görücü usulu evlilik ve nasıl davranılması gerektiği ?

süslüler teyzem eniştemin bir akrabasıyla beni tanıştırmak istiyor. çocuğun yaşını bilmiyorum ama polismiş evlenmek istiyormuş, ailesine siz kız bulun demiş. teyzemde bana bahsetti tanışmak ister misin diye fotoğraflarını gördüm, beğendim. benim fotoğraflarımı da ona göstermişler. yakında buluşma ayarlayacaklar. sizce böyle bir görücü usulu evlilik sağlıklı olur mu? çevremde görücü usulu evlilik olmadığı için bilmiyorum. size danışmak istedim. birde sizce nasıl davranmalıyım? mesafeli mi olmalıyım yoksa neysem o şekilde mi davranmalıyım. (gizlinot: normalde çok sıcak kanlıyımdır, sizli bizli konuşmayı sevmem)

1. Evleneceği insanı ailesinin tasarrufuna bırakan biri yarın aile hayatını da onların tasarrufuna bırakır. Ailesi doldurur kavga eder, boşa bunu der boşanır.

27 eylül 2019 12:41

2. Anon2 ye katılıyorum. Hatta bana "görücü geldi" derler. Yani tanışmadan etmeden görmeden birisi kız istemeye gelince de görücü geldi diyorlar. Sizin durum görücü falan değil.

27 eylül 2019 12:42

3. normalde bende polis askere sıcak bakmam süslümde eniştem bu durumlarda çok hassastır. kefil olmasa asla tanıştıralım demez. ki daha önce teyzem bu tip tanıştırmalara niyetlendi ama hiç eniştemin çevresinden yada eniştemin aracılığıyla biriyle tanıştırmak istememişti. bu sefer x'i doğduğundan beri tanıyorum ben kefilim eğer yeğenininde hayatında biri yoksa tanıştıralım görüşsünler demiş.

pasiflik konusundan emin değilim. mesela ben çok aktifimdir ama yakın zamanda anneme bıraktım bu işi. çünkü karşıma çıkan herkes ''güvensiz biri'' imajı çiziyor. zaten bu devirde de evlenilcek erkek/kadın zor bulunuyor.

27 eylül 2019 12:44

4. A2 bu tarz durumları hiç bilmiyorum. Daha önce arkadaşlarımın tanıştırdığı biride olmadı. Flörtlerimle hep netten,okuldan,işten kendim tanıştım kendim yol aldım. Yani günümüzde neye görücü usulu deniyor bilmiyorum. Eğer farklı bir tabir varsa onu kullanayım.

27 eylül 2019 12:46

5. Süslüm şimdi bunu tatmış olarak tecrübelerimi paylaşayım. Görücü usullerinde özellikle aile ise sosyal manada çok iyi adam çıkmaz. Hani pek fazla muhabbet yürümez. Bu benim deneyimim siz farklı olabilirsiniz. Amaç evlilik olduğundan dolayı genelde hamarat mısınız? Aileniz nasıl bir aile? Kötü alışkanlıklarınız var mı? Bunlar ölçülüyor. Bu beni rahatsız etmişti. Siz bir hanım hanımcık kız maskesi takıyorsunuz o da beyefendi maskesi takıyor. Gerçeğini çok bilemeyiz. Doğal olun. Olmayacaksa olmasın. Bu işler biraz mantık üzerinden devam ediyor. Mantık olarak aklınıza ne gelirse. Para, huy vs. Deneyin belli olmaz ama ben bir daha denemeye tövbe ettim. Normal tanışma nasıl yürüyorsa bu da öyle yürüyor. kasmayın dikkat edilecek pek bir nokta yok sizin açınızdan.

27 eylül 2019 12:46

6. Çok önyargılı yaklaşmışsınız kızlar ya çok polis tanıdığım olduğu için biliyorum mesleği polislik olanlar polis okulunda birini buldu buldu yoksa böyle birilerinin tanıştırmasına kalıyor işlerinin yoğunluğundan dolayı.

27 eylül 2019 12:48

7. A6 deneyimini paylaştığın için teşekkür ederim süslüm. Biraz kasma sebebim eniştemin aracı olması. Onu mahcup etmek istemem. O zaman ben olduğum gibi davranayım.

27 eylül 2019 12:50

8. ayy benzeri olayları çevremde çok yaşayan birileri oldu. genelde gerçek hayatındaki ilişkisini unutamamış ya da kimseyle dikiş tutturamamış kişiler çıkıyorlar. şu ana kadar böyle tanıştırılıp devam eden kimseye rastlamadım. benimle de tanışmak isteyen oldu. karşılaşmışız mesela ama gelip bi merhaba diyemeyen birinin annesi halası dayısı falan araya girince direkt eledim ben. instagramdan ekleyeni bile kabul etmedim. cesareti yoksa gitsin dedim. ayrıca ilk görüşmede yukardaki süslünün dediği muhabbet ediliyor en çok. işte sigara alkol kullanıyor musun şu yemeği sever misin yapar mısın eder misin gibi sorgu sual. ayrıca diyelimki beğenmedin adam pislik biriyse sonradan aile ortamında kötü yansıtabiliyor seni. bence önce sosyal medyadan ekleyin araşın falan öyle buluşun derim.

27 eylül 2019 13:00

9. insanın sosyal çevresi, okul bittikten sonra değişiyor iş hayatındaki insanlar da sosyal çevreni oluşturuyor. Özellikle yoğun çalışan kişilerde bu böyle, okuldan ya da başka yerden bir arkadaş çevresi de yoksa etrafında hep iş arkadaşları oluyor. Haliyle de o zaman tanışacak güvenilir birini bulmak zorlaşıyor. Ben çok olumsuz düşünmedim o yüzden. Karşınızdaki kişi nasıl olursa olsun, siz kendiniz gibi olun, ilk buluşmada evlilik kararı da almayacaksınız nasılsa aklınıza yatarsa görüşmeye devam edersiniz.

27 eylül 2019 13:53

10. pazardan karpuz seçer gibi bana kız bulun ne demek ya? hayatınızı geçireceğiniz insanı böyle seçebiliyor olmanız beni çok şaşırtıyor. 27 yaşındayım üstelik ergen falan da değilim. tamam tanışılır bi yerde görür beğenir tanıştırsanıza der anlarım da. bana kız bulun diyen adama kendinizi sunmanız enteresan. hayata bir kere geliyorsunuz. yaşayın biraz. hayatın olağan akışına ters yani bu bir kere.

27 eylül 2019 13:58