fakirlikten tiksiniyorum. fakir olmaktan korkuyorum işsizlik kabuslarıma giriyor?

iyi kazanamayacak olmak, parasız kalmak, zar zor geçinmek istemiyorum. allah kahretsin gerçekten. küçükken hep zengin olacağıma inandırıldım fukara ailem tarafından. kendi maaşın olunca alırsın, büyüyünce rahat yaşarsın, paranı kazanınca evini alırsın. çok basitmiş gibi. büyüdüm üniversite okuyorum iş imkanım yok geleceğim yok zengin olma ihtimalini geçtim aysonunu getirebileceğim bir maaş alamayacağım. saçma sapan bir bölüm okumuşum bir halta yaramayacak. tek isteğim bir ev bir arabaydı rüyamda bile göremem bu saatten sonra. bıktım artık. deliricem. ben fazla mı olumsuz düşünüyorum? annem hala maaşınız olsun devlete atanın evinizi arabanızı alırsınız gibi salak saçma cümleler kuruyor. kirayı ödeyebileceğim meçhul ne arabası ya. çevremdeki yaşıtlarıma bakıyorum benim gibi endişeli kimse yok. herkes mezun olunca işler ayağımıza serilecek kafasında. çok iyi işte çalışabileceğini düşününen çelebi üni işletme okuyan kız arkadaşlarım var. sosyoloji okuyup devletteki işe burun kıvırıyorlar yükselme yokmuş diye. genel müdür olacağını falan zannediyor ahraz. ne dil var ne kıvrak zeka var ne göz dolduracak bir eğitim var. millet bu kalifiyesizliğe rağmen nasıl bu kadar rahat. aklım almıyor. kız ikinci öğretim halkla ilişkiler okuyor ingilizcem çok iyidir diye güya hava atıyor iki tane şarkının lyrics ini ezberlemiş seviye bu. hocası bir tane a1 seviye paragraf vermiş çeviri yapıyorum diye haftalardır söyleniyor. şaka gibi ya kafayı yemek üzereyim. ben abartıyor muyum? kötü niyetli ve negatif miyim? yanlış mıyım?

1. Çelebi üniversitesi diye bir üniversite mi var ya

18 şubat 2022 17:47

2. akıllı değil kibirlisin. milletten sana ne belki düşündüklerini yaparlar belki yapamazlar, oturup millete niye kuruluyorsun. kimsenin aklını beğenmiyorsun ama sende de ne yapacağına dair akıl yok. maaşla zengin olabileceğini sanıyorsun, iş bulamam diyorsun devletteki maaşı beğenmiyorsun.

evet negatifsin.

18 şubat 2022 17:56

3. Üslubunuzdan hiiiiç hoşlanmadım. Haklısınız ama üslubunuz cidden itti beni. Yok ahraz yok kalifiyesiz yok zekasız.. Üstelik bunları düşündüğünüz insanlar yabancı değil arkadaşınız yani. Nasıl bu kadar kötü düşünebiliyorsunuz? Benim de en yakın arkadaşım hayata çok pembe gözlüklerle bakar. Asla onun için böyle şeyler söyleyemem. Aksine onun adına seviniyorum. Hatta onun bu özelliği beni de olumlu etkiliyor.

18 şubat 2022 18:04

4. O işler hiç belli olmaz. Abim 300 bindeydi üniversiteyi kazandığında. Mezun oldu şuan 20 bin tl maaş ile çalışıyor. İlk 10 bine giren insanlar kazanamıyor bazen bu maaşları. O ikinci öğretim halkla ilişkiler okuyor dediklerinde ileride dişe dokunur para kazanabilir. Motivasyonunu düşürüyorsun sen. Böyle yaparak kendine hep negatifi çekersin. Durumumuz iyi olmayabilir. Eee napalım yani ölelim mi? Umut fakirin ekmeğidir.

18 şubat 2022 18:08

5. ben akıllıyım demedim öncelikle a5. her şeyi tersinden anlamışsın. maaşla zengin olabileceğimi küçükken sanıyordum evet. devletteki işi beğenmeyen de sosyoloji okuyan arkadaşım, ben değilim

18 şubat 2022 18:15

6. Kıtlık bilincinden çıkmaya çalışın yoksa içine çekileceksiniz

18 şubat 2022 18:32

7. Ay üni okurken şu devletteki işi beğenmeyip öğretmen mi olcam falan diye küçümseyenler şimdi kpss çalışıyor beşinciye. Evet insan kendini yükseltmek ister ama buna bi mani olan yok yani devlette. Girebiliyorsan 90-95i al sosyolojiden de atan bakalım. Neyse sizle ilgili değildi bu kısım ss ben de siz gibi gerçekçi biriyim ve hiç mutlu olamıyorum bundan dolayı. Cümle kuruşumuz bile benziyor insanları küçümsememiz falan

18 şubat 2022 18:36

8. Yahu ss sonuna kadar haklı, bize de böyle davrandılar. Aman iyi bi okul kazan rahat edersin hayatın kurtulur falan filan. Ben Türkiyede 3bindeydim eeee hani? Biraz gerçekleri öğretmek lazım çocuklara. Boş hayaller kurunca yıkımı da ağır oluyor haliyle.

18 şubat 2022 18:43

9. siz okuduğunuzu anlayamıyorsunuz galiba. son anonim; oturduğu yerden aksiyon almadan zengin olacağını düşünen ben değilim çelebi ünide işletme okuyan arkadaşlarım. zenginlik tanımımız da bu soru bağlamında milyoner trilyoner olmak değil, ortalama üstü maaş alıp orta halliden bir kaç kat daha rahat bir hayat yaşamaktı. zengin olunamayacını fark edemediğimi nerden çıkardın? ciddi soruyorum çünkü kelimenin tam anlamıyla aksini belirtmişim soruda. nasıl her şeyi böyle tersten anlayabilmişsin? dikkat ettiysen kimseye kötü dileklerimi sunmamışım sizin gibi. ayakları yere basmayan düşünceleri var demişim. haksız da değilim. arkadaşlarımı siz mi benden daha iyi tanıyacaksınız gereçekten?

18 şubat 2022 19:05

10. a7 süslü abiniz hangi sektörde ne olarak çalışıyor merak ettim