güvenilir tereyağ ?

markette tereyağ adı altında satılanlar da margarinden hallice olduğundan en güvenilir nereden alabilirim ? internetten satış ya da eskişehirde satan iyi bir yer biliyor musunuz ?

1. Sütaş, Pınar, sek gibi markaların tereyağları güvenli aslında. Oldukça fazla denetimden geçiyor. Asıl "ev yapımı" etiketiyle denetimsiz olanlardan çekinmelisiniz.

6 nisan 2020 20:46

2. Tereyağ hileye oldukca acik bir gıda. Buyuk markaların ürünlerini tercih etmeli.

Kontrolsüz yerden alınan yağda, gıda boyası, patates, tereyağ aromasi vs. Olabilir. Bunlar en masum hilelerdir.

Hilesiz olan yağların da kalitesinden emin olamazsınız. İçerdiği sut yağı miktarını analiz edemezsiniz. Bu yüzden sütaş gibi firmalarin urunlerinden sasmayin.

6 nisan 2020 20:52

3. Sütaş'ınki gerçekten güzel hiç margarin tadı yok. Kebir'i de merak ettim deneyeceğim.

6 nisan 2020 20:58

4. Bir tereyağın tereyağ sayılabilmesi için en az %80 yağ içermesi gerekir. Etikette ilk buna bakın ancak bunun altında olanlar türk gıda kodeksine uygun olmadığı için tereyağ adı altında satılamazlar.

Kebir markasını öneririm, diğerleri de dediğim gibi bu zorunluluğa uymak zorundadır. Ve elbette bir sürü denetimden geçmek, testlere tâbi tutulur.

Gıda mühendisiyim.

6 nisan 2020 21:02

5. Gözlerim yaşlı bir şekilde yazıyorum süslü :') özbesinin şarküteri bölümünden alabilirsin ben baya seviyordum

6 nisan 2020 21:03

6. ben torkunun aliyorum fena degil bence.

6 nisan 2020 22:12

7. kebir +1

6 nisan 2020 22:20

8. Sek marka %82 süt yağı

6 nisan 2020 22:45

9. %100 olmazki.

6 nisan 2020 23:44

10. Sivastayken hep yerli ürün olan taşarzade alırdık ve hemen hemen tüm marketlerde bulunuyordu. şimdi istanbuldayız yerel bir ürün olduğu için hiçbir yerde yok ama internet sitesinden söylüyoruz. bu tereyağını kullanıp yaptığım sahanda yumurtanın tadı hiçbir şeyde almadım, ekmek banasım geliyor yağa. Ben galiba gece gece acıktım hadi iyi geceler hepinize

7 nisan 2020 03:06