yeni
popüler
    sorular içinde ara
    yeni soru sor
    son sorular
    son cevaplar
    kategoriler
    • süslü
    • moda alışveriş
    • kuaför & güzellik merkezi
    • sağlık
    • spor
    • gönül işleri
    • aile arkadaş ilişkileri
    • cinsellik
    • eğitim & kariyer
    • seyahat
    • pet
    • sanat
    • bürokrasi
    • diğer
    36 yanıt
    • linki kopyala
    • şikayet et

    evlenmek istediğimi babama söyledim. tepkilerine karşılık ne yapmalıyım?

    epey süredir biriyle görüşüyorum ve 29 yaşındayım. haziran gibi evlenme kararı aldık ve o ailesine söyledi ben de kendi anneme söyledim. annemle ve erkek kardeşimle tanıştırdım sevgilimi. babama işler ciddiyete binince söyleriz diye karar aldık daha doğrusu annem böyle istedi. babam kıskanç takılan, öfkeli, sinirli, gözü görmeyen ama bazı konularda da çok iyi bir insan. sevgilim yüzük beğenmemi istedi eğer ben de istersem ayrıca ailesi de artık ailemle tanışmak istiyormuş. her neyse bugün babama söyledik ve babam duyar duymaz muazzam tepki verdi. işte asker istemiyormuş. beni boş yere mi okutup öğretmen yapmış. bir gün ordaymış bir gün burdaymış askerler. istemediği ot burnunun dibinde bitermiş bu en başından beri demiş anneme asker birini istemiyormuş. kalktı yüzüme karşı geldi hakkımı helal etmiyorum sana razı da değilim. git ne istiyorsan yap dedi ve kapıları çarpa çarpa küfrederek çıktı gitti evden. ben zaten ağlamaktan mahvoldum. yani bu yaşıma kadar hiç ciddi bir ilişkim olmadı. hiç onunla bu konuları konuşmadım bile. hep istediği gibi bir kız oldum. oturup nasıl biri seviyor musun emin misin diye sormak yerine yaktı yıktı. eve geldiğinden beri de söylenip duruyor sesli sesli. onu baba yerine koyan yokmuş ne halt yiyeceksem yiyecekmişim. pisliğimde boğulacakmışım vs vs. bunları yazarken bana çok ağır geliyor. ailemle yaşıyorum. odamdan çıkamıyorum. varlığımdan rahatsız oluyorum sanki. ne yapacağımı nasıl davranacağımı cidden bilmiyorum.

    1. Sizce ilerde anne baba olsanız babanız gibi davranır mısınız bence hayır. Tepkisi çok yanlış babanızın biraz süre verin ama kimle evleneceğinize onlar karar veremez küçük değilsiniz. 

    26 eylül 2020 22:04

    2. kusura bakmayın ama babanız cahilin teki, siz evleneceksiniz babanız dünyaya getirdi diye 29 yaşındaki bireye karşı ne bu tavırlar? ben olsam çok ciddi olay çıkartırdım. 

    26 eylül 2020 22:05

    3. Ve lütfen kendinizi üzmeyin yanlış bir şey yapmadınız bi hatanız yok ortada kendinize iyi bakın süslüm bir ömür mutluluklar nişanlınızla 🌺

    26 eylül 2020 22:05


    4. Süslü babanız genel olarak size karşı nasıldır? Belki anlık bir tepkidir yani asla doğru değil ama bence biraz kendisine izin verin olayı sindirsin sonra tekrar konusun. Eger izin vermezsen mutsuzluğumun vebali senin boynuna, asla rahat olmaz vicdanın gibi bir konuşma yaparsınız. Eger genel olarak iyi bir babaysa, sizin mutsuzluguna sebep olmak istemez

    26 eylül 2020 22:05

    5. ay koca kadınsınız ya 

    26 eylül 2020 22:06

    6. Bence biraz sakin olup sinirlerin yatışmasını bekle. Rest çek çık git evden demek kolay ama bence mantıklı olan karşılıklı sakinleşmeniz. Ortada kizilacak bir şey yokken baban yersiz bir tepki vermiş. Bunlar çok mutlu olaylar ama biz genelde eziyete ceviriyoruz bu coğrafyada malesef. Biraz zaman geçince tekrar konuşun babanla. Sen ya da annen artık kimin nazı daha çok geçiyorsa. Sanki işsiz güçsüz birini mi getirdik damat diye ya da hırsız dolandırıcı mı çıkardık karşına diyin yani. Benim nişanlım sağlıkçı olduğu için babam biraz tuhaf karsilamisti geceleri evde olmayacak vs diye mesela. Sanki tek başına yaşamadım mı daha önce, gece korkacak miyim ne alaka dedim susturdum. Bastırmanız gereken bir baban varsa bastırın, en iyi siz tanırsınız. Bir de tanışmadan önce her anne babanın kafasında çok soru oluyor. Tanıştıktan sonra çok sevip bu konuyu bir daha acmayacak bile belki. Sakin ol ve biraz akışa bırak diyorum kesinlikle ama senin üzüldüğünü de görsün bilsin bu arada. Sevgiline de anlatma babanın bu tepkilerini.

    26 eylül 2020 22:09

    7. Ay etmezse etmesin ya!!! Sıçacam şu ebeveynlerin hak acıtasyonuna. Sanki biz onlara tahammül ederek, saygı göstererek hakkımız üstlerinde yokmuş gibi.. süslücüm annenle abin okeylediyse takma demek ki çok da yanlış bir tercih değil. Çok da yanlış diyorum çnkü evlilik bir kumar inş evlendikten sonra değişmez. Neyse konumuz bu değil. Sen takma konuşma etme. Ben yanlış yapmadan seni utandırmadan karşıma alıp söyledim ama sen böyle davranarak beni de kendini de küçülttün dersin konuşursa. Ama sakın geri adım atma alttan alma aman kızmasın etmesin kafasına girme.

    26 eylül 2020 22:09


    8. Süslü senin yanlış yaptığın hiç bişey yok.Baban fazla sabit fikirli bence.Bazen ebeveynlerimiz sırf bizi dünyaya getirdiler diye onlarla birebir aynı olmamızı isterler,ama biz onların malı değiliz biz başka bir insanız.Verdiği tepki o kadar yanlış ki görmezden gelsen kötü bişey yapmış olmazsın çünkü tahminimce kimi bulursan bul baban o kişiye de bi etiket bulucak biri gibi.29 yaşında kocaman bir insansın yaşıtların çoktan ayaklarının üzerinde duruyor,evlenen var çocuğu olan var.Sen ise henüz babandan biriyle kendi hayatını birleştirmek için fırça yiyorsun bence kalbini dinle.

    26 eylül 2020 22:11

    9. asla böyle davranmam ilerde kendi çocuğuma karşı. zaten babamın iki uçtaki tepkileri çocukluğumdan beri bir sürü üzüntüye sebep olmuştur bana. ya çok sever beni, çok düşüncelidir ya da onun istediği gibi davranmadım diye bağırır, çağırır. işsiz kaldığım dönemlerde maddi olarak çok yardımı olmuştur hiç ses etmeden. eğitim hayatım boyunca da kendi parasız gezmiştir beni harçlıksız bırakmamıştır. ben zaten annem onunla konuşurken tutamadım kendimi ağladım. sürekli ağlama huyumdan da nefret ediyorum orası da ayrı. zaten beklemekten, zamana bırakmaktan başka çarem yok. üzülüp duruyorum. sanki hiç değerim yokmuş gibi, büyük büyük laflar. ne yaptım yani. teşekkür ederim cevaplarınız için sevgili süslüler. sizlere de mutluluklar hayal edebileceğinizden de daha fazla mutluluklar.

    26 eylül 2020 22:11

    10. Üzülme süslü. Paylaşamıyordur, kıyamıyodur. Biraz sakinleşsin. Sanki hiçbir şey olmamış gibi "2 hafta sonra gelecekler, isteme olacak" dersin. Biraz daha yakıp yıkar 2 haftaya alışır. Mecburen alışacak. Sen soğukkanlı ve kararlı ol. Nişanlına da yansıtma bence fazla. Yalnız bence işi sıkı tutmalısın yani nişanlılık süresi kısa olmalı bence. Fikir soruyor gibi davranma, haber veriyor gibi davran. Başı yumuşak olanın başını çok ezerler süslü. Dik dur.

    26 eylül 2020 22:14