yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    10 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    ev kiralarken emlakçıya kimlik fotokopisi vermek şart mı?

    süslüler bu durumdan artık bıkmış durumdayım. hat açtırırken ev kiralarken kursa kaydolurken ay otelde bile kimlik fotokopisi istiyorlar ya. hepsi de dümdüz esnaf. hiçbir devlet kurumuna bağlı değiller. kimlik gösterelim ona bir itirazım yok, tc no da yazılsın kaydedilsin de fotokopi abartı geliyor bana ya. kişisel verileri koruma denilen şey neden bu kadar önemsenmiyor her önüne gelen isteyebiliyor bunu? çok rahat sahte kimlik üretip ufak gsm bayilerinde kullanılabiliyor diye biliyorum. ben size nasıl güveneyim, hadi sana güvendim senin part time çalışanlarına nasıl güveneyim? lütfen pinpirikli muamelesi yapmayın ne yapayım? 1 günde binlerce insan veriyordur ama bana denk gelir mi gelir ben bu riski almak istemiyorum ya. yaşadığımız ülke ve şartları, insanları belli. dolandırıcılar kol geziyor. ne yapabiliriz? paraf atmak isteyince bile tribe giriyorlar. en güvenli şekilde emlakçıdan nasıl ev kiralanır bir yol gösterin lütfen. 

    1. Oyle şey olur mu tabi ki de verilir. Sözleşme de mi yapmadınız hiç?

    9 ekim 2021 16:55

    2. A1 daha önce sahibinden kiralamıştım istememişti süslü, emlakçıdan ilk defa kiralıyorum ama gevşek gevşek de konuşuyor adama da güvenemedim. Soru sormak istedim bu işin prosedürü nedir bilen aydınlatsın diye. 

    9 ekim 2021 16:56

    3. A3 anlıyorum süslü keşke bunun için bir önlem alınsa. A4 siz rahat davranabilirsiniz ama ben emek emek kazandığım 3 kuruş paramı da bir dolandırıcıya yedirmek istemiyorum ve bunun anksiyetesini yaşıyorum malesef. Bunun için de beni veya başkasını yargılayamazsınız sizce 4/4lük işleyen bir adalet mekanizmamız var mı? Aklıma ilk gelen yakın bir tarihte olan kargo skandalı geldi mesela kargoda kaybolan ürününüzün tazmini için bile mahkemelik olmanız lazım ya da göbeğiniz çatlayana kadar arayıp uğraşmanız lazım, halbuki sözleşmelerinde hepsi açıkca yazıyor şu miktara kadar ödeme yapılır diye, koca koca kurumsal şirketler bunlar. Üzgünüm ama ben iş ahlakımıza güvenmiyorum ve verdiğim bilgilerin korunacağına suistimal edilmeyeceğine inanana kadar ince eleyip sık dokuyorum. 

    9 ekim 2021 17:19


    4. Ayrıca internet alışverişlerini oldukça sık kullanıyor ve sanal kart kullanıyorum, iyi ki öyle çünkü trendyolda kaydettiğim sanal karttan limit tutarınca para çekildi, ana karttan çekildiğini düşünmek bile istemiyorum:) 

    9 ekim 2021 17:21

    5. Verdiğiniz fotokopilerin üstlerini çizip ne için verildiğini yazın, bu şekilde içiniz rahat etmiş olur.

    9 ekim 2021 18:48

    6. kimlik fotokopisinin üzerine tarih ve sadece xxx işlemi için xxx emlakçıya verilmiştir yazılır, fotokopideki kimliğin üzerine gelecek şekilde.

    9 ekim 2021 18:52

    7. son iki süslünün yazdıklarını yazacaktım. bu şekilde verirseniz başınız ağrımaz. internetten örneklere bakın süslü.

    9 ekim 2021 19:25


    8. A5,6,7 çok teşekkürler süslüler sağolun 💜💜

    9 ekim 2021 20:16

    9. Süslü ben apartta kalan bir öğrenciyim direkt imza attık sadece ama KYK yurdu istemişti

    10 ekim 2021 10:07

    10. Anonim 6 nin dediğini yapın. Mavi bir tükenmez kalemle fotoğrafınızın üstüne vs. Yazının bir kısmı gelecek şekilde yazın.

    10 ekim 2021 10:36