fiziksel temastan nefret etmek ile ilgili?

merhaba süslüler. ben fiziksel temastan nefret eden bir insanım ama şöyle ki, herkes ile değil. arkadaşlarımla filan hiç rahatsız olmuyorum ama benden yaşça büyük insanlarla sadece tokalaşmak bile beni aşırı rahatsız ediyor. özellikle de karşı cins ile hatta sadece karşı cins ile evet çok rahatsız edici benim için. 17 yaşında olduğum için beni çocuk gördüklerinden sanıyorum çok samimi davranıyorlar ve bu beni deli ediyor. birisinin elini, kolunu omzuma atması sarılması vs. gerçekten nefes alış verişim manuele geçiyor o anda rahatsızlıktan ve bunu yapan insanlara kırılırlar diye anlatamıyorum gerçekten var mı böyle bir durumu olan ve nasıl kurtuluyorsunuz yazarken bile sinirlendim

1. El şakası temas vesaire nefffret ederim az samimi olduğum insanlara karşıda tamamen sizin gibiyim tokalaşmıyorum bile temas falan varsa da kendimi çekiyorum

10 kasım 2019 23:35

2. ayyy var hatta ben çocukken bile biri beni sevdiğinde bana neden dokunuyor diye ağlarmışım. ben yalnızca sevgilimle fiziksel temas seviyorum. arkadaşlarımla bile kuramıyorum. anca sarhoş falan olmam lazım. :/ biri gelip yanağımdan falan makas alırsa yüzüm düşüyor. ben çareyi söylemekte buldum. fiziksel temas insanı değilim odunum ben deyip gülüyorum. yakın arkadaşlarım zaten anlıyor söylemeden. mızmızlanıyorum yine komiklik olsun diye gülüyoruz. onlar da gülüp böyle kabullendi.

10 kasım 2019 23:38

3. Benden büyük hiçbir erkek bana sarılma,kolunu omzuma atma gibi şeyler yapmadi,yapsa rahatsiz olurdum bende ama tokalaşmaktan rahatsız olmanız sanki pek normal değil süslü.

Yani genel olarak bu kol atma olayını falan yapan varsa haklı olarak sizi irrite etmiştir o yüzden tokalaşmak bile rahatsız ediyordur diye düşünüyorum.

Insanlar genelde yanlış anlaşılmaktan korkar ve yapmaz böyle şeyleri ya sonuçta 17 yaş gayet büyük bir yaş.

Dediğiniz insanlar yakın akraba falan mı?

10 kasım 2019 23:38

4. otobüse metroya binerken, bi yerde sıra beklerken özellikle yaşlılar ellerini değdirmeye, ittirmeye bayılıyorlar. fiziksel temas kurmayın benimle diye ellerini ittiriyorum artık dayanma limitimi aştım. :d yapabilirsiniz süslü şu ana kadar hiç ters bir karşılık almadım aksine utandılar bu durumda.

10 kasım 2019 23:40

5. Anonim 4, süslü genel olarak böyle ama özellikle burda özel ders öğretmenimi düşünerek söyledim. Uzun zamandır tanışıyoruz ve sanırım çocuğu gibi gördüğünde böyle yapıyor ama ben çok rahatsız olmaya başladım ağlamak istiyorum artık. Art niyeti olmadığına eminim ama elimi omzuma atıyor, üşümüş müyüm diye eliyle elimi kontrol filan ediyor ve bu beni delirtiyor 10 yaşında değilim ki ben. 1 sene nasıl geçece diye düşünmeden edemiyorum da. İşte bu yüzden zaten fiziksel temas sevmeyen bir insandım ve bu fobiye dönüşüyor bu aralar resmen.

10 kasım 2019 23:49

6. Anonim 3 ay ben dee en nefret ettiğim de o makas olayı süslü keşke cildimin üzerine 2 kat cilt daha geçirebilsem diyorum. Ama sen ne güzel söyleyebiliyorsun ben söyleyemiyorum

10 kasım 2019 23:52

7. Süslü bu durum bana normal gelmedi hiç.ogretmen ne diye seni üşüdün mu diye kontrol etsin?

Bence bu herkesin rahatsız olacağı bir şey,bakın bı daha ileri gidiyor mu yani cidden iyi niyetli olmayabilir.gidiyorsa zaten ders almayı bırakın, gitmiyorsa da hoşlanmadığınızı söylemeye çalışın.bu şekilde dersten de verim alamazsınız.

10 kasım 2019 23:53

8. Süslü valla ortaokuldan beri gidiyorum ve sürekli bunu yapıyor huy edinmiş. Ama bana da çok tuhaf bir davranış gibi geliyor yani kimsenin öğretmeni böyle bir şey yapmıyor ve insan ister istemez rahatsız oluyor. Art niyetli olduğunu düşünmüyorum ama yine de kimseye güvenmiyorum. Hadi o zaman çok küçük görüyor diye yapıyor diyelim 18 oldum artık neredeyse ve dediğim gibi rahatsız ediyor ister istemez

11 kasım 2019 00:02

9. Ben bazen sevdiklerime bile dokunmak.istemiyorum:((

11 kasım 2019 00:53

10. Ben de böyleyim. Bana dokunulmasından hic hoslanmam. Ne yüzüme ne vücuduma dokunulmasına izin vermem çünkü cok rahatsız olurum. Ben açık açık söylüyorum temastan hoşlanmadığım beni tanıyanlar da artık biliyorlar sorun etmiyorlar. Siz de eğer böyle bir sey ima eder veya dokunuldugunda yüzünüzü eksitip az biraz hissettirirseniz bence faydası olur. İnsanlarımız özel alan diye bir şeyin farkında değili herkes mıç mıç ilişkiler yaşıyor sanıyorlar.

11 kasım 2019 10:57