fotoğraflardaki kadar çirkin miyiz?

bu mu derdin diyecek olursanız şimdiden söylüyorum şu anlık derdim bu, keşke tek derdim olsaydı. ben aynada kendime bakınca (çoğunlukla) kendimi beğeniyorum, en azından asla çok çirkin olduğumu düşünmüyorum. ama fotoğraflarda yamuk yumuk, yuvarlak suratlı, top burunlu (ki burnum da estetik) bir şey görüyorum. fotoğrafın aynalanmamış olduğu için gerçeği daha fazla yansıttığını düşünüyorum ama insan öyle olsun istemiyor tabii ki. sizce ikisinin arasında bir şekilde mi gözüküyoruz gerçek hayatta yoksa dümdüz fotoğraflardaki gibi mi?

1. Fotojenik olmakla alakalı bence ya. Kimi insan da fotoğrafta olduğundan daha güzel çıkabiliyor. Güzelsindir süslü, fotojenik değilsindir

9 mayıs 2023 23:29

2. a1 yo çirkinsin işte denmesini psikolojim kaldırabilecek olsa bu soruyu da sormazdım...

a2 akıl sağlığım için ben de böyle düşünmek istiyorum umarım öyledir <3

9 mayıs 2023 23:32

3. cevabin hayir oldugunu umuyorum ss hahah

bende ayni sekilde fotolarda cok kotu cikiyorum ama gercekte daha guzelim.

cekilen aciyla alakali sanirim cunku nikahimda belediyenin cektigi fotolar bile filtre yok bir sey yok asiri iyi gorunuyordum. fotografcıda cektigimiz fotolarda da shopsuz haliyle gayet iyiydi (makyaj olayindan degil cunku nerdeyse no make up diyebilecegimiz duzeydeydi) kendileride cok begendi sayfada falan paylasip duruyorlar hala hhjhj. hatta o kadar begendik ki duzenleme kismini sadece bir kac yerin kirpilmasi seklinde ilettik.

9 mayıs 2023 23:33

4. A3 doğru söylüyor. Ayna yansımayı gösteriyor fotoğraf karşıdan bakan gözün bizi nasıl gördüğünü. Fotoğraf daha güvenilir

9 mayıs 2023 23:35

5. a3 bir de okudum bahsettiğin yazıyı ya nasıl bir cevap bekliyodum bilmiyorum doğru

9 mayıs 2023 23:35

6. Arka kamera ile 1 dklık videonu çek izle. Biz iki boyutlu değil üç boyutlu canlılarız süslü en güzeli öyle karar vermek bence

9 mayıs 2023 23:37

7. Bence ayna, arka kamera, on kamera bunların hepsinin ortalamasıyiz. Fotoda o saniyelik donmus halimiz, direkt ben buyum diyemiyorum. Ölümüne güzel ünlülerin bile çirkin çıktıkları fotolar oluyor mesela.

10 mayıs 2023 00:09

8. ben kendim icin nasil bilmiyorum ama arkadaslarimin, tanidiklarimin, ailemin vs gercek hallerinin fotograftakilerden 1000 kat guzel olduguna eminim ya.

mesela bazen arkadasimin resmini cekiyorum. bir telefona bakiyorum agzi yuzu yamuk, ekranda bildigin bi garip cikiyor. sonra karsimdaki haline bakiyorum gayet guzel, fistik gibi. ama mesela bir arkadasim fotograf/videolarda gercek hayattaki halinin birebir aynisi. kiz ne zaman story atsa sanki tamamen karsimdaki halini goruyormusum gibi. cogunlukla ilk arkadasim gibi gercekte daha guzel oluyorlar ama bu son arkadasim istisna.

10 mayıs 2023 00:20

9. Aynaya baktiginizda yandan nasil gorundugunuzu asla anlamazsiniz. Kafanizi cevirirseniz de yaptiginiz aci degisir, Ceneyle boyun baglantisini fakli olur. Bir insani guzel yapan en onemli sey kemik yapisi ve cene hattidir, bu oznel bir fikir degil genel gecer bir durum.

Iki ayna kullanilabilir belki anlamak icin. Kisaca fotograf aynadan cok daha dogru maalesef.

10 mayıs 2023 01:03

10. bence video ya fotografta poz falan veriyoruz eger güzel poz vermeyi bilmiyorsak güzel cikmayabilir. ama konustugumuz bi video en dogrusu mimikler, durus, gülüs,konusurken ki agiz ve yüz yapisi vs bence güzellik bunlarin bi bütünü.

10 mayıs 2023 04:18