evde keman öğrenebilmek için önerileriniz var mi?

susluler hep hayalimdi ancak çok yeteneksizim.yani azimli bir şekilde söylediklerinizi yapacağıma inaniyorum.hobi olarak çalmak istiyorum.gunluk ne kadar çalışmam lazım.la teli ile baslaniyormus her gün boş telde yay çekmeye çalışıyorum.onerdiginiz kanal olur, çalışma yöntemi olur kitap olur her şeye açığım. not: herhangi bir müzik eğitimim de yok. nereden başlamalıyım?

1. Süslü maalesef müzik dehası falan değilsen yalnız başına öğrenebileceğin bir enstrüman değil. En azından tutuş, yay çekme gibi basic şeyler için birinden yardım alman gerekir. Anlamlı melodiler çıkarabilmen için başka türküsü imkansıza yakın.

1 aralık 2020 15:35

2. Süslü hem pandemiden dolayı hem de geçmişte grupla ders almıştım ve beni bakın çok gayretli ama yeteneksiz diye arkadaşlarımın içinde kendince örnek vermek için baya bir rencide etmisti ogretmen.sonrasinda bırakmıştım zaten ama o an sessiz kaldim. Çok gayretliyim, yani her gün 1 saatse 1 saat çalışırım.cok büyük hayallerim yok şarkı çalmak gibi şimdilik.izlemem gereken yolu kestiremiyorum.arseyi tutmak için bile her öğretmen daha farklı bir şey anlatıyor youtubeta.

1 aralık 2020 15:41

3. benim bu konuda bir önerim yok ama bence yapabilirsin süslüm güveniyorum sana:) o öğretmenini baya ayıpladım gerçekten hem de çok

1 aralık 2020 16:20

4. Daha önce bir enstrüman çalmadıysanız, nota ve seslerine hakim değilseniz, kemanla başlamanız zor. Mandolinle başladım ve kemana geçtim. Keman perdesiz bir enstrüman. Hadi akor ayarını yaptınız, notaların sesini perdesiz enstrümanda çıkartabilecek misiniz? Hevesiniz kaçmasın, amacım doğru bilgi vermek, gerçekten çalmak istiyorsaniz en azından temel eğitimini almanız gerektiğini düşünüyorum, keman basit bir enstrüman değil.

1 aralık 2020 17:10