evde eliptik bisiklet var oturarak mi yapmak daha verimli olur yoksa ayakta yapmak mi ?

diyetteyim kizlar her gün 40dk-1 saat spor yapmaya çalişiyorum. yaklaşik 30-40dk eliptik yapmak istiyorum ama 15-20 dk ancak ayakta dayanabiliyorum. kendimi sikiyorum ama yok yani. 20li yaşlarda 1 saat yapardim ama şimdi yoruluyorum. bu şekilde oturarak yapinca kilo veremez miyim?

1. Bana hocam hep ayakta yaptırıyordu.

23 mayıs 2024 14:24

2. Oturarak eliptik mi??

23 mayıs 2024 14:46

3. Eliptik bisiklet ama oturma koltuğu da var anonim 2 yani işten sonra her gün çıkmaya çalışıyorum ama ayakta inanılmaz zorlanıyorum.

Ne kadar süre yaptırıyordu anonim 1? Her geçen gün kendimi kasıp daha da arttırmaya çalışıyorum ama daha çok yol alamadım.

23 mayıs 2024 14:56

4. Oturaği varsa Eliptik bisiklet değildir o kondisyon bisikletidir eliptikte ayakta 25-30 dk yapsam yeterli çünkü neredeyse bütün vücudun çalışmış oluyor. Kendini sıkmana gerek yok 1 hafta 10 gün 15 dk yaparsan ertesi hafta 20 dk ay sonunda 25 dk yapıyorsan gayet yeterli olur. Koşu bandında 1 saat tempolu yürümek eliptikte 30 dk lık antrenmana eşdeğer çünkü. Öyle yapsam kilo veririm böyle yaparsam veremem diye bir şey yok Kilo vermek süreklilik işidir. Kardiyoda amaç 1 saat aletin üzerinde kalman değil ki amaç kendini sakatlamadan kalp atışını belli bir seviyenin üstüne çıkararak yağ yakımını başlatmak. Sen programı bitirdikten sonra bir süre daha vücut yağ yakmaya devam ediyor zaten. O arada da esneme hareketleri yapıp henüz sıcakken kaslarını rahatlatmayı ihmal etme.

23 mayıs 2024 15:13

5. Çok teşekkür ederim anonim 4 güzel açıklaman içinnnn

23 mayıs 2024 15:38

6. Süslü ilk başta beni çok zorlamadı. Aletleri 10 15dk yapmamı istiyordu sadece. Ben daha önce spor yapmadığım için dinlene dinlene yapıyordum.d ama zamanla açılıyorsun. Zorlandığın dakikalar seni zorlamamaya başlıyor. Daha fazla yapabileceğini hissediyorsun

23 mayıs 2024 16:07

7. Kaynak olacak ama ben kol tutma yerlerini kullanmadan yapıyorum eliptiği. 45 dk idi 1 saate çıkardım. İlla kollarını tutmam gerekiyor mu?

23 mayıs 2024 17:58