evde kalıcı oje, uv ışığı, çıkartmak ?

genel, evde oje 101 gibi özet geçebilir misiniz bu kalıcı ojeleri aldığımızda kurutup sabitlemek için uv ışığını da almamız gerekiyor ve asetonla çıkaramadığımız için törpüyle mi kazıyoruz? uzadıkça ne oluyor ya da renk değiştirirsek salonda tırnakla ilgili hiç bir şey yaptırmamış biri olarak soruyorum, evde eski usul sürdüğümüz ojeleri 3-4gün sür çıkar yapma süremizi uzatmaya değer ve becetebileceğim bir yöntemse bari alıp bundan yapayım diye düşünüyorum (protez gibi tırnak üstüne jel koyup sürmelerden bahsetmiyorum, sadece renk)

1. Jel olmasa sadece renk olsa bile öncesinde tırnağına sürmen gereken bir ton şey var süslü. Tırnağın nemini alan zımbırtı (adını unuttum) arkasından base coat, oje ve zımpara sonra da top coat. Aman nolcak diyip baştaki o adımları atlarsan ojeler yağlı boya gibi soyulur.

20 ağustos 2024 23:10

2. süslü öncelikle tırnaklarına manikürünü yapıyorsun.

sonra alkolle silip tırnağın yağını temizlemiş oluyorsun.

bir kat base coat sürüp uv lambada 1 dk kurutuyorsun.

bir kat oje sürüp uv lambada 1 dk kurutuyorsun.

bir kat daha aynı şekilde.

en son bir kat top coat sürüp 2 dk uv lambada bekletiyorsun.

tırnaklarına alkol sıkıp ince bir pamukla siliyorsun bu madde şart.

çıkarmak istediğinde top coat sayesinde öyle kolay kolay çıkaramayacağın için törpüyle top coatı törpülüyorsun. bütün ojeyi alacak kadar derin törpüleme.

sonra ince parça pamukları asetona batırıp tırnağının üstüne koyuyorsun, alüminyum folyo veya bu iş için üretilmiş kapaklarla tırnağın hiç hava almayacak şekilde kapatıyorsun.

yaklaşık 15 dk sonra ojeler kalkmaya başlamış oluyor. manikür spatulasıyla sıyırıyorsun. en son pütürleri de törpüyle alınca tırnağın temizlenmiş oluyor.

20 ağustos 2024 23:10

3. Aşkım irem aktulga kendi yapıyor. Videolarında vardı.

20 ağustos 2024 23:26

4. a4 süslüm ne eksik link atar mısın daha önce anlattım dediğini? muhtemelen bonder için diyorsun ama bana alkolle silmek yetiyor iki hafta falan kullanıyordum tırnakları kalkmadan. ama kendim yaparken nispeten kısa kullanıyordum. salonda yaptırdığımda builder ile güçlendirme yaptırıyorum epey uzun kullanıyorum artık. kırılıyor malum. bu arada cümleye girişim kabaymış gibi gelmesin cidden merak edip sordum.

21 ağustos 2024 06:43

5. valla çok güzel anlatmışsın tebrik ederim.

ben 101 olduğu için kabasını aldım ama bu adımlar aynı tırnaklarımı yaptırdığım ukraynalı hanımefendinin adımları. o sebeple artık kendim uğraşmıyorum gerçekten ince işçilik uzmanlık isteyen bir alan. ha ama salonda yapılanı abartıp 4 hafta kullanırken evde yapılan 1-2 hafta dayanıyor.

21 ağustos 2024 15:38

6. Gerçekten Rus Azeri Kırgız Özbek kadınlarınıj üstüne yok . Asla Türk birine yaptırmıyorum . O mikro çizikler diye bahsettiğini yaparken tırnağı inceltiyorlar sırf o bile Falso

21 ağustos 2024 22:53