evlilik kararı verirken tereddütte kalmak ilerde mutsuz olunacağına, istenmediğine bir emare olabilir mi?

erkek arkadaşımla evlenme kararı aldık. aramızda biraz yaş farkı olduğu için o benden daha aceleci ve hemen olsun bitsin istiyor, bense biraz daha sakinim. onu seviyorum, o hayatımda yokken bir özlem içinde oluyorum, ayrıldığımız dönemler olmuştu kendimi çok kötü hissediyordum hatırlıyorum. ben onun ailesiyle tanıştım, o benim ailemle tanıştı ve artık nişan tarihi vs konuşmaya başladık aramızda. ama şu sıralar bir düşünce bastı içimi. gerçekten mutlu olur muyum, ya pişman olursam, geri dönüşü yok ilişki bitirmek gibi değil vs vs.. ailem çok istemiyordu ben istediğim için mecbur razı gibiler şu an. bunun da etkisi vardır sanırım ama bilemiyorum. kafam çok karışık. onun beni sevdiğine eminim. ama ben onu, onun beni sevdiği kadar seviyor muyum kendi içimde şüpheye düşüyorum. bu duygu değişimi evlilik öncesi normal mi yoksa gerçekten bende bir şeyler eksik mi bilemiyorum. sırf evlenmiş olmak için evlenmek istemiyorum. bazen de onun gibi seven birini hiç bulamayacakmışım gibi hissediyorum. benzer tecrübeler yaşayan, etrafından gören var mı paylaşırsa biraz konuşursak çok sevinirim. bu konuyu arkadaşlarımla, ailemle de konuşamıyorum. kafa karışıklığı içinde debeleniyorum :(

1. Evlenmemi istiyorlar ama o kişiyle mutlu olup olamayacağım konusunda çelişkideler. Şu an biraz daha düşüneceğim erteliyorum desem olmaz demezler. Yaş olarak da acelem yok. Ailemin içine sinmeyen bir şey yapmaktan hiç hoşlanmadım. Şu anda da sanki öyle bir karar veriyor gibi hissediyorum

11 ekim 2021 12:00

2. yaş farkı olarak ne kadar var mesela? 5 seneye adamın çökeceği türden, ailenin adamı kart horoz olarak gördüğü türde bir yaş farkı mı? yoksa bir kaç yaşlık basit bir fark mı? bazen yaşı geçkin adamlar böyle kızları bulup kafesleme niyetine giriyor hemen, belki de karar sana bu yüzden erken geldi.

11 ekim 2021 12:03

3. yaş farkımız öyle ilerde sorun olacak bir fark değil, 6 yaş var aramızda. ailem aramızdaki birkaç olaya şahit olduğu için tereddütte kaldı. aslında ailem de bir noktada ikna olacaktır. ama ben kendi içimdeki bu acaba doğru karar mı fikrini aşabilecek miyim, bu hissettiğim sevgi eksikliği mi yoksa evlilik öncesi normal tereddütler mi onun kafa karışıklığı var

11 ekim 2021 12:44

4. Eğer tereddütün varsa pişman oluyorsun süslü. Ben de bu git gelleri yaşıyordum herkeste oluyor geçer dediler bana ee tamam o zaman diyip evlendim. Ama şimdi mutsuzum, pişmanım. üstelik mutsuz olmama hicbir sebep de yok.

İnsanın icinde kelebekler uçuşmuyorsa, evlenecegim diye içi içine sığmıyorsa bir sorun vardır bence. En azından artık böyle düsünüyorum...

Ve evliliğinde çok mutlu olan kime sorduysam hiç tereddüt etmeden evlenmiş. Ben o tereddütü hissettiğimde vazgeçmeli ya da beklemeliymişim.

Keşke evlenmeseydim biraz daha zamana bıraksaydım diyorum. He yine evlenecek olsam aynı kişiyle evlenirdim belki ama biraz daha zamana ve duygularımdan emin olmaya ihtiyacım vardı. Yaşım 28 bu arada

11 ekim 2021 12:58

5. teşekkür ederim a6. tam olarak böyle tecrübelere ihtiyacım var aslında. bunu yaşayıp şu an çok mutlu olan da vardır belki. öylelerine de denk gelsem konuşsam keşke. sanırım çok çok ciddi sorunlar yoksa ikisi de biraz şans işi oluyor. benim isteğim şu an işimi şansa mümkün mertebe az bırakmak, o ihtimalleri önceden öngörebilmek.

11 ekim 2021 13:01

6. Kötüyle karşılaştırmak ne kadar doğru bilmiyorum ama aldatılma denebilecek vukuatlar yaşamasına rağmen evlenen, kıskançlığı kısıtlamayı ilişkinin normal dinamiği içine sokan ve dışardan çok aşık çok mutluymuş gibi görünen çevremdeki ilişkilerin yanında hiçbir şey yapmadı diyebilirim. Bazı tartışmalarımıza şahitlik ettikleri ve kendi evlilikleri hiç bu bahsettiğim şekilde olmadığı için aileme biraz garip geldi. Bir de ne olursa olsun aile unutmuyor, esnekliği daha düşük. Tanışmadan önce daha katıydılar şimdi biraz daha iyiler, daha hevesliler ama belki de normali nasıl olur bilmediğim için bana eksik gibi geliyor hala. Ondan ayrılmayacağım elbette. Ama belki süreci biraz daha uzatabilirim.

11 ekim 2021 16:25

7. eşimin yanlış bir davranışını görmemiştim ama tereddütüm vardı. Ama tamamen aynı eve girmeden tanıyamam şeklindeydi. Benim çevremde de evliliği gayet mutlu olup aynı endişeleri yaşayanlar vardı. Dediğim gibi ama bu karşı tarafla alakalı bir yanlıştan dolayı değil. Hataları göre göre evlenip tereddüt etmek başka bir mevzu

11 ekim 2021 23:31

8. Ailelere kızılsa da dedikleri, hissettikleri genelde doğru çıkıyor uzun vadede.

Bunu bir düşün bence. Ailen hangi açıdan pek gönüllü değil, sen asıl neyden rahatsız ve tam emin değilsin. Öyle adım at bence süslü

12 ekim 2021 09:08