yeni sevgili olan kadın da gayet eli yüzü düzgün biri. çirkin ya da kötü demiyorum. hatta buna kendi içimde karar veremiyorum. galiba ne karakterim oturdu, ne de tipim iyi.

1. bu soruyu genel bir soru olarak alın alttaki açıklamaya çok takılmayın. kimileri benden daha güzel olması beni mutlu eder, demek ki ben de o güzel kız klasmanındayım diyebilir. her fikre açığım.

18 ekim 2020 01:24

2. Süslü açıkçası umrumda olmaz ama yine de soyleyim biri insan bir insan beğenmese beraber olmaz ben demek ki beni beğendi ki beraber oldu derim sanırım. Şimdiki ilişkisindeki insan da güzel olabilir çirkin olabilir ne biliyim normal yani.

18 ekim 2020 01:32

3. Ayrilir ayrilmaz benden guzel biriyle mutlu olursa uzulurum baya yalan yok. Ben su an cok eski sevgilimin bile benden guzel, iyi sevgilisi olsun istemiyorum cunku hak etmiyor yani

18 ekim 2020 01:37

4. Çirkinse buna mı kalmış ahahah derim. Güzelse kusur bulmaya çalışırım ne bileyim. Yani çirkin olması daha iyi. Bu arada hiçbir eski sevgilimin sevgilileriyle kendimi ne ayrıldıktan sonra ne şimdi kıyaslamadım. Çünkü zaten çok iyi sevgililerim olmadı. Kime düşerse şanssız ve mutsuz olacağı net.

18 ekim 2020 01:43

5. Yalan yok ister istemez bir kıskanırım güzel olsa ama geçici bir şey olur uğraşmam tabii ki de benle olmuş bitmiş ben yoluma bakarım artık. Ama karakter olarak kendimi düşürmem yani ben benim değişecek yerecek halim yok kendimi.

Zamanında onla da birbirimizi sevip beğenmiştik düşünürsek.

18 ekim 2020 02:14

6. ilk sevgilimle uzak mesafe ilişkimiz vardı, benim dayımgilin yaşadığı şehirde yaşıyordu, ayrıldıktan bir sene sonra dayımgilin yaşadığı şehre gittiğimde eve dönmek için dolmuş beklerken başka birisiyle görmüştüm o kızı (benim başka sevgilim olmamıştı). diğer kişi benden daha uzun boyluydu ve kız onunlayken benimle olduğundan daha mutlu gibiydi, ya da en azından ben öyle gördüm. tam göremedim ama muhtemelen benden daha yakışıklıydı da. güzel böyle tertemiz bir meydan dayağı yemiş gibi hissettim.

şimdi düşününce umurumda değil. sorun onun birini bulması değil, benim bulamamammış, sonradan anladım.

18 ekim 2020 02:35

7. cogununki umrumda degil acikcasi. biri icin evet. sevgilisi ne benim kadar guzel ne benim kadar basarili ne benim kadar populer. oh olsun.

18 ekim 2020 02:57

8. Bir eski sevgilimin yeni sevgilisi (kendi fikrimce) benden daha az güzeldi. Başka bir eski sevgilimin yeni sevgilisi de benden daha güzeldi. Şimdi kıyas yapmam gerekirse ilki beni daha çok üzmüştü. Bence bu tamamen hisle ilgili bir şey ya. İkinci bahsettiğimden o kadar soğumuştum ki güzelle/ çirkinle olsun umrumda değildi. İkisinin de uzuun güzel ilişkileri oldu hala da devam ediyorlar djjf. Bir insanı sevmek kesinlikle ne sadece karakterle ne görünüşle alakalı. Bazen bunların hiçbiriyle ilgisi bile olmuyor. O kadar çok etken var ki..  Hiç kendimizi sorgulayıp sebep aramanıza kendimize yüklenmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Ek olarak O bunu asla yapmazdı gibi bir cümle de belki canınızı yakmak için söylenmiştir. Ha illa o hatayı yapmazsa başka yapar. Hepimiz hatalar yapıyoruz.

18 ekim 2020 06:20

9. Evlilikten döndüğüm uzun ilişkimde sevgilim benden sonra bana benzeyen güzel bir kıza baya yavsamis ama yüz bulamamış. Onun dışındaki konuşmaya çalıştığı tipler de hep zeynep bastık ayarında kizlar. Hiç benim tarzım değiller. Açıkçası eski sevgilimin beğendiği kızlar ben gibi ama düşürdüğü kızlar benden daha az güzel kızlar. Ne kadar sevmiş olsam da benden daha güzel veya benim ayarimda kızlarla olması daha çok hoşuma gidebilir. Demek ki beğenilen bir adam, ben de onunla uzun yıllar sevgiliymisim diye sevinirim.

18 ekim 2020 10:56

10. karşıdaki insana karşı duygular ya da takıntı devam etmiyorsa tabi ki umrunda olmaz insanın. yaş eşiğine de daha çok var mı acaba ya, 21'im çünkü.

18 ekim 2020 16:21