evinin mobilyalarını marangoza yaptıran var mı acaba?

süslüler ev düzeceğim, ikeadaki birkaç makyaj masası, tv ünitesi, şifonyer vs beğeniyorum ama fiyatları biraz tuzlu. modelleri çok minimal ve şık o yüzden beğeniyorum acaba marangoz mobilyacılar benzerlerini yapabilirler mi?

1. Ben ikea'dan esinlenerek gardrop, tv ünitesi, çalışma bölmesinden oluşan bir mobilya yaptırmıştım.  Açıkçası kaliteli malzemeden yapıldığı için daha ucuza gelmedi ama sağlam olsun diye bu yolu seçtim.

9 mayıs 2020 21:59

2. benim abim mobilyacı. şöyle söyliyim eğer ev seninse mobilyacı mantıklı çünkü tam ölçüne göre yapar ama değilse her iki secenekte anlamsız. eğer mobiyacıya yapacaksanız malzemeden anlamanız gerekir ki gereksiz para ödemeyin.

9 mayıs 2020 22:02

3. Ev benim süslü, ölçülerine göre yaptırmam mantıklı olur gibi geliyor. hem ikeayla aynı paraya daha sağlam ürün olur sonuçta. ikeadan aldığım birkaç üründen tecrübemle çok da sağlam olmadıklarını biliyorum daha çok suntalam kullanıyorlar

9 mayıs 2020 22:04

4. Anonim 2 süslü hangi malzemeden yaptırmalıyız? Diyelim yaptırdık. Bize sağlam malzemeden yapıp yapmadıklarını nasıl anlarız? Yani bu malzemelerin ayırt edici özellikleri neler? Tamam ondan yaptık diyip yapmayabilir de çünkü :(

9 mayıs 2020 22:06

5. Ben ikea'dan mobilya alırken masif ağaç olanları seçtim, evet diğer modellerine göre biraz daha pahalı ama hem mobilyacıdan ucuz hem de garantili, faturalu mal.

9 mayıs 2020 22:17

6. İkeada kalite kalite seçenek var, en ucuzunu seçmezseniz gayet de uzun süre kullanabilirsiniz

9 mayıs 2020 22:19

7. En iyisi mobilyacıya model verip fiyat öğrendikten sonra duruma göre ikeaya bakmak gibi o zaman

9 mayıs 2020 22:25

8. Kitaplığımı marangoza yaptırdım. İkea dışında Duvardan duvara kitaplık bulamadım zaten. Ucuza denk gelmedi ama ikea’dan daha sağlam oldu. Zaten kitaplığı yapan usta malzeme kalitesi açısından farkları anlattı ve hatta iki malzeme arasındaki farkı gösterdi. Çok da memnunum kitaplığımdan.

9 mayıs 2020 22:31

9. anon 4 aslında sunta istemiyorum kaliteli olsun demelisiniz onlar örnekler üzerinden gösterirler. nasıl anlarız dersen iyi malzeme çoğunlukla ağır oluyor. mobilyaların kaplamalarında bitiş noktasına(gizlinot: umarım tarif edebilmişimdir) bakabilirsiniz ordanda anlaşılır bence

9 mayıs 2020 22:41

10. Teşekkürler anonim 2 :)

9 mayıs 2020 22:44